Neki koji su s „tri“ glasa izabrani u Hrvatski sabor, poput Veljka Kajtazija i odmah se priklonili onima koji će sastavljati vladu već su počeli dijeliti lekcije i raspirivati mržnju.

Tako notorni Kajtazi, predstavnik romske nacionalne manjine, kojeg smo u prošlom sazivu Sabora jedino zapazili kao čovjeka koji jeste ili nije glasovao, (pretežno po zadatku), ovih je dana izjavio da su „manjinci možda i oni koji daju stabilnost vladi“ te da mu je iznimno drago da „saborsku većinu neće tvoriti oni koji su u kampanji koristili antimanjinsku retoriku i oni koji su deklarirane ustaše!“ Zatim je dodao da je takvih najviše bilo na listama Demokratskog pokreta Miroslava Škore.

To drugim riječima znači da ni u novom sazivu Sabora neće se nažalost puno toga promijeniti, da će „manjinci“ i dalje „proganjati ustaše“ u Hrvatskoj i da će im to biti glavna tema.

Nu, kad već tako govori, onda nam neka javno kaže – tko su to „ustaše“ u Hrvatskoj, imenom i prezimenom, a tko su „ustaše“ u redovima izabranih zastupnika u Hrvatskom saboru?

Ne misli valjda da su „ustaše“ svi ili većina Hrvata, jer to bi bilo strašno zabrinjavajuće, kao što je već zabrinjavajuće i to da su se na listama za Sabor (po njemu) pojavljivale i deklarirane ustaše!?

Kajtazi je inače (r. 1960. u Kosovskoj Mitrovici) završio vojnu školu i do 1991. radio na aerodromu Pleso kao oficir JNA za obradu podataka, što znači da ima sve „kvalifikacije“ da i dalje goni ustaše, tj. Hrvate.

Možete li uopće zamisliti da je danas u srpskom parlamentu i u srpskoj vladi neki Hrvat ili Albanac koji je u vrijeme Domovinskog rata na beogradskom aerodromu bio zaposlen kao „oficir za obradu podataka“, ili nešto tome slično?

 

Mladen Pavković