Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odstupio je s mjesta čelnog čovjeka SDP-a. Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a do novih unutarstranačkih izbora bit će Zlatko Komadina.

-U SDP-u postoji visoka razina odgovornosti i Predsjedništvo je donijelo odluku da ćemo izbore za novo vodstvo ispisati u najkraćem mogućem roku, rekao je Davor Bernardić nakon Predsjedništva SDP-a dodavši da se on više neće kandidirati za predsjednika SDP-a. Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a do novih izbora bit će Zlatko Komadina.

- Najlakse je reći kriva je izlaznost. Nikoga ne krivim. Građani su odlučili, izlaznist je bila kakva je, mi jednostavni preuzimamo odgovornost. SDP ide dalje, računajte na nas, rekao je Bernardić.

Na pitanje hoće li se povući iz politike rekao je da je život čudesno nepredvidiv, te da kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore.

Dodao je da će doći na konstituiranje Sabora.

Podsjetimo, Restart koalicija koju predvodi SDP, a u njoj su još HSS, HSU, GLAS, IDS, SNAGA i PGS - pretrpjela je težak poraz. Prema privremenim rezultatima DIP-a koalicija je osvojila 41 mandat, a takav rezultat ne zadovoljava apetite stranke i birača.

 

M.M.