Vijesti

Tomislav Sokol: Moramo zaštititi naše poljoprivrednike od nelojalne konkurencije

U svom govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, hrvatski zastupnik doc. dr. sc. Tomislav Sokol ukazao je na važnost ispravne provedbe Strategije 'od polja do stola'. Sokol, koji je imenovani izvjestitelj europskih pučana za ovu Strategiju u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) Europskog parlamenta tom prilikom upozorio je i na problem rasipanja hrane i pretilosti u Europskoj uniji.

Je li međimurski župan jedini „primio“ sitniš?

Počelo je. Nakon što su uhitili župana Međimurske županije pod optužbom da je navodno primio mito od 10.000 kuna i da je preko veze zaposlio dvije osobe, ne preostaje nam ništa drugo nego čestitati na ovakvoj (brzoj) akciji, koju su popratili i brojni mediji, kao da se radi o Al Caponeu.

Radončić: Schmidt je u pravu, ne vidim ništa loše u legalnom i legitimnom predstavljanju Hrvata

- Ne možemo stalno optuživati Hrvate da su protiv BiH. Možemo govoriti da njih možda ima previše u odnosu na broj stanovnika, na određenim funkcijama, ali Schmidt je rekao ono što jeste – hrvatski korpus nije birao Komšića za svog člana Predsjedništva. Hrvatski korpus je svoje glasove dao Čoviću. Sada je mudrost svih nas da nađemo rješenje koje će zadovoljiti i legitimnost i legalnost, izjavio je lider SBB-a Fahrudin Radončić, gostujući u programu Federalne televizije.

Čović uputio pismo predstavnicima međunarodne zajednice u BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je uputio pismo predstavnicima međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, informirajući ih o trenutnoj političkoj situaciji, Izbornom zakonu i ograničenim ustavnim izmjenama te potrebnim koracima za napredovanje BiH.

Zmijski jezik patrijarha srpskog Porfirija može zavarati samo teške naivce

Doći u Jasenovac, na mjesto lažnog, izmišljenog "pogroma Srba", na mitsko mjesto kolosalne komunističke i velikosrpske laži otkuda je krenula bujica njihove otrovne propagande 1968. godine (dakle, trebalo im je punih 23 godine od svršetka Drugoga svjetskog rata da se "dosjete" kako je tamo nad srpskim narodom, Romima i Židovima "izvršen genocid"), slaviti lažne "velikomučenike jasenovačke" (među kojima je i nepostojeći, izmišljeni Vukašin Mandrapa koji se nikad nije ni rodio) i još jednom pljunuti Hrvatima u lice veličajući LAŽ kao najveću svetinju, a potom izjaviti: "Hrvatska i ja se volimo javno…" - to može samo bolestan i beskrajno pokvaren um.