Hrsvijet: Možeš li se ukratko predstaviti?

Zovem se Marcello Tebaldi. Skladatelj sam i glazbenik. Član sam Hrvatskog Društva Skladatelja (HDS) i stvaram od 2002.godine. Stvaram instrumentalnu glazbu koja se može svrstati u elektronsku, ambijentalnu, glazbu raspoloženja, glazbu za film pa i disco glazbu. Rođen sam i školovan u Zadru gdje živim i stvaram.

Hrsvijet: Što te privuklo glazbi?

Glazbi me privukla pjesma "Down Under " australske grupe Men At Work, a čuo sam je na radiju daleke 1983. Od tada sam skroz poludio za glazbom, stoga nije čudno da sam od 1995.-2001. radio kad D.J. Organizirao brucošijade u Zadru i mnoge fešte u Zadru i u široj okolici.

Hrsvijet: Koji su ti glazbeni uzori?

Glazbeni uzori su mi: Jean Michel Jarre, Vangelis, Mike Oldfield, Yani, Kraftwerk, Tangerine Dream i sl.

Hrsvijet: Koje su ti trenutno najveće prepreke?

Trenutno imam dvije velike prepreke :

1. Nedostatak novca, jer nemam adekvatnu opremu koja mi je neophodna da bih uopće mogao nastupati i svirati uživo.

2. Zatvorena vrata od mnogih urednika RTV postaja, magazina, portala na svim razinama od lokalne pa na šire. Ili urednika dokumentarnih priloga gdje bi se moja instrumentalna glazba izvrsno uklopila u podlogu ili špicu, ali urednici nažalost umjesto da podupru kvalitetan domaći proizvod, podupiru radije strani, čast izuzetcima poput vašeg portala HR Svijet :)

kojeg vrlo rado čitam i cijenim zbog objektivnosti. To sve je poprilično frustrirajuće za nas nezavisne umjetnike koji ne pripadamo klanovima ili čoporima, a čini mi se da je to kod nas u Hrvatskoj važnije nego raditi dobro i raditi svoje.

Hrsvijet: Otkuda crpiš inspiraciju?

Teško pitanje, zbilja ne znam, vjerojatno iz ljubavi prema glazbi, osjećaju za stvaranje nečega lijepoga, a uvjerenje da radim nešto kvalitetno mi daju odlične kritike koje dolaze od urednika RTV postaja širom svijeta, od Hrvatske pa do Australije, Rusije i SAD-a.

Hrsvijet: Koji su ti planovi za budućnost?

Volio bih nekako nabaviti adekvatnu opremu, da moja glazbena djela mogu svirati uživo, ali to trenutno nisam u stanju zbog loše materijalne situacije.

Ja svakako mogu nastaviti raditi na promociji i stvaranju novih djela, jer oprema za stvaranje glazbe još uvijek nekako radi, tako da trenutno radim na 3. autorskom CD albumu i činim ono što je u mojoj moći, a ostalo je u Božjim rukama.

Razgovarao: Vlatko Lacković

Video: