Završno natjecanje za švicarskog predstavnika na Eurovision Song Contest 2011 održano je u subotu 11. prosinca u velebnoj Bodensee-Areni u Kreuzlingenu, prenosi hrvati.ch.

U vrlo jakoj konkurenciji 12 odličnih kandidata, pod brojem 4 nastupila je i naša Bernarda Brunović. Njen nastup nije ostavio ravnodušnim nikoga u dvorani. I  najtiražnije švicarske novine Blick njen su nastup nazvale posebno dirljivim - rührend, a legenda švicarske glazbene scene Pepe Lienhard (član ocjenjivačkog suda) je u stanci nastupa izjavio da je od dosadašnjih izvođača upravo Bernarda njegov favorit, a svoju je ocjenu završio riječima: Nekad se puno više može vidjeti srcem nego očima (Bernarda je od rođenja slabovidna).

Bernarda Brunović

Iako je njen nastup bio odličan i prepun emocija nije uspjela osvojiti prvo mjesto. Nedostajali su "milimetri". Bernarda je osvojila odlično drugo mjesto s preko 13% glasova milijunskog gledateljstva. I to je grandiozan uspjeh za mladu skromnu Hrvaticu iz Dietikona (ZH) koja je svoje prve nastupe održala na raznim proslavama HKM Zürich (ova je misija iznjedrila i mnoge druge prvoklasne mlade pjevače). Ako se malo poigramo statistikom i utvrdimo da Hrvati u Švicarskoj čine manje od 1% ukupne populacije, onda možemo biti jako, jako ponosni na Bernardinih osvojenih 13%. Tisuće Hrvata diljem Švicarske odazvalo se njenom pozivu (ponosan sam da sam i ja u tome dao mali doprinos) i poslalo SMS s njenim brojem. Nedostajalo je samo malo. I novinarka Tages-Anzeigera misli tako: pobjedila je Anna Rossinelli, no jednako tako mogla je to biti i Bernarda Brunović - navodi novinarka koja glasovne mogućnosti naše Bernarde uspoređuje s pjevačkom legendom Mariah Carey. Bernarda je nas Hrvate u Švicarskoj predstavila u najboljem svjetlu.

Cijeli tekst pročitajte ovdje

Tekst, video i fotografije: Ivan Ivić za hrvati.ch