Nekadašnji predsjednik Vlade, Franjo Gregurić, izjave svog prethodinika, Josipa Manolića, izrečene na saborskom povjerenstvu za Agrokor, ocijenio je  potpuno neodgovornom i neumjerenom neistinitim.

-To je jedna potpuno neodgovorna i neumjerena neistina, koju je iznio gospodin Manolić. Morao bi se upitati koji je njegov doprinos, jer je na kraju krajeva, kao predsjednik Vlade i predložio Zakon. Mogao je učiniti da se on ne primijeni, mogao je učiniti svašta, što je htio. Sad je naknadne pameti, puno pametniji nego onda kad je radio svoj posao kao predsjednik Vlade - izjavio je Gregurić Hini.

>>

Gregurić je istaknuo kako je potpuna glupost i netočnost Manolićeva tvrdnja da su, kada je on (Gregurić) postao predsjednik Vlade, otvorena vrata privatizaciji bez kontrole, te da su Gregurić i njegov nasljednik Nikica Valentić odgovorni za kriminal u privatizaciji.

-To je potpuna glupost i netočnost zato jer je privatizacija  od prvog dana imala svoje elemente kontrole. Tamo je bio prvo Fond za privatizaciju koji je vršio te postupke procjene, valorizacije, pa na kraju krajeva i prodaje, a u kojem su sjedili ministri. A privatizacija je u biti počela upravo nakon završetka mog mandata, da budemo iskreni -  istaknuo je Gregurić. 

Manolićevu izjavu nazvao je i paušalnom ocjenom.

-Radi se o izjavi jednog političara koji je iz prošlog sustava isključivo donio znanje kako nekoga pratiti i špijunirati, a ne kako nešto stvoriti i razvijati - rekao je Gregurić, te dodao kako se raduje pozivu  pred saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor.

>>

Manolićev prethodnik na mjestu predsjednika Vlade, Stjepan Mesić, nije uopće komentirao Manolićeve navode prema kojima je većina Mesićevog iskaza pred saborskim istražnim povjerenstvom - neistinita.

 

M.M.