Svijet

EU očekuje normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova

EU najesen očekuje uspješno okončanje dijaloga Srbije i Kosova, a do kraja godine i okončanje tog procesa koji bi trebao rezultirati uzajamnim priznanjem dviju država, objavila je izvjestiteljica za Kosovo Europskog parlamenta (EP) Viola von Cramon.

Michael Palaich: Tužno je reći da većina Amerikanaca ne zna zbog čega se vodio rat u Hrvatskoj

U SAD je nema tome dugo objavljena knjiga američkog Hrvata Michaela Palaicha, pod nazivom „For Bakas Homeland: Eyewitness to the Birth of the State“. Riječ je o iznimno zanimljivom i uvjerljivom svjedočanstvu američkog Hrvata treće generacije, koji se još na početku priključio hrvatskom pobjedničkom Domovinskom ratu, u dobi od dvadeset dvije godine! Autorova osobna priča, koja će se uskoro pojaviti i u hrvatskim knjižarama, opisuje kako ga je ljubav za baku navela na ljubav za bakinu Domovinu i njezinu kulturu, te naposljetku i želju da joj pomogne ostvariti drevni san o neovisnosti Hrvatske.

Bil Gates: Nužno će biti masovno cijepljenje

Milijarder i vlasnik Microsofta Bill Gates  smatra da Sjedinjene Američke Države nisu ni blizu tome da dovoljno naprave za borbu protiv koronavirusa i pritom upozorava da će posljednja prepreka suzbijanju pandemije biti uvjeravanje ljudi da se cijepe.