Članci

Zoran Milanović ustavnom krizom ozbiljno ugrožava stabilnost države

Nema nikakve dvojbe da je posljednjim protuustavnim potezima Zoran Milanović kao predsjednik Republike koji bi se po članku 94. Ustava trebao brinuti "za redovno i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti" ozbiljno prekršio te temeljne ustavne zadaće i kao najviši državni dužnosnik doveo u pitanje upravo stabilnost same države.

Prekid trudnoće u SDSS-ovoj ordinaciji kod dr. Pupovca i Šimprage

Na nedavno održanom i slabo posjećenom prosvjedu protiv postojećeg modela podržavanja zdravlja tijekom trudnoće, posebno se istaknula političarka SDSS-a Anja Šimpraga koja je ujedno i potpredsjednica Vlade. Iako je ona dio vladajuće koalicije i obnaša vrlo značajnu funkciju u Vladi, sudjelovala je na prosvjedu zajedno sa strankom "Možemo" koji su tražili ostavku HDZ-ovog ministra.

Bio je svjestan da narod bez države ne znači ništa!

Josip Jović, bio je prvi poginuli hrvatski branitelj u Domovinskome ratu! Bio je jedan od 15 tisuća onih koji su stradali tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku. Sin je pokojnih Marije i Filipa, iz Aržana, mjesta za kojeg je malo tko čuo prije njegove smrti.

Dr. Vesne Bosanac, heroina domovinskog rata

Čitam s tugom u očima naslovnice hrvatskoga tiska: Rat, okupacija, stres, zatvor i smrt sina, ostavili su trag na zdravlje dr. Vesne Bosanac, heroine domovinskog boja. Ostavila je neizbrisiv trag u modernoj povijesti grada Vukovara i Lijepe naše. U Vukovar se doselila kao dijeta. Specijalistica je pedijatrije.

Zločinačku JNA gotovo više nitko ne spominje

Sjećate li se Jugoslavenske narodne armije (JNA), njenih zapovjednika, sjećate li se napokon agresije na Republiku Hrvatsku, u kojoj je sudjelovala i ova zločinačka postrojba? To vas pitamo iz razloga, jer se gotovo više nigdje i ne spominje JNA, kao da nije postojala i kao da nije rušila, masakrirala, pljačkala – sve što hrvatski diše.

Vukovaru treba udahnuti dušu

Ponovno smo se našli u Vukovaru, Gradu Junaka. Mnogi ga posjećuju samo na dan velike tragedije, ali tamo bi trebalo odlaziti često, jer ovaj grad i ovaj kraj doživjeli su tešku sudbinu tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Tamo je izvršen genocid, ekocid i kultorocid. Nakon četiri krvava mjeseca otpora srpskim i jugoslavenskim hordama, Miloševićevim teroristima, ovaj je Grad sravnjan sa zemljom, a stanovništvo protjerano ili ubijeno.

Nakon Neuma bezumlje u BiH

Propali razgovori u Neumu slave se  u djelu BiH.  Čelnici muslimansko-bošnjačkih stranaka dali su zajedničku izjavu: ''Danas nakon toliko godina njegove vladavine uspjeli smo  ga  ukloniti. Nestanak Čovića  sa političke scene san je svakog dobrog Bošnjaka.Vijećnica svijetli u bojama žuto plave zastave, razdragani građani mašu DF-ovim zastavicama, SAD kapice se bacaju u zrak.''- poskok.info/ ''Ubili smo Čovića''