Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva Andrija Mikulić novim je spinom Milanovićeva predsjedničkog kandidata ocijenio najnovije fabriciranje "istraživanja javnog mnijenja" o promjeni izbornog sustava, istaknuvši kako su umjesto istine građani od predsjednika dobili samo još jedan - predizborni trik.


-Riječ je o lažnoj brizi za građane i kampanji koju dosadašnji predsjednik vodi na račun poreznih obveznika. Kada bi on uistinu vodio računa o ugledu države, onda bi smijenio svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Sašu Perkovića koji je na to mjesto imenovan zahvaljujući svojem ocu - kojem se upravo sudi u Münchenu – poručio je Mikulić.


Josipovićeve ankete ocijenio je nevjerodostojnima.

-Sve dosadašnje Josipovićeve ankete na izborima su se pokazale nevjerodostojnima. Podsjetit ću da od svih referendumskih inicijativa jedino ona gospođe Markićnije skupila dovoljan broj potpisa. A ona je, između ostalog, tražila uvođenje preferencijalnog glasovanja – istaknuo je Mikulić.

-Naravno da HDZ nema ništa protiv preferencijalnog glasovanja, ali nismo podržali dotični referendum zbog ostalih prijedloga koji su štetni za Hrvatsku. Osim toga, građani su nezadovoljni neaktivnošću dosadašnjeg predsjednika, koji ovakvim naručenim anketama želi samo skrenuti pažnju s teške gospodarske situacije za koju je, uz Milanovića, upravo on najzaslužniji – zaključio je Mikulić.


R.H.