Stranke iz vladajuće Kukuriku koalicije nastavljaju sa "uhljebljivanjem" svojih kadrova u državnim tvrtkama. Hrvatska lutrija još je jedna u nizu državnih tvrtki koja je postala dom za zapošljavanje SDP-ovaca.


Hrvatska lutrija državna je tvrtka s osnovnom djelatnošću priređivanja igara na sreću, no postala je još jedna tvrtka uhljebljivanja SDP-ovih članova, njihovih obitelji i prijatelja.

Sva tri člana uprave ujedno su i članovi SDP-a, a riječ je o Danijelu Feriću, Draženu Kovaču i Olegu Valjalu, prenosi Večernji list. Danijel Ferić predsjednik je Gradske organizacije SDP-a Pula, Dražen Kovač bio je član uprave Plinacra, također državne tvrtke, ali je smijenjen, a Valjalo je među njima posljednji postao članom uprave nakon što nije izabran u Europski parlament i drugi put.

No, zaposlenje SDP-ovaca i njima bliskih osoba u Hrvatskoj lutriji tu ne staje. Primjer "uhljebljivanja" u Hrvatskoj lutriji sličan je slučaju državne tvrtke Apis u kojoj su se zaposleni mnogi članovi SDP-a, njihovi prijatelji i rođaci, navodi Večernjak.

 

R.H.