Nošeni na krilima dodvorničkih i sluganskih medija i anketarsko-agitatorskih agencija, koji su svojedobno nosili i bivšeg premijera Ivu SANADERA,čelnici KUKURIKU koalicije krstare Lijepom našom, uzvikuju parole u prepoznatljivom komunističko-patrijskom stilu i nutkaju biračima "Plan 21" - plan bez cilja, s čistom neokuomunističkom demagogijom.


Ako se kratko osvrnemo na SAD, jer je to u domaćoj politici IN, i njihov dokument "Globalni trendovi do 2015." sačinjen u prosincu 2000. godine u suradnji CIA-e, NIC-a (National Intelligence Council), stručnjaka američke vlade i  nevladinih stručnjaka, u kojem su definirani strateški ciljevi SAD-a do 2015.:
  • vojno-sigurnosni utjecaj na sve sigurnosne događaje u svijetu,
  • nadzor i dominaciju u globalnim medijima na svjetskoj razini,
  • odlučujući utjecaj na svjetske financijske institucije,
  • odlučujući utjecaj na razvoj i tijekove svjetskog gospodarstva, posebice energetske izvore,
  • i od 11.09.2001. - predvoditi  svjetsku antiterorističku koaliciju i “kazniti” sve režime koji (po njihovim mjerilima) pružaju potporu terorizmu.
Poučno našim revnim političarčićima je da se ovi strateški ciljevi u SAD-u ne mjenjaju, bez obzira na izabranu vladu, nego se samo usklađuje provedba i način ostvarenja ciljeva, obzirom na situaciju i globalne svjetske prilike.
Ako Hrvatsku pogledamo u zrcalu, naprijed pobrojanih 5 strateških ciljeva - gdje smo mi u tome? Uočit ćemo sljedeće stanje:
  • vojno-sigurnosni sustav u fazi stalnog preustroja i prilagođavanja politici, ozbiljno narušene bojeve i uporabne moći,
  • mediji u rukama stranaca i/ili nepoznate vlasničke strukture nastale sumnjivom privatizacijom,
  • financijske institucije u rukama stranaca, pravne i fizičke osobe kreditno prezadužene, a nacionalni platni sustav u totalnom kolapsu,
  • nacionalno gospodarstvo gotovo da i ne postoji, glavna energetska tvrtka prodana strancima pod sumnjivim okolnostima, u bescjenje,
  • i od 11.09.2001. - sudjelujemo u svjetskoj antiterorističkoj koaliciji, u službi tuđih nacionalnih interesa.
Pri ovakvoj katastrofalnoj zrcalnoj slici Hrvatske, izborna kampanja aktualne političke elite svodi se na KUKURIKANJE i KOKODAKANJE, te kojekakve planove bez ciljeva.
Jedino što se iz tog krstarenja kroz izbornu maglu razaznaje su apetiti za pojedina mjesta u budućoj Vladi. Tako se već razaznaje da će MUP pripasti Ranku OSTOJIĆU, Ministarstvo branitelja Anti KOTROMANOVIĆU, dok bi mu šefica bila Milanka OPAČIĆ, kao potpredsjednica Vlade, Ministarstvo financija Branku GRČIĆU,  Ministarstvo gospodarstva Radimiru ČAČIĆU, ujedno i mjesto potpredsjednika Vlade, a Ministarstvo vanjskih poslova Vesni PUSIĆ. Što će još iz magle tijekom krstarenja izbiti na vidjelo, ostaje za vidjeti uskoro.

Za sada je jedino sigurno da je glavni državni odvjetnik Mladen BAJIĆ na pomnom Linić - Milanovićevom promatranju, te se u izborno vrijeme, htio - ne htio, morao dodvoriti SDP -ovoj patrijskoj perjanici Slavku LINIĆU u slučaju "Riječkih tržnica". Bajić se izgleda opet uspješno prešaltao zahvaljujući svojim prebliskim vezama sa SDP-ovkom Ingrid Antičević-Marinović, a negdašnja partija mu je programski ipak puno bliskija, pogotovo što pogodbu o međusobnoj podršci nije sklopio s HDZ-om, nego samo s Ivom SANADEROM.

U slučaju dolaska KUKURIKU koalicije na vlast, po uzoru na 2000., zasigurno će se prvo provesti "čišćenje" SOA -e od kadrova odanih HDZ-u i Tomislavu KARAMARKU, (iako se radi o istim kadrovima, koji su postavljeni od Račan-Mesićeve koalicije, a ostali lojalni i Karamarku, nakon što je prešao od Mesića HDZ-u), i aktivirati optužnicu za ratne zločine protiv Vladimira ŠEKSA i ostale 44 osobe i poništiti Zakon o ništetnosti pravnih akata bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije.

Kao poseban izazov združenih snaga (Josipović, Milanović, Bajić, Linić, Perković, Ostojić & co) pokrenut će se nekoliko paralelnih istraga protiv HDZ -ove uzdanice Tomislava KARAMARKA, te obustava progona i procesuiranja Josipa BOLJKOVCA, Josipa MANOLIĆA i Rade BULATA, za partizansko-komunističke zločine, dok će prva značajnija diplomatska misija Vesni PUSIĆ biti nastavak rada i sveobuhvatan angažman na spašavanju Josipa PERKOVIĆA i Zdravka MUSTAĆA od izručenja Njemačkoj, zbog ubojstava hrvatskih političkih emigranata.

Po političkoj projekciji i zamisli aktualne KUKURIKU neokomunističke političke elite, Hrvatska bi 2013. bila jedina buduća članica EU koja nebi provela LUSTRACIJU, nego bi samo formalno osudila, ali ne i procesuirala partizansko-komunističke zločine, pri tome štiteći nalogodavce, organizatore i izvršitelje zločina komunističkih tajnih službi bivše SFRJ.