Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović posjetio je Yad Vashem, svjetski memorijalni centar Holokausta, tijekom službene posjete Državi Izrael.

Tijekom posjeta, Čović je sudjelovao u ceremoniji sjećanja i položio vijence u spomen na šest milijuna Židova ubijenih u Holokaustu. Odajući najdublje poštovanje, dr. Čović je potvrdio da će u svojstvu predsjedatelja Doma naroda raditi na donošenju neobavezujuće radne definicije antisemitizma u Bosni i Hercegovini.

Izjavio je kako se svjetski čelnici moraju okupiti i zavjetovati se da više nikada neće dopustiti da se užasi Holokausta, kao jedne od najmračnijih stranica u historiji čovječanstva, ponove. Nakon svečanog obraćanja, Čović je položio vijence u Domu sjećanja.

Dragan Čović također se sastao i s Benjaminom Netanyahuom. Tijekom sastanka, dužnosnici su govorili o domovinskoj sigurnosti, bilateralnim odnosima, gospodarskim ulaganjima te cjelokupnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Različite mogućnosti za unaprjeđenje odnosa između Bosne i Hercegovine i Izraela treba iskoristiti maksimalno, istaknuli su dužnosnici.

Čović je također izvijestio Netanyahua o svojim nadolazećim nastojanjima da donese pravno neobavezujuću definiciju antisemitizma, kako bi se Bosna i Hercegovina pridružila drugim zemljama širom svijeta koje rade na suzbijanju zla antisemitizma.

M.M.