Hrvatska reprezentacija osvojila je bod u Moskvi, gdje je gostovala kod Rusije u sklopu 4. kola kvalifikacijske skupine H za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Susret na stadionu Lužniki završio je remijem bez golova (0:0).

Izbornik Zlatko Dalić u nastavak je kvalifikacija krenuo sa znatno izmijenjenom momčadi u odnosu na onu s EURA, u konkurenciji nije biloBrekala, Petkovića, Rebića, Badelja i Vrsaljka, zbog ozljeda su otpali kapetan Modrić i Budimir, a zbog kartona pravo nastupa nije imao niti Vida, pa je uoči početka utakmice u Moskvi bod bio vrlo prihvatljiv.

Sve do posljednjih pet minuta prvog poluvremena susret na Lužnikiju je ličio na prijateljsku utakmicu, a ne na susret najvećih konkurenata za prvo mjesto u skupini koje izravno vodi na SP

Imala je momčad Zlatka Dalića nekoliko prilika za postizanje zgoditka koji bi joj donio pobjedu i odvojio ju na vrhu ljestvice u ovoj kvalifikacijskoj grupi, ali svoje šanse, i to bolje, imala je i Rusija koju je premijerno s klupe vodio Valerij Karpin,

Najbliže tome bila je u 40. minuti, kad je Mateo Kovačić sjajnom okomitom loptom sa svoje polovice u šansu gurnuo Andreja Kramarića koji je ostao korak prekratak u trku pa je u Brazilu rođeni ruski vratar otklonio tu prijetnju.

U 82. minuti stigao je i prvi pokušaj Hrvatske koji je išao u okvir gola, Kovačić je dovukao loptu do također svježegIvanušeca, koji je uputio oštar udarac s ruba kaznenog prostora, no Guilherme je bio na mjestu.

Najbolji hrvatski igrač u Moskvi Kovačić u drugoj je minuti sudaččke nadoknade još jednom krenuo u slalom kroz rusku obranu, no otišao je previše ukoso pa njegov prizemni udarac nije pogodio okvir gola.

Ozljedu pred kraj utakmice pretrpio Duje Ćaleta-Car koji nije ni trebao biti starter u ovom susretu. Postao je to nakon što se tijekom zagrijavanja ozlijedio (zatezanje mišića) Joško Gvardiol pa je Dalić reagirao poslavši na teren stopera koji za Marseille u ovoj sezoni nije odigrao ni minute.

- Mislim da smo danas pokazali karakter. Odigrali smo dobro, bili smo kompaktni, dosta smo trčali, jedino je falilo više igre prema naprijed. Premalo smo šansi stvorili, tu nismo bili opasni. Kada osvojiš bod u Moskvi, na gostujućem terenu protiv favorita, onda je to dobar rezultat. Puno smo problema imali i prije utakmice, na zagrijavanju smo ostali bez Gvardiola, kazao je izbornik Dalić za Novu TV

Hrvatskoj u subotu slijedi gostovanje kod Slovačke u utakmici 5. kola kvalifikacija, a dva dana kasnije bit će domaćin Sloveniji.

M.B.