Ministarstvo hrvatskih branitelja počelo je terenska istraživanja i probna iskapanja žrtava Drugoga svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u zagrebačkom naselju Gračanima, gdje su prilikom radova za sljemensku žičaru pronađeni zemni ostaci žrtava.

O svemu tome je na svoj, cinično uvredljiv način izvijestio i Zoran Jovanović alias Šprajc, RTL-ov novinar i voditelj emisije RTL Direkt.

Na njegovu skandaloznu izjavu reagirao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel na svom Facebooku.

Šprajc je, naime, govoreći o iskapanjima u Gračanima, eto, imao muda podrugljivo i besramno objaviti kako je „počela potraga za navodno masovnom grobnicom hrvatskih i njemačkih vojnika, dakle za leševima okupatora i domaćih izdajnika“ (citat!).

Nije 'lešinar' Šprajc napomenuo kako su ti, njegovi 'okupatori i izdajnici' zločinački bili likvidirani bez ikakvog suđenja niti da je među njima bilo i civila, žena i adolescenata!?

-Za razliku od Šprajca u Domovinskom ratu bio je nemali broj Hrvata pravoslavne vjere koji su se itekako hrabro borili za svoju Hrvatsku domovinu, kolokvijalno rečeno bilo je i poštenih Srbijanaca među hrvatskim braniteljima.

Svaka im čast!

Njima nije bilo potrebno mijenjati prezime kako bi iskazali odanost svojoj Domovini  za razliku od takozvanog Zorana Jovanovića koji se za vrijeme rata kukavički prerušio u 'hrvatsko-njemačkog' Šprajca a danas bi se poput rigidnog Mate Kapovića, s guštom pos*ao na skrivena grobišta u Gračanima ….odnosno na Blajburškom polju….a to i radi, makar verbalno!

Nisu to bili tek 'okupatori i izdajnici', bilo je i nedužnih civila, i žena i djece, i časnih sestara iz samostana i eskort-dama s kolodvora, svi redom i bez suđenja pobijeni su mučke od strane komunističkih….'lajbek-milicionara'!?

Nazivajući pobijene paušalno i bestidno izdajicama, ovaj politikantski idiot ne samo da besramno vrijeđa pokojnike i njihovu užu i širu rodbinu, on ih verbalno ubija po drugi put uz blagoslov 'princeze s Prisavlja', olinjale ali i neuništive Mirjane Rakić i uz dozvolu za 'ubijanje' profanog i antihrvatskog RTL-a….ali i uz sramotnu šutnju nemuštih hrvatskih Institucija!?

I još nešto:

Za vrijeme NDH u ustaškoj vojsci bilo je i Srbijanaca (13 ustaških generala-pravoslavaca) koji nisu iz kukavičluka-poput 'Šprajca', mijenjali svoje časno izvorno prezime. Borili su se oni za svoju 'Domovinu' a ne 'Imovinu' za koju se Šprajc zbog dragih mu 'ustaških' kuna itekako zdušno bori na RTL-u alias bizarnom 'Big Brother'-u!!

Ovaj RTL-ov tv-'lešinar' nimalo nas nije iznenadio, ne iznenađuje nas niti tv-kuća u kojoj radi, ali nas zato itekako zanima što radi favorizirano 'Vijeće za elektroničke medije' još uvijek pod nadzorom rigidne 'orjunašice', Mirjane Rakić….i posebno što rade šutljive hrvatske Institucije

Zašto u ovom, kao i u nekim drugim slučajevima ta, još uvijek protupropisno aktivna penzionerka, pogoduje ovoj izrazito 'tuđinskoj' i protuhrvatskoj RTL- javnoj kući?!

Ako već šute hrvatske Institucije, možda će reagirati njemačko pravosuđe kao i u slučaju lex-Perković, jer oni-Nijemci, za razliku od nas kukavnih Hrvata, svoje mrtve poštuju bez obzira bili to zarobljeni vojnici, a razoružani vojnik je civil po Međunarodnim konvencijama, bez obzira na to u kojem su ratu i na čijoj su strani poginuli...pogotovo oni pobijeni bez suđenja, sic!

Nije na odmet prisjetiti se zbog čega je Šprajc-Jovanović svojedobno udaljen s HRT-a(svibanj 2013.):

-Dakle, bilo je to zbog izrazito podle antihrvatske propagande i blaćenja Domovinskog rata pri čemu je Šprajc uzimao sebi za pravo središnji tv-dnevnik tretirati kao svoju osobnu prčiju.

Svojim perfidnim i uvredljivo ciničnim komentarima upravo o prošloj godišnjici pada Vukovara, svojim osobnim analizama borbe za Vukovar, Šprajc je prezentirao vlastitu 'operetnu tezu' o izdaji tog grada-heroja.                                                                                       
A da bi gledateljstvo u to i 'uvjerio' kao 'mjerodavnu osobu' pozvao je svog sunarodnjaka Andriju Rašetu, generala zločinačke JNA, koji nam je objašnjavao kako se je srbo-četnička armada tijekom agresije zapravo potajno dogovarala s Tuđmanom.

Naime, Tuđman je po Šprajcu izdao do temelja porušeni grad-heroj Vukovar i prepustio krvnicima nemoćne ranjenike jer za taj zločin nisu ništa znali ni Andrija Rašeta ni Veljko Kadijević!?
Andrija Rašeta i nakon 20 godina ostaje na velikosrpskim pozicijama.

On i danas tvrdi kako se je agresorska JNA predugo zadržala u Vukovaru, koji se za tu vojsku pokazao tvrdim orahom.

'Trebalo je ići na odsijecanje Osijeka, Đakova i u pravcu Banja Luka, Pakrac, Virovitica…', kaže taj Šprajcov 'favorit' na HRT-u, inače rodom iz Donjeg Lapca.

Njegovo bizarno gostovanje na privatiziranom Šprajcovu dnevniku moglo bi se usporediti, primjerice, s gostovanjem nekakvog njemačkog generala-aboliranog ratnog zločinca na francuskoj televiziji pozvanog da bi gledateljstvu protumačio francuske 'ratne grijehe'….iz 2.svj. rata!

….Eto, to je, nažalost, naša turobna hrvatska zbilja….a sami smo krivi, dakako!

 

Damir Kalafatić