Smiješno je s Hrvatskom, što uvijek sve dođe na svoje mjesto, no nekako prekasno i nekako nitko nije sretan zbog toga! Kako sam neko vrijeme živio u Puli, poznam sve te drage uhićene ljude iz Uljanika (znam ih iz kafića i restorana, prisluškivao sam njihove razgovore iz dosade, ne zbog nekog cilja!) i znam da su ukrali puno više od onog za što ih se optužuje!

Međutim, ključni problem je, nitko od njih nema pola mozga, pa bi im trebala i druga polovica da mogu biti podnošljivo dobri lopovi. Naravno, “veliki meštar sviju hulja” zove se Ivan Jakovčić, kao što se u Reci / Peki zove Slavko Linić. Za razliku od Jakovčića, Slavkić, omrznut na Grobniku (za razliku od Predsjednice!), davno je rasporedio svoju ušteđeveninu na najbliži Yugoslavenski partijski ološ!

Dakle, Linić, kao najbogatiji podstanar Europe, nema ništa, jer mu još veći ološ čuva bakrenjake! Za razliku od njega, Jakovčić se odlučio za nekretniski biznis i pretvaranje poljoprivednog zemljišta u građevinsko, jer je to jedini pravi biznis u Hrvatskoj!

Nije problem uhvatiti sitne (?!) lopove, problem je uhvatiti one koji su ih obučili i usmjerili. Jakovčić (sin Jugoslav - omen est nomen!), duhovni otac Josip Broz, kralj je "lopova iz našeg sokaka”. Najgori sinovi domovine, najčvršće su vezani uz lažnog bravara i njegove likvidacije i poratne “transfere znanja i kapitala”.

Nedavno sam imao raspravu oko toga koliki je Ivo Josipović - lažni predsjednik Hrvatske (iskreni Jugoslaven poput Jakovčićevog sina Jugoslava, sada zvanog malo podkresano “Jugo”), a pravi gospodar ZAMP-a - zapravo negativac. Tragikomično je susresti neke od njegovih bivših ljubavnica na Trgu bana Jelačića, koje drobe nešto o klasičnoj glazbi, a pišu o Severini, Letu 3 i Thomsonu?! Problem s našim Ivekom uvijek je bio, što je bio odviše školovan za zločine svog stričeka! Teško je biti dobro obrazovan, a potjecati iz ugledne obitelji partizansko-četničkih ubojica!

“Druže Tito, nešto bi te pito, da li se smije imati po dvije” - čestice poljoprivednog zemljišta koje postaju 32 čestice za gradnju urbanih vila! “U temelje ugradit ću ustaša koliko treba, da komunist dođe do neba!” Naime, Josipović, se nedavno zgražao zašto se mise služe za “ustaše”, a ne za “poštene Jugoslavene i komuniste od stoljeća sedmog”?! Na najgluplja pitanja odgovori su uvijek jednostavan: mise se ne služe za Yugoslavenski komunistički ološ jer je isti poubijao svećenike koji bi mogli služiti mise! Na primjer, na Širokom Brijegu!

Uvijek mi je zabavno sjediti u kafiću iza Budimira Lončara i Jože Manolića, jer takav protok imbecilnih ideja teško je naći u Zagrebu! Naš uvaženi “doktor sviju znanosti” Bandić, šuruje s dvostrukim doktorom, a višestrukim negativcem Josipovićem, koji je dobitnik puno bizarnijih nagrada od našeg voljenog gradonačelnika - koji je od Zagreba napravio pravu prijestolnicu!

Naime, naša voljena “lignja velika” Ivo Josipović dobitnik je nagrada tipa: Osoba godine banjolučkih (četničkih?) “Nezavisnih novina” 2010. (?!); Počasnog doktorata ruskog (?!) Sveučilišta Immanuel Kant u Kalinjingradu (?!) - pretpostavljam da je UDB-a mislila na počasni doktorat njemačkog filozofa Kanta u njemačkom Königsbergu! - etnički očišćenom od strane ruskih komunistčkih ubojica 1944.-1945.; Nagrade Pajo Kolarić za skladbu “Drmeš za Pendereckog” (?!); Nagrada četnik godine Svetozar Pribičević (okrutni šef policije u Kraljevini Jugoslaviji - potom je nešto drljao o diktaturi srpskog kralja Aleksandra kad su ga još veći četnici potjerali iz Velike Srbije!) - tu nagradu dodijelio mu je hrvatski jezikoslovac Milorad Pupovac 2012.!?; počasni doktorat Sveučilišta u Istambulu za zatiranje katoličke vjere u Hrvatskoj, Hercegovini i Bosni...

Naš je Ivek, doktor za našeg (potencijalnog) doktora Bandića, kojeg je predložio za počasni doktorat zbog zgrada Glazbene akademije. I tako ja kažem dekanu Glazbene akademije Daliboru Cikojeviću da mu sve to skupa nigdje ne vodi, a on slegne ramenima. A ja kažem: “Ne može Josipović kontrolirati ZAMP, Jakovčić Uljanik, a Linić Rijeku kao lažnu Europsku prijestolnicu kulture 2020...”  

 

F. Perić