Herceg Bosna

Gordana Tadić: Izložena sam protuzakonitom praćenju, pritiscima i prisluškivanju (Video)

Nakon što je portal „Avaza“ objavio audio snimke razgovora Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e BiH s Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković, a koji su putem maila poslali, kako je navedeno pošteni i potlačeni uposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH), glavna Državna tužiteljica je u odgovoru na pitanja koja joj je postavila Face TV, iznijela svoja saznanja o tom audio materijalu.

Schmidt: Neće doći do centralizacije BiH

Visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt izjavio je u intervju za BN televiziju kako na putu prema Europskoj uniju neće doći do centralizacije Bosne i Hercegovine, navodeći da važnu ulogu u tome procesu ima i Hrvatska.

Radončić: Schmidt je u pravu, ne vidim ništa loše u legalnom i legitimnom predstavljanju Hrvata

- Ne možemo stalno optuživati Hrvate da su protiv BiH. Možemo govoriti da njih možda ima previše u odnosu na broj stanovnika, na određenim funkcijama, ali Schmidt je rekao ono što jeste – hrvatski korpus nije birao Komšića za svog člana Predsjedništva. Hrvatski korpus je svoje glasove dao Čoviću. Sada je mudrost svih nas da nađemo rješenje koje će zadovoljiti i legitimnost i legalnost, izjavio je lider SBB-a Fahrudin Radončić, gostujući u programu Federalne televizije.