Herceg Bosna

Božo Ljubić: Izetbegović Hrvatima darežljivo nudi trojanski paket

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kao rješenje za Bosnu i Hercegovinu predlaže, prije 15 godina odbačeni „Travanjski paket, s napomenom da bi on mogao biti prihvatljiv i za Hrvate, implicirajući da bi riješio strah Hrvata od dominacije brojnijih Bošnjaka. Na tu darežljivu ponudu mogao bih odgovoriti slično kako je upozorio trojanski prorok Laokont svoje sugrađane nakon što su im Grci, nakon dugotrajne bezuspješne opsade, kao znak pomirenja poklonili drvenog konja, „… timeo Danaos et dona ferentes“.

“Hrvat” Zulfikar Handukić izabran na čelo Gradskog vijeća Bihaća

“Kako stvari stoje, u Unsko-sanskoj županiji hrvatski narod ne treba se brinuti. Ima trenutačno predsjedatelja Skupštine USŽ-a (Razima) i predsjedatelja Gradskog vijeća Bihać (Zulfikara). Mislim da ovo nije realno i pošteno u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda, ali demokracija je takva”, napisao je na svom Facebook nalogu predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Unsko-sanske županije Franjo Jurić ukazujući na posljednji slučaj izbora predsjedatelja Gradskog vijeća Bihaća koji mora biti iz reda drugoga naroda. Postao je to vijećnik iz stranke Pomak Zulfikar Handukić predstavljajući se kao Hrvat, piše Večernji list BiH.

Slaven Zeljko: Središnje izborno povjerenstvo BiH treba snositi odgovornost za kompromitiranje izbornog procesa u Mostaru

Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar Slaven Zeljko u intervjuu za portal politika24.net govori o rezultatima izbora u Mostaru, o podnesenim prijavama Tužiteljstvu HNŽ-a u kojoj se navodi da se skupina pojedinaca udružila, kako bi počinila kazneno djelo izborne prijevare u Mostaru, komentira potez GO SDA koji je podnio kaznene prijave protiv djelatnika policije zbog otkrivanja osobnih podataka, te u kojim strankama HDZ BIH u Mostaru vidi svoje partnere.