Diego Armando Maradona, prema svemu sudeći, nije Korčulanin. Posljednjih se desetak godina spominjalo kako mu je prabaka Salvadora podrijetlom s dalmatinskog otoka, te da je izbornik Argentine i jedan od najvećih nogometaša svijeta svih vremena baš zbog toga kćeri dao ime Dalma. Dalmatinski tjednik Vrime pokušao je istražiti cijeli slučaj i došao do drugačijih zaključaka.

Neosporno je da je pra-pradjed ‘malog zelenog’, kako su virtuoznog nogometaša znali nazivati tijekom igračke karijere, bio Matej Kariolić kojeg je svojedobno bijeda natjerala da emigrira u Argentinu.

"Maradonin pra-pradjed Matej Kariolić, otac njegove prabake Salvadore, dolazi iz malog sela Praputnjak. Naš svećenik je to istraživao i pronašao je sve u crkvenim knjigama", izjavio je tjedniku umirovljenik Stanko Kariolić.

Kariolić također navodi da je Maradona prije nekoliko godina posjetio Novi Vinodolski koje je u blizini i kad su ga pitali o pradjedju nogometaš je napravio vic pitajući je li još ostalo zemlje za prodati.

Nova teorija ruši verziju da su pradjedovi Maradone emigrirali u Argentinu iz južne Hrvatske, točnije Korčule. "Ja sam istraživao crkvene knjige i uzeo u obzir podatke od 14. stoljeća i nisam našao prezime Kariolić u Korčuli", rekao je lokalni svećenik Božo Baničević za tjednik.