Saborski zastupnici su se ponovno „namučili“ ispunjavajući imovinske kartice. Pojedini se nisu mogli ni sjetiti što sve imaju i što bi sve trebali prijaviti. Uglavnom, i ovog puta se pokazalo da su rijetki oni koji nas zastupaju, a da nemaju po dva-tri stana, apartman, luksuzne automobile, debelu ušteđevinu, oranice, pašnjake i štošta drugo, tako da onaj koji „nema ništa“ ispao bi smiješan da su ga kojim slučajem izabrali.

Čitamo da i „udarni saborski lijevi tandem“ Rada Borić i Katarina Peović također ne zaostaju po bogatstvu i ušteđevinama iza svojih kolega i kolegica. Ne samo da imaju, već raspolažu i bogatom štednjom!

Mogli bi tako nabrajati u nedogled.

Nu, ispunjavanje imovinskih kartica zapravo je gubljenje vremena i jedino tu i tamo služi za neki igrokaz. Što nama znači da netko ima ovo ili ono. Neka ima! Ali pitanje svih pitanja, poglavito kod saborskih i inih zastupnika je – na koji su način sve to stekli?

E, to ih nitko ne pita a još manje istražuje.

Većina piše da su naslijedili stanove, brodice, novce, vile, automobile… ili još smiješnije da to „imaju“, ali da to nije „njihovo“ već od bračnog druga ili tome slično.

Pored toga, kad odu s državne funkcije nitko ih ne pita jesu li se i kako još više obogatili, ili su u „debelom“ minusu?

Istina, saborski i ini zastupnici imaju „pristojne“ plaće, ali svi od reda i velike troškove, jer žive kao „bubrezi u loju“.

Ti ljudi koji nas „u ime naroda“ predstavljaju nemaju baš „nikakve“ odgovornosti,(čak ne moraju redovno ni dolaziti na posao), raspravljaju danima o svemu i svačemu, od nabavke vojnih zrakoplova do ovrha, ,pravosuđa, vremenske prognoze i poljoprivrede, kao da su završili „osam“ fakulteta.

Dakle, netko bi se trebao pozabaviti pitanjem ne što imaju, nego odakle im svo to bogatstvo (svaka čast iznimkama), tim prije što je malo baš od njih sudjelovao u obrani Domovine, tj. u hrvatskom Domovinskome ratu?

 

Mladen Pavković