Vrlo je zanimljivo kako se “yugoslavenski komunistički ološ” (YKO) okuplja oko najgorih ljudi i najgorih ideja. Očigledno su se, poslije kraćih dogovora s Beogradom, odlučili na zauzimanje Pantovčaka milom ili silom.

Mirko Galić, čovjek tisuću (neiskrenih!) lica počeo je u “Večernjem listu” “drugarsku kapanju” za Zorana Milanovića - “prvog druga svih naših naroda i narodnosti Socijalističke Republike Hrvatske”. U sklopu iste kampanje drug Bernardić nalazio se ovih dana tajno s lokalnim drugovima u Rijeci, kako bi dogovorio detalje. “Pantovčak mora pasti!” Sprema se nova Sutjeska!

“Yugoslavenski medijski ološ”, kao agresivna podvrsta YKO, pak, radi na udaru na Hrvatsku po svim linijama, pa se pojavljuju bizarni tekstovi tipa: "Hrvatska država je propali projekt", “Srbija bolje napreduje od Hrvatske!” Nema odgovora samo na pitanje kamo? Srbije, naime, nema bez Jadrana i drugovi su zaključili da treba čim više srpskih radnika dovesti na Jadrana, jer će oni postati “mostobran” u idućim pritiscima. “Ko nas, bre, zavadi?” postaje borbeni poklič, “Virovitica-Karlovac-Karlobag vječiti plan za zapadnu granicu Velike Srbije, yugoslavenski komunistički ološ “peta kolona”, a Yugoslavija, kao light oblik Velike Srbije, krinka za novi udar na Hrvatsku.

Ono što je izuzetnio zanimljivo, svi autori koji su pisali u “Danasu”, komunističkom glasilu u vremenu raspada Titine Yugoslavije, sada izranjaju kao aveti (sablasti) prošlosti. Mirko Galić bio je glavni urednik tog komunističkog propagandnog biltena, a bio je i malo hrvatski (?) veleposlanik u Parizu, direktor HTV-a i “savjetnik” Ivice Todorića!?! Pa, recimo, Miroslav Lazanski, vojni analitičar KOS-a i nećak Biljane Plavšić, pisao je za “Polet”, “Start” i “Danas”, a predlagao je Veljku Kadijeviću da izvrši vojni udar i "pobije Tuđmana i njegove", uoči raspada Yugoslavije. Taj provjereni kadar sad je veleposlanik Srbije u Moskvi?!

Tu je i militantna yugoslavenka Jelena Lovrić, članica CK Hrvatske i desetak godina novinarka “Danasa”, koja je sve maltretirala svojim tekstovima i u “Globusu”, Feralu” i “Novom listu”, da bi danas blistala na portalu “Telegram” Ninoslava Pavića i sinova (“Polet”, “Globus”, EPH).

Jedan od suradnika “Danasa” bio je i Momčilo Đorgović, tvrdi Srbin i tvrdi Yugoslaven, kojem je Mirko Galić, zbog srbovanja dao otkaz u “Danasu”(?!). Taj drug je, pak, sa Slavkom Ćuruvijom pokrenuo beogradski “Telegraf” (1994.). Prije koju godinu prodao je “Nedeljni telegraf” i nedavno doselio u Peku/Fiume. Neki tvrde da je došao uživati na “srpskom Jadranu”, a neki da je došao “delati” kao strani radnik izvan kvote. Đorgović je autor “mnogo lepe knjige” “Tragedija jednog naroda - što Srbe nagoni da rade protiv sebe”. Da li nas iznenađuje da je Đorgović u Zagrebu predstavio knjigu Čedomira Višnjića (koji je kao pomoćnik ministra kulture kontrolirao cjelokupno izdavaštvo u Hrvatskoj!) “Vreme sporta i razonode - Titina Hrvatska i njezini Srbi 1951.-1971.”, zajedno s notornim Miloradom Pupovcem (zagrebačke srpske “Novosti”)!

Ili ukratko, “yugoslavenski komunistički ološ” okupio je “yugoslavenski medijski ološ” s ciljem da se oblati aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kao “light ustašica” i da se otvori put prema Pantovčaku Zoranu Milanoviću, kojem Mirko Galić u “Večernjem listu” šalje poruku da se urazumi, ako želi da Partija stane iza njega. Budimir Lončar i dalje je “veliki meštar sviju hulja”, koji u drugarskoj maniri UDB-e i KOS-a upravlja korisnim i manje korisnim budalama na terenu, Stjepan Mesić je njegov potrčko, a Ivo Josipović glazbenik koji brine o yugoslavenskoj glazbi u “lepoj TV emisiji” “Nedeljom u dva”.

Srbija, “zemlja tisuću laži” - koja nikad neće u Europsku uniju! - nastoji svim silama destabilizirati sve svoje susjede. Srbije će, pod svaku cijenu pokušati dovesti Zorana Milanovića na Pantovčak, maksimalno kontrolirati hrvatske medije i na “srpski Jadran” dovesti 200.000 srpskih radnika... Stoga nije pretjerano kazati kako je u tijeku “medijska balvan revolucija, na putu do regijona”!

 

F. Perić