Domovinski pokret, prema rezultatima koje je objavio DIP, osvaja 16 saborskih mandata. Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kazao je u Dnevniku Nove TV da je zadovoljan rezultatima izbora.

Škoro kaže da nije u kampanju i predizbornu utrku ušao zato što misli da ga treba Andrej Plenković.

“Ušli smo u kampanju zato što smo mislili da nas treba hrvatski narod i birači su pokazali da nas trebaju. Stvar je to osobnog doživljaja. Prije nekoliko mjeseci nije bilo Domovinskog pokreta, sada smo treća politička snaga i moramo to prihvatiti. Što će se događati u preslagivanju, vidjet ćemo”, objasnio je Škoro.

Navodi kako nitko neće otići iz Domovinskog pokreta.

“Neće nitko napustiti brod Domovinskog pokreta. Vidjet ćemo što će se dogoditi u razdoblju koje je pred nama. Plenković će nastaviti vladati kao i do sada. Ima manje glasova, a više mandata, to je isto jedan podatak koji je indikativan”, kazao je Škoro.

“Mi smo napravili čudo. Imamo 16 mandata. Koji žetončići će pristupiti Andreju Plenkoviću i njegovoj trgovačkoj koaliciji ne znam. Vidjet ćemo, ja vjerujem da to među nama neće napraviti nitko”, istaknuo je.

Za stavljanje sestre na listu kaže kako se radi o stručnoj osobi.

“Mislim da je dr. Vesna Vučemilović, osim što je moja sestra, vrhunski stručnjak, a vidjelo se i iz ovih nastupa da uistinu barata s tim”, dodao je Škoro.

Kao treća politička snaga ima pravo na potpredsjedničko mjesto.

“Mi ćemo raditi ono što mislimo da je najbolje, a to je nastaviti inzistirati na strukturalnim reformama koje su bitne. Ja vjerujem da i ova nova vlada i saborska većina neće biti u stanju provoditi one prave i istinske reforme koje su važne. Sve će to biti na razini kozmetike i održavanje koalicije da bi se ostalo na vlasti”, kazao je Škoro.

Kaže da će biti u Saboru.

“Već sam jednom pokazao da to meni nije najvažnija stvar na svijetu i izašao sam nakon osam mjeseci. Sad neću, odgovoran sam predsjednik političke opcije”, dodao je Škoro.

M.M.