Logo

Knjiga „Kukuriku dosje“, autorski prvijenac novinara i povjesničara Željka Primorca u petak je predstavljena u Vrgorcu.

O knjizi su govorili urednik Miljenko Stojić i kolumnist Josip Jović, jedan od recezenata knjige.

-Primorac bez dlake na jeziku govori o onome što nam se svaki dan događa u režiji nekih koji su se nazvali Kukuriku koalicija. Dok govore da Hrvatskoj čine dobro, oni je uništavaju. Očito njihove vrijednosti i vrijednosti hrvatskog puka nisu iste. A Primorac je svjestan član toga puka. Dio je skupine mladih koja samouvjereno stupa na društvenu i političku pozornicu. Toga se Kukuriku vlast itekako plaši. Ona je ostala u prošlosti, ovi bi mladci u sadašnjost i budućnost. Primorac to zna i svoje pero daje da se to što prije dogodi - kazao je, govoreći o knjizi, Miljenko Stojić.

Kolumnist Slobodne Dalmacije i jedan od recenzenata knjige Josip Jović govorio je o političkim procesima kojima je hrvatski narod izložen nakon 2000. godine ali i teškom stanju u hrvatskim medijima.

Govoreći o knjizi i Primorčevom radu, iste je ocjenio kao jednim od "kamenčića koji su doveli do promjene političke klime u Hrvatskoj".

- Sve su bitne i dominantne točke protekle četiri godine analizirane u ovoj knjizi jasno i precizno i to uvijek na konkretnom slučaju, događaju, stavu ili povodu. Željko Primorac se afirmirao kao jedan iz mlađe generacije političkih analitičara, koji ne pristaje na manipulaciju, koji misli svojom glavom na crti nacionalnih interesa i povijesnih narodnih stremljenja - ocjenio je Josip Jović.

Na koncu se predstavljačima i nazočnima zahvalio i sam autor, istaknuvši kako je ovo tek početak u zajedničkoj borbi za bolju Hrvatsku koja se i dalje nastavlja.

Knjiga „Kukuriku dosje“ u biti je zbirka Primorčevih političkih komentara i analiza objavljenih na portalu HRsvijet.net i drugim medijima.

Nakladnik je ogranak Matice Hrvatske u Vrgorcu.

 

D. Š.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.