Predsjednik Zoran Milanović u subotu je u Varaždinu komentirao i izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koji ga je usporedio sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i nazvao ga čovjekom opasnih namjera.

– Ja ga dovoljno dobro znam, on naravno nema opasne namjere, ima sebične namjere, vrlo privatne, opasan nije, u New Yorku je predstavljao samo sebe, žao mi je zbog toga, radi štetu Bosni i Hercegovini. Ako želiš da Hrvati Bosnu i Hercegovinu doživljavaju, a doživljaj je jako bitan, kao svoju zemlju, ako želiš da sutra nikakav Milanović ili Horvat ne govori na ovakav način, daj im da biraju svoje ljude. To je simbolika, poručio je Milanović.

Milanović je kazao i kako Hrvati žele ostati u BiH jer se bore za svoja prava.

“Ako želite potjerati Hrvatsku iz BiH, onda ćete uzimati ta temeljna ustavna prava i optuživati one koji se bore za temeljni red. Bi li se narod i njegovi predstavnici postavili tako da se ne dira u njihova prava? Ne bi, gledali bi prema Hrvatskoj. Što više Hrvati inzistiraju na svom pravu, zaključio bih da žele ostati. Postulat Daytona je da svaki narod bira svoje predstavnike, za ugradbene mjere nema mjesta”, izjavio je hrvatski predsjednik.

>>

Osvrnuo se i na svoju izjavu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić početkom 90-tih bio ratni huškač.

“Tu činjenicu on ne može promijeniti.Netko je 90-ih bio ratni huškač, ponosan je na to, ali nikome nisam rekao da je četnik. Kod takvih stvari povlačim jednu crtu, ne idem preko toga. Istina ne pobjeđuje uvijek, ali istina ima dobre šanse”, istaknuo je.

 

M.M.