Predsjedništvo SDSS-a je donijelo odluku tko će predstavljati tu stranku u budućoj Vladi Andreja Plenkovića i na mjestu potpredsjednika za društvene djelatnosti i ljudska i manjinska prava.

"To će biti Boris Milošević", rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. "Boris Milošević će najprije obaviti razgovor s predsjednikom Vlade. Nakon toga će napraviti prezentaciju koju će predstaviti premijeru i javnosti."

"Imali smo dvoje kandidata. Snježanu Vasiljević, profesoricu s Pravnog fakulteta, i Borisa Miloševića, pomoćnika ministra u dva mandata", potvrdio je Pupovac. "U ovom trenutku treba dati prednost čovjeku s više političkog iskustva."

"Prijedlog Vlade je usuglašen s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Za nas je veoma značajno da svi zastupnici manjina daju podršku Miloševiću kao i zastupnici iz redova Reformista i HNS-a", dodao je Pupovac.

Miloševića će u Hrvatskom saboru zamijeniti Anja Šimpraga. Ona je na izborima bila njegov zamjenik te će, sukladno tome, i preuzeti mjesto saborske zastupnice. Šimpraga je šibensko-kninska dožupanica iz redova srpske manjine te potpredsjednica SDSS-a.

 

M.M.