Politički komentator Večernjeg lista Milan Ivkošić osvrnuo se u emisiji Bujica na postupke aktualnog predsjednika Ive Josipovića u proteklom mandatu, kao i na neke izjave Milana Kujundžića, ocjenivši ih zabrinjavajućim.

Konstatirao je da se Josipović proteklih pet godina istaknuo nečinjenjem. Ali se istaknuo i činjenjem, ali vrlo ružnih stvari.

-Ja mislim da će svaki hrvatski domoljub upamtiti njegov govor u sarajevskom parlamentu kada je Hrvatsku optužio za stradanja u Bosni i Hercegovini. I kada je govorio o ustaškoj zmiji - napomenuo je Ivkošić.

Kaže kako je Josipović činio samo na štetu Hrvatske.

-Njemu je kao djetetu komunizma i kao potomku ideoloških komunističkih sustava Jugoslavija u krvi, u pamćenju i u mentalnom programu. To se vidi po jednostavnim činjenicama. Ja sam pisao o tome kako on želi proglasiti hrvatske branitelje nasljednicima i baštinicima partizana. On pjeva hvalospjeve petokraki - rekao je Ivkošić.

Napominje kako Josipović se Josipović želi predstaviti kao partizan i hrvatski domoljub istodobno.

-On to čini od prvog dana svog mandata, odnosno bori se za svoj drugi mandat. To je njegova jedina misao vodilja u posljednjih pet godina - istaknuo je Ivkošić. 

Smatra da aktualni predsjednik lijepim riječima pokušava skupljati glasove naroda, baš kao i Tito koji je svoje drugove predavao Staljinu.

-On zna da će kod svijeta koji nekritički razmišlja reći kako je on dobar čovjek i tako će dobiti glas, iako ga ne bi smio dobiti. I on igra na taj dobar dojam. Ali ispod takvog dojma se krije ustaška zmija i petokraka - rekao je Ivkošić.

Prokomentirao je i vlastite navode kako voditeljicu Documente Vesnu Teršelić treba uhititi te bi trebala odgovarati za ratne zločine.

-Oni su odvraćali Hrvate od obrane svoje domovine. Pozovali su na dezerterstvo, pozivali su na izdaju i pozivali su na sve najgore na što se može pozvati. Ta žena bi trebala završiti na sudu zbog ratnih zločina, a Josipović nju naziva našom savješću. U njemu je jugoslavenstvo programirano, programirano je neprijateljstvo prema hrvatskom narodu - istaknuo je Ivkošić. 

Kujundžić je totalitarni političar

Osvrnuo se i na Milana Kujundžića, istaknuvši kako je predsjednički kandidat Hrvatske zore prije mjesec dana dao intervju u kojem je rekao kako je njegov zadatak sada spašavati Hrvatsku.

-On se pojavljuje kao spasitelj, potpuno neupitan. A takvi neupitni ljudi su napravili najviše zla u 20. stoljeću''. Kujundžić je totalitarni političar - smatra Ivkošić te dodaje kako je Kujundžić općenito zločest prema medijima.

-Pa zamislite, on se ulizivao Aleksandru Stankoviću, ja nisam mogao vjerovati kada sam to gledao - istaknuo je Ivkošić.

Milan Kujundžić: Sigurno pobjeđujem u drugom krugu, možda i u prvom

Kujundžića ocjenjuje gubitnikom u priči oko pojavljivanja Vojislava Šešelja u hrvatskim medijima.

-Najveći gubitnik u cijeloj priči Milan Kujundžić koji je čak tražio zatvaranje Osječke televizije zbog intervjua sa Šešeljom, kazao je Ivkošić, te dodao kako je tužno da Kujundžić predlaže represiju na ono malo novinarskih sloboda koje postoje u današnjoj Hrvatskoj.

 

R.Horvat