Vijesti

Dražen Barbarić: Politike centralizma i separatizma vode raspadu BiH

Pročelnik Studija politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr. Dražen Barbarić u Intervjuu na Federalnom radiju govorio je o diplomatskoj ofenzivi SAD i Europske unije kako bi se postigao dogovor oko izmjena Izbornoga zakona. Odgovara i na pitanja: Je li realno da se postigne dogovor o izmjeni Izbornoga zakona u izbornoj godini, što je budućnost Bosne i Hercegovine, te o unitarističkim i separatističkim silnicama unutar političkog života države.

Nije dovoljno samo pričati…

Znate li gdje se i kada najviše otkrivaju kaznena djela? U vrijeme zasjedanja Hrvatskog sabora! Naime, svakog dana netko od zastupnika otvoreno i javno ukazuje na kriminal u raznim institucijama ili pak skreće pozornost na one koji su se mimo zakona obogatili. O tome već drugog dana pišu i mediji, ali manje-više sve ostaje „na papiru“ ili bolje rečeno – odnese voda.

Premijer Plenković pridobio Macrona za potporu ravnopravnosti bh. Hrvata

U sjeni uspješno okončanoga posla oko nabave vjerojatno jednih od najboljih borbenih zrakoplova Rafale F3R ostale su poruke koje su predsjednik Francuske Emmanuel Macron i hrvatski premijer Andrej Plenković uputili oko zemalja u okružju jugoistoka Europe, a napose Bosne i Hercegovine te očuvanja jednakopravnosti konstitutivnih naroda. Te su poruke iznimno značajne uoči novoga kruga razgovora o toj reformi koja se očekuje u BiH u sljedećem tjednu.

Komšić u Podgorici verbalno napao francuskog veleposlanika

Uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH, na koju je izabran, protivno Daytonskom sporazumu i Ustavu BiH glasovima Bošnjaka, Željko Komšić suočen s činjenicom da vodeće zapadne zemlje podržavaju temeljno načelo Daytonskom mirovnog sporazuma o BiH kao državi tri konstitutivna i ravnopravna naroda, čija ravnopravnost mora biti osigurana izmjenama Izbornog zakona koje će omogućiti da i Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH i da njegovom parazitiranju dolazi kraj postaje, čini se sve nervozniji, piše Hrvatski Medijski Servis.

Covid 19, mediji i znanstvenici

Ignoranti, kako bi prikrili svoju ignoranciju, prihvaćaju znanstvene ''istine'' bez ikakvih propitivanja. Međutim, misleći ljudi, ako nisu oportuni, propituju sve što znanost nudi jer znaju da su danas neki znanstvenici korumpiraniji i pokvareniji od političara i novinara, posebice farmaceuti. To ne znači da među njima nema poštenih i humanih znanstvenika, ali za njih nikada niste čuli. Za njih čujete tek ako dobiju Nobelovu nagradu.

Može li novo vodstvo Matice hrvatske pokrenuti drugo "Hrvatsko proljeće"?

Iako predstavlja najstariju kulturnu ustanovu hrvatskoga naroda nedavna izborna skupštine Matice hrvatske nije privukla zasluženu pozornost tiskovnih i elektroničkih medija, što je samo po sebi indikacija koliku važnost u hrvatskoj javnosti u sadašnjim okolnostima ona ima i koliko joj se važnosti pridaje. To je još čudnije ako se ima u vidu da se ove godine obilježava 50. obljetnica od "Hrvatskog proljeća" koje je u doba totalitarnog režima komunističke Jugoslavije predstavljalo ključnu iskru hrvatskoga naroda u težnji za vlastitom državom.