Posve polako, u maglenom plaštu,

Jutros je ušla u selo kroz baštu.

Prošla je pored ocvalih lijeha,

Nađoh je ispod snuždenih streha.

List je za listom, dršćuć od straha,

Počeo padat od njezina daha.

Ova Cesarićeva pjesma kao da najavljuje, ne kasnu jesen u meteorološkom smislu, već kasnu jesen života Europe. Kao list za listom, dršćuć od straha, počele su padati jedna po jedna država Europe od njenog (kolonizacijskog ) daha. Svi smo se smijali 2012 g. kad je po proročici Vangi trebala otpočeti invazija muslimana na Europu. Svi smo mislili na oružanu invaziju. Takva invazija nije došla.

Došla je tiho još opasnija invazija koju nismo prepoznali – invazija azilanata. Ulazak u Europu milijunskih islamističkih masa iz svih područja svijeta koje su došle kao “žrtve” i predstavljaju se kao “žrtve” , i kao takve traže pomoć svih europskih naroda. Dolaze bez oružja, a njihovo najsnažnije oružje je agresivni islam kojeg mnogi azilant nosi u svom srcu.

Europi se ne piše dobro – ona je zbog svoje liberalno socijalne politike na opasnom putu najveće katastrofe u svojoj povijesti. Europa nažalost još nije progledala, osim pojedinih manjih država.

Tatari i Mongoli bili su mačiji kašalj u odnosu na ono što uskoro prijeti svim narodima u Europi, prijeti ponajprije katoličkoj Europi, a potom i onoj svoj kršćanskoj (različite varijante kršćanstva; protestanti, angelisti, kalvinisti, pravoslavci i sl.) Po zapadnoj Europi već je tisuće kršćanskih crkvi pretvoreno u džamije. Kršćanstvo Europe rapidno se gura sa svojih milenijskih prostora i uklanja križ, temelj njene opstojnosti. Već iz njenih temelja, institucijalno izbačen je svaki “dijalog s Bogom”. EU ga se u potpunosti odrekla. Ugroženi su njeni fundamenti u moralnom i duhovnom smislu, uklanja se svaki križ na kojem je građena cjelokupna europska tradicija, civilizacija i kultura kroz puna dva milenija. Što se to događa s Europom!? Ponaša se kao da su je opsjeli i u nju ušli zli duhovi.

Stoljećima vodile su se krvave bitke da se spriječi pohod islama na Europu i njeno kršćanstvo. Antemurale christianitatis, više nema tko da ga podigne i pokrene i da ponovo spriječi njihov tragični dolazak. Spominju se u nekim planovima cifre o naseljavanju u Europu oko 195 milijuna islamista iz cijelog svijeta- Apage satanas! (grč.: odlazi, sotono!)

Europa, a posebno njena Europska Unija, kao višeglava aždaja, nikako da se u bilo čemu dogovori, pa makar se to radilo o njenoj glavi i opstojnosti zapadne civilizacije – suludo kretanje prema smjeni naroda. To će biti tako bolno provedeno. – Nad Europom se nadvili crni oblaci u kojima se naziru sva četiri Jahača apokalipse. Europa, a posebno EU (bolje kazano njena birokracija) postala je neprijatelj sama sebi i gura svoje narode u tragediju, i prevagom islamista u opasno čak i fizičko istrebljenje domorodnih Europljana, poput istrebljenja Aboriđina i sl. u Australiji kad su stigli kolonisti iz dalekih zemalja. Danas islamisti tjeraju - u finis milenijsku kršćansku kulturu, civilizaciju i tradicije Europe.

U cijeloj ljudskoj povijesti bilo je ili osvajanja ili mirnog koloniziranja prostora. Sve one mirne kolonizacije u načelu su bile dobroćudne, narod je iz razno-raznih razloga išao u selidbu. ili išao trbuhom za kruhom, i prihvaćao politički prostor na koji je došao kao svoju novu domovinu. I mi Hrvati smo po nekim povjesničarima doselili na ove prostore koji su bili prazni i tu su stigli na poziv bizantskog cara. I tu su našli trajnu novu domovinu, pri tom nesukobljavajući se s nešto lokalnog stanovništva koje je tu živjelo otprije. Smjesta je s njima uspostavljen skladan odnos, ali ovdje treba reći da se radilo o istoj civilizaciji, i istoj kulturi s različitim tradicijama, istom rasom i sl.

Ova nastupajuća kolonizacija Europe ima sasma drugi cilj i karakter. Radi se o sudaru civilizacija koje u svom načinu življenja potpuno su jedni drugima suprotni. Nije samo riječ o ljudima druge boje puti, već je više pitanje različitog svjetonazora, ne samo konfesionalnog, posve različite tradicije, što se naročito pokazalo vidljivim je i odnos muškaraca prema ženama. Bijela žena je slobodna u oblačenju, pa i ponašanju,pa i samostalna u životu, a njihove žene obučene su po cijelom tijelu, omotane glave, a mnoge nose preko glave crne burke, čador, nikab, feredže: Negdje zabranjene, a negdje obavezne, a evo koje je njegovo pravo značenje - da im se lice ne bi vidjelo, što u modernim europskim gradovima djeluje zastrašujuće. Također mnogi žive u poligamskim brakovima tj. imaju i po nekoliko žena, a time i vrlo veliki porod.

Da se posebno ne govori, da su njihove žene u nekoj vrsti vlasništva svojih muževa jer u svemu s njima odlučuju. Također postoji ogromna razlika u konfesijama kršćanskog koje se temelji na Bibliji, od onog islamističkog koji se temelji na Kuranu u kojemu postoje i odredbe o suprotstavljanju kršćanstvu, koje se naziva – “nevjernicima”.

Tu ne može doći do “zajedničkog življenja jednih s drugima” već življenja jednih pored drugih. U više zapadno europskih država stvoreni su veliki džepovi u kojima su naseljeni Turci, ili narodi iz drugih islamskih država i različitih područja. U ta naselja ne usudi se doći ni policija, jer su nesigurni. Tu vladaju šerijatski zakoni i šerijatsko pravo, koje nema nikakve veze s pravom i zakonodavstvom te države u kojoj su naseljeni.

Suprotnost između kategorije kršćana ili i drugih europskih građana starosjedilaca, prisutna je na brojnim područjima života, rada, tradicije, kulture, jezika, pa čak i načina prehrane, što se smije jesti, a što ne smije. Vjerski praznici su posebna kategorija i jednih i drugih.

No od svega je najstrašnije da se s masovnim naseljavanjem, pretežno mlađih ljudi stvara i tajna islamistička vojska, na to ukazuju mnoge indicije, a s time se mijenja karakter masovne seobe, već dobiva karakter invazije. Pogotovo uz činjenicu da je vojno propala tzv. Islamska država, ali je zacijelo u Europu uselilo nekoliko tisuća njihovih pripadnika s velikim ratnim iskustvom, koji u sebi nose i mračnu povijest. Europi se ne piše dobro!. Ma što god netko rekao to nedobro će se vrlo uskoro pokazati na svjetlu dana.

Europska unija koju predvode Njemačka i Francuska guraju u propast cijelu Europu. Gdje im je pamet, mislim na njihove političare. Idu kao guske u maglu.

A da se posebno ne govori da je postala i - Korumpirana država koja ima mnoštvo zakona, ima ih na tisuće. (Corruptissima re publica plurimae leges.) Moć naroda ne leži u oružju, već u dubini pouzdanja u Boga! Oružje je slabost jakih, a Bog je snaga slabih. (Codex moralis croaticum)

 

Mile Prpa