Hrvatska

Preminuo Josip Manolić - O mrtvima samo istinito

Kad sam bio mlad, unatrag tridesetak godina, smatrao sam da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman bio pretvrd, krut i neprilagodljiv, pripisujući to njegovom komunističkom pedigreu, odnosno partijskoj biografiji. Danas, s malo više iskustva, uvjeren sam da je Tuđman bio blag; preblag, popustljiv, gotovo krotak.

Hrvatska bira nastavak života na Zapadu ili proruski put

Predizborni skup HDZ-a, 12. travnja, navečer na splitskoj rivi na svoj način opečatio je završnicu predizbone kampanje za parlamentarne izbore, 17. travnja, ne samo u tom gradu nego na jugu Hrvatske. Do toga masovnog skupa potpore vladajućoj stranci ishod izbora izgledao je poprilično izjednačen. Nakon Splita sve izgleda drukčije.

Krava je pametnija od Milanovića

Iako je Milanović posljednjih dana pogrdno pričao o kravama, čini nam se da bi puno manje štete bilo napravljeno na mjestu predsjednika da umjesto njega neka krava obnaša tu funkciju. Krave uopće nisu neinteligentne, društvena su bića, u prirodi formiraju velika krda kako bi se zaštitila.

Rijeka nepravde i njezini kriminalni potočići (II. dio)

Nedavno javno priznanje Dalibora Matanića, ljevičarske (crvene) zvijezde i „omiljenog“ redatelja i autora protuhrvatskih polukulturnih uradaka da je seksualno uznemiravao razne žene s kojima je dolazio u kontakt ogolilo je licemjerje boraca za ljudska, pa i ženska prava.

Gdje je nestao čovjek?

Da se kladimo tko je čovjek koji najnestrpljivije čeka da ova izborna agonija završi, mnogi bi tipovali na Peđu Grbina. I ne bi pogriješili.

Rijeka nepravde i njezini kriminalni potočići (I. dio)

Tihomir Jakovina i Mihael Zmajlović su žestoki konkurenti za mjesto najkorumpiranijeg SDP-ova ministra za vrijeme Milanovićeve vladavine. Iako je Jakovina u međuvremenu otišao u političku mirovinu, Zmajlović je nositelj SDP-ove liste u šestoj izbornoj jedinici i Milanovićeva, odnosno Grbinova uzdanica.