Najnovija knjiga novinara i publicista Tihomira Dujmovića koja izlazi ovih dana, donosi detaljnu analizu dosadašnje vlasti kukuriku koalicije i mandata aktualnog Predsjednika.

Kako piše Nino Raspudić u recenziji  : “Dujmovićeva nova knjiga obračun je bez rukavica s „Djecom komunizma“ i podignuti će puno, prije svega „crvene prašine“.

Skenirajući ovu vlast doslovno od prvog dana, analizirajući sve njihove afere i ključne poteze, Dujmović u knjizi kako piše drugi recenzent dr. Goran Marić zapravo, „skalpelski razotkriva političke klase, njihovo skromno znanje i svu moralnu sakatost“.

Treći recenzent. Dr. Andrija Hebrang u recenziji između ostaloga donosi: “Najnovije djelo Tihomira Dujmovića je knjiga istine o Hrvatskoj. Daje odgovor na pitanje koje nam često postavljaju strani političari, kako je moguće da pobjednička Hrvatska iz devedesetih padne na političko, ekonomsko i moralno dno!“.

Na jedva nešto manje od 400 stranica Dujmović analizira današnje stanje države ističući da će u slučaju da ova politika dobije još jedan mandat, hrvatska država ostati jedino zemljopisni pojam. Pri kraju knjige nalazi se i poseban tekst pod nazivom „Idealizam kojeg više nema“ posvećen Zvonku Bušiću.

Zagrebačka promocija ove knjige održati će se 23.listopada u 19 sati, na Kaptolu, u dvorani Vijenac, nadbiskupskog pastoralnog Instituta.

Na promociji će o knjizi govoriti: dr. Andrija Hebrang, dr. Goran Marić, Višnja Starešina i autor Tihomir Dujmović. Dijelove knjige pročitati će dramski umjetnik Vinko Kraljević.

M.M.