Astronomi predviđaju da će masivna solarna oluja udariti na zemlju u 2012. godini sa jačinom od 100 milijuna hidrgenskih bombi, što je puno jače od one koja je ranije ovog mjeseca uzrokovala spektakularna svjetla po planeti.

Nekoliko američkih medija izvijestili su da je NASA upozorila da je solarna oluja ovog mjeseca bila samo prethodnica još masivnije oluje, koja če nositi potencijal da izbriše cijeu planetarnu energetsku mrežu. Slični oluje u 1859. i 1921. Uzrokovali su kaos po svijetu, pa utjecali masovno na telegrafske mreže. Oluja u 2012., predviđa se, imati će još veći potencijal.


NASA prijeteću oluju promatra već od 2006. i najnovija izvješća ovog tjedna tvrde kako bi oluja mogla pogoditi upravo na jedan datum u 2012. god., što će sigurno izazvati velike spekulacije npr. u krugovima New agea, koji čekaju kraj maya-kalendara.


Špekulacije oko Maya-kalendara predviđaju jedan poseban događaj u toj godini, točnije 25.12.2012. Navodno Maye očekuju povratak svoga najvažnijeg boga Quetzalcoatla, zmija s pernatim krilima. Zanimljivo tom slučaju je kako su već i egipćani sunce simbolizirali s krilima. Još više se može čuditi ako se spoji simbolika maye i egipćana i podatke NASA-e. Zmaj baca vatru, Sunce raširi krila, a NASA potvrđuje da će sunce baciti vatru na zamlju.

Hoće li to biti propast svijeta, transformacija ili najveća obmana čovjećanstva, pokazati će vrijeme. Jedno je sigurno; Odgovor bi nam već mogao stići za jednu i pol godine...

 

HRsvijet