Novoizabrana slovenska Vlada Janeza Janše, danas se prvi put sastala sat vremena nakon što je potvrđena u Nacionalnoj skupštini, fotografiju je objavila nedugo nakon početka sjednice na Twitteru, na kojoj se vidi kako je novi slovenski premijer i njegov ministarski tim nose maske, piše 24ur.com.   

Nova vlada Janeza Janše je velik dio svog uvodnog zasjedanja posvetila raspravljanju o mjerama za suzbijanje širenja novih koronavirusnih infekcija. 

Novi ministar obrane Matej Tonin rekao je nakon sjednice da je uspostavljen krizni stožer i da su neke mjere usvojene, a neke će uslijediti u narednim danima. Sjedište vodi Janša, a tajnik je Andrej Rupnik.

Na čelu kriznog stožera je premijer, a tajnik je bivši direktor Slovenske obavještajno-sigurnosne agencije Andrej Rupnik . Sjedište u jednom formatu čine svi ministri, a u drugom drugo visoko stručno i odgovorno osoblje. 

Podržavaju ga stručne skupine, odnosno ljudi koji su uključeni u upravljanje situacijom i najkompetentniji su u svakom trenutku pružiti točne i pouzdane informacije, rekao je Rupnik novinarima nakon sjednice vlade. 

 

M.M.