Svijet

Tomislav Sokol: Moramo zaštititi naše poljoprivrednike od nelojalne konkurencije

U svom govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, hrvatski zastupnik doc. dr. sc. Tomislav Sokol ukazao je na važnost ispravne provedbe Strategije 'od polja do stola'. Sokol, koji je imenovani izvjestitelj europskih pučana za ovu Strategiju u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) Europskog parlamenta tom prilikom upozorio je i na problem rasipanja hrane i pretilosti u Europskoj uniji.

11.rujna 2001. bio sam u New Yorku

Svakako najvažniji američki ali i svjetski događaj u mojem kao slobodno novinar sedmogodišnjem boravku u New Yorku bio je teroristički napad na Svjetki ekonomski centar, odnosno "blizance" visoke preko 400 metara sa 110 katova.

FBI objavio prvi dokument o terorističkom napadu 11. rujna

Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je na osnovi izvršnog ukaza predsjednika Joea Bidena prvi dokument u vezi s istragom o terorističkim napadima 11. rujna 2001. godine i navodima o podršci vlasti Saudijske Arabije otmičarima aviona.

Hrvatska prešutno podržala desant SPC-e na Crnu Goru?

Posljednji dramatični događaji u Crnoj Gori koja je članica NATO-a i kandidat za članstvo u Europskoj uniji pokazuju da velikosrpska politika Srbije i nakon četiri izgubljena rata ne odustaje od svojih imperijalnih ciljeva na prostoru raspadnute komunističke Jugoslavije. Utoliko je i te kako važno ne samo za stabilnost ovog europskog prostora nego i za stabilnost Republike Hrvatske kako se službena Hrvatska odnosi prema posljednjim događajima u Crnoj Gori.

Bože Vukušić: Desantno ustoličenje na Cetinju

Današnje desantno-helikoptersko ustoličenje "metropolita crnogorsko-primorskog" Joanikija u Cetinju dokaz je da sam uglavnom bio u pravu kad sam 16. veljače o.g., dva dana prije izbora novoga patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC), predvidio da „nije realno očekivati da će predstojeći izbor novog patrijarha donijeti neke pozitivne pomake".

Darko Mršić: Pahor zna da je Milan Kučan bošnjačku političku poziciju nedvosmisleno izjednačio s nacističkom ideologijom

Darko Mršić, bh. Hrvat s adresom u Ljubljani, komentator emisije “Faktor” koja se emitira u programu televizije “TV 3” , u autorskom se članku objavljenom na portalu Hrvatski Medijski Servis, osvrnuo na Komšičevu objavu fotografije s Borutom Pahorom, ustvrdivši kako je riječ o “šibicarskom pokušaju bildanja svog imidža uz Pahora, koji vrlo dobro poznaje situaciju u BiH”, ocijenivši kako je riječ o bezobraznoj i nediplomatskoj podvali namjenjenoj Komšićevoj “vjernoj glasačkoj strukturi od Kalesije do Bužima”