Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poslao je u nedjelju izaslanika na Tjentište, na obilježavanje 76. obljetnice bitke na Sutjesci.

Vladu Republike Hrvatske tamo je predstavljao bivši HDZ-ov ministar branitelja Tomislav Ivić, koji je položio vijenac i zapalio svijeću poginulim partizanima.

Na Sutjesku su stigli i predstavnici SDP-a, saborski zastupnici Ranko Ostojić i Arsen Bauk, kao i brojne antifašističke udruge iz cijele Hrvatske, među kojima i udruga antifašista Primorsko-goranske županije, piše Novi list.

Na vijencu koji je izaslanik Tomislav Ivić položio pisalo je: "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske". Uz pratnji Vladinog izaslanika Ivića našao se i jedan časnik Hrvatske vojske.

Podsjetimo, Predsjedništvo Sabora prošle je godine odbilo prijedlog Ranka Ostojića, zastupnika SDP-a, da Hrvatski sabor bude pokrovitelj obilježavanja obljetnice bitke na Sutjesci. Za Ostojićev prijedlog tada je glasovao samo njegov stranački kolega, Siniša Hajdaš Dončić,a protiv su bili HDZ-ovci Gordan Jandroković, Željko Reiner i Milijan Brkić. Mostov zastupnik Božo Petrov i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin bili su tom prigodom suzdržani.

 

M.M.