Nakon brojnih osuda dovođenja Željka Komšića na hrvatsku nacionalnu televiziju koju su mnogi doživjeli kao pljusku majoriziranom hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić u komentaru za portal Direktno istaknuo je kako je Komšić "potpuno irelevantan osim kao instrument velikobošnjačke politike".

"Komšićevo gostovanje na HRT nisam gledao niti me interesira što je govorio. Komšić je kao politički subjekt i kao osoba potpuno irelevantan osim kao instrument veliko bošnjačke politike, stoga je apsolutno neinteresantan osim, izgleda, za hrvatsku javnu televiziju", istaknuo je Ljubić. 

"Naime, kada se pojavila vijest da bi mogao biti gost na HRT, to je u krugu običnih ljudi s kojima komuniciram bilo primljeno s nevjericom 'Nije moguće''!.  Nakon što se to obistinilo, osjećaj je konsternacija, gađenje i razočarenje da se na takav  način hrvatska javna televizija odnosi prema dijelu hrvatskog naroda koji je dao nebrojene žrtve da bi se ta televizija mogla nazvati - hrvatskom".

"Preporučujem, da pitanja postavite osnivaču HRT-a, da odgovore kako je moguće da u tijeku politike gaženja hrvatskih nacionalnih prava u BiH ugoste čovjeka koji eksponent takve politike. Čovjeka koji bi rušio Pelješki most. Koji izražava zadovoljstvo što Izborni zakon nije izmijenjen jer bi to, kako reče, omogućilo Hrvatskoj da upravlja u BiH. Čiji savjetnik prije nekoliko godina priprijeti da će poslati vehabije na Jadran u tijeku turističke sezone", zaključio je Ljubić za Direktno.

 

M.M.