Umjetnost

Željko Prstec i Varaždin

Željko Prstec istaknuti je hrvatski likovni umjetnik, autor nadahnutog opusa specifičnog izraza, zaljubljenik u svoj grad Varaždin.

Digital Art Mladena Žunjića

Zagrebački likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, poznat širokoj likovnoj publici po svojim kolorističkim obojanim apstrakcijama velikih formata platna, u svojem neprekidnom slikarskom istraživanju, otišao je korak naprijed.

Novi ciklus Krune Bošnjaka

Akademski kipar i donedavni profesor na zagrebačkoj ALU,Kruno Bošnjak,unatoč potresu i devastiranom gradskom atelijeru,intenzivno radi na ciklusu crteža,u kombiniranoj tehnici s temeljnim motivom Isusa Krista na križu,posvećenu blaženom kardinalu Alojziju Stepincu.

Impresivni ciklus „Glava“ Lukše Peke

O značajnom i nadahnutom opusu koga čini niz jakih ciklusu ulja istaknutog hrvatskog likovnog umjetnika iz Dubrovnika,akademskog slikara Lukše Peke,pisalo se često i iznimno afirmativno.

Stvarno nestvarni svijet Sonje Đurić

Suvremena hrvatska likovna umjetnica,slikarica Sonja Đurić predstavlja svoj novi ciklus ulja na platnu velikog formatu u vrlo pogodnom i preglednom prostoru knjižnice August Cesarec u Zagrebu,od prvoga pa sve do tridesetoga rujna ove godine.

Oslobađanje oblika u novom ciklusu Ranka Ajdinovića

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Karlovca,Ranko Ajdinović stekao je znatan ugled svojim kompleksnim opusom apstrakcija,uz različita imena pojedinih ciklusa,radeći na njemu predano i kontinuirano,uglavom u akrilu i na platnima većeg ili velikog formata.

Razgovor sa slikarom Vladom Tuđom

Slikar Vlado Tuđa,suvremeni je hrvatski likovni umjetnik,autor je složenog i impozantnog opusa ulja i akrila (na velikim formatima papira i platna),niza skulpturalnih ciklusa,izlagao je nizu samostalnih izložbi u domovini i svijetu.