Hrvatska

Čedomir Čedo Prodanović i bauk lustracije u Hrvatskoj

Zagrebački odvjetnik Čedomir Čedo Prodanović dao je opširan intervju pretprošlom izdanju “Nacionala” u povodu izbora predsjednika Vrhovnog suda. Prodanoviću, kao bivšem rezervnom „bezbednjaku“, bliži je onaj kandidat koji se protivi izručenju jugo-udbaša stranim pravosuđima zbog optužbi da su sudjelovali u likvidacijama hrvatskih političkih emigranata.

Potrebno novo "Hrvatsko proljeće"

Prošlo je 50 godina od jednog od najznačajnijih događaja u suvremenoj hrvatskoj povijesti "Hrvatskog proljeća" koje je bilo svenarodni pokret protiv tadašnje unitarističke totalitarne komunističke Jugoslavije.

Ivan Penava ide u utrku za predsjednika Domovinskog pokreta

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je ono o čemu se već dugo nagađa – kandidirat će se za predsjednika Domovinskog pokreta. Objavio je to na konferenciji za novinare u Vukovaru, dan nakon što je Domovinski pokret objavio kako je Penava postao njihov član, javlja HRT.

Ako nam je nošenje zaštitnih maski jedan od najvećih problema, na konju smo

Nositi ili ne nositi masku - pitanje je sad. Ova "hamletovska" dilema obilježila je proteklih mjeseci naš javni i medijski prostor i pretvorila se u moćno oružje političke borbe, od saborske dvorane preko vodećih medija do Interneta i društvenih mreža. Čovjeku koji pokuša zauzeti nepristran i objektivan stav čini se kao da je u minskom polju i da ga svaki pogrešan korak može skupo stajati, a što je najgore, potraga za istinom je (kao i obično) vrlo rizičan i neizvjestan proces nakon kojeg nikad ne može biti posve siguran je li došao do cilja ili ne.