Hrvatska

Milanović: Taj ‘non-paper’ je jedan ‘big shit’

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u subotu da je navodni dokument o mijenjanju granica na Balkanu “veliko sranje”, nadajući se da nije došao iz Slovenije. Posljednjih je dana u fokusu regionalne javnosti navodni non paper o mijenjanju granica balkanskih država i njihovom preustroju prema etničkim linijama, a mediji kao autore spominju najviše slovenske dužnosnike, što su oni demantirali.

I Titovi su komunisti rušili sinagoge i protjerivali Židove

Jučer (10. travnja 2021.) smo bili svjedoci "prosvjedne šetnje" 5 - 6 aktivista udruge 'Documenta' (uz TV snimatelje i policajce bilo je u toj skupini ukupno 10 - 11 osoba) do mjesta u Praškoj ulici na kojem se nalazila zagrebačka sinagoga. Sinagogu je srušio ustaški režim i tu je (kako su pojasnili Žarko Puhovski i Vesna Teršelić) "započeo genocid nad Židovima i Srbima". Hrvate se podsjetilo kako je "Pavelić najveći zločinac u hrvatskoj povijesti", uz poučak Puhovskog da je "onaj tko se toga ne stidi moralni idiot".

Što je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman mislio i govorio o NDH

…Ima još uvijek pobornika hegemonističko-unitarističkih i dogmatskih antidemokratskih tendencija, koji zahtijevaju, ne samo zabranu HDZ, nego nam i na skupovima prijete čak i oružjem, a meni osobno i ubojstvom. Takvi očito nisu naučili iz povijesti ništa. Kad već nisu sami spoznali da je prošlo doba jednostranačkog bezumlja i bespravlja, bilo bi dobro da se prisjete one biblijske: 'Tko mača se laća, od mača i pogiba'…Zlonamjerno poricanje ciljeva HDZ-a s jedne strane ili pak s druge, njihovo neshvaćanje, ili jednostrano i dvojbeno tumačenje, ima različite izvore i namjere...