Vijesti

Bitka Europe protiv koronavirusa ušla u opasnu fazu

Bitka Europe protiv koronavirusa ovog je tjedna ušla u opasnu novu fazu, jer su političari pogurali pooštravanje mjera zatvaranja širom kontinenta, čak i nakon što su neredi tijekom vikenda doveli kaos na ulice Nizozemske i Danske i upozorenja na 'građanski rat', piše Daily Mail.

Zovko: Nacrt Izvješća o BiH nudi prijedloge dobrih aktivnosti za promicanje potrebnih reformi

Na sjednici Odbora za vanjske poslove (AFET) Europskog parlamenta danas je održana rasprava o nacrtu Izvješća o izvješćima Komisije o Bosni i Hercegovini za razdoblje 2019.-2020. Nakon izlaganja izvjestitelja Paola Rangela (EPP), nekoliko članova odbora javilo se za riječ, a nakon čega je uslijedila reakcija Europske komisije i Europske službe za vanjsko djelovanje (ESVD).

Stižu računi „Za Dom Spremni“!

Dr. sc. Tomislav Dragun, inače opunomoćenik Hrvatskog uljudbenog pokreta, uljudbenog i ortačkog društva, Zagreb, Pete poljanice 7, uzeo je za svoj promičbeni brend (slogan) u "Nakladi Gornji Draguni" Zagreb, izraz "Za Dom Spremni".

Božo Ljubić: Izetbegović Hrvatima darežljivo nudi trojanski paket

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kao rješenje za Bosnu i Hercegovinu predlaže, prije 15 godina odbačeni „Travanjski paket, s napomenom da bi on mogao biti prihvatljiv i za Hrvate, implicirajući da bi riješio strah Hrvata od dominacije brojnijih Bošnjaka. Na tu darežljivu ponudu mogao bih odgovoriti slično kako je upozorio trojanski prorok Laokont svoje sugrađane nakon što su im Grci, nakon dugotrajne bezuspješne opsade, kao znak pomirenja poklonili drvenog konja, „… timeo Danaos et dona ferentes“.

Zoran Milanović i Andrej Plenković u funkciji "duboke države"?

Hrvatska država i društvo suočeni su s dva velika izazova kakvi su zadesili zemlju, prije svega s potresima prvo u Zagrebu a potom još težim na Banovini, a zatim s pandemijom virusa Covid 19 koji je prijetnja cijelom čovječanstvu. U takvim okolnostima očekuje se od državnih institucija da djeluju brzo i učinkovito, ali se to nažalost ne događa.

Rađa se novi jugo-mit o „jednoj od najvećih glumica ovih prostora“

Kod nas je već pomalo gužva "na ovim prostorima" (što god to značilo) od silnih "veličina" - političkih, znanstvenih, glazbenih, književnih, glumačkih…Ima ih na sve strane. Žal za vremenima kad su "ovi prostori" bili omeđeni granicama Titove "Juge" kod mnogih još uvijek ima golemu pokretačku snagu, barem ako je suditi po emocijama i sentimentima pojedinaca.