Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis nogometaša na koje računa za lipanjske utakmice u Ligi nacija. Hrvatsku prvo čekaju domaće utakmice s Austrijom (3. lipnja) i Francuskom (6. lipnja). Dalićevi izabranici 10. lipnja gostuju Danskoj, a tri dana kasnije ovaj ciklus zatvaraju gostovanjem Francuskoj.

Nova imena na popisu su golman Rijeke Nediljko Labrović, braniči Martin Erlić i Josip Šutalo i napadač Petar Musa. Dalić je uz 28 poziva podijelio i nekoliko pretpoziva (Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović i Mario Vušković). Dejan Lovren nije na popisu nakon što pola godine nije igrao, Dalić je rekao da kapetan Zenita i dalje ne može igrati. Napadač Dinama Bruno Petković je opet ostao bez poziva, čak i bez pretpoziva.

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 30. svibnja i u glavnom gradu trenirat će do 2. lipnja, kad putuje u Osijek gdje je 3. lipnja dvoboj s Austrijom. Sve utakmice u ovom ciklusu počinju u 20.45.

"Prvo da čestitam Dinamu na titulu, igračima, trenerima i navijačima. Ivušić i Livaković su konstanta, a novi vratar je Labrović. Grbića čekamo, a Kalinić u dogovoru sa mnom preskače ovu akciju", rekao je Dalić o golmanima pa se osvrnuo na braniče, veznjake i napadače.

"Desni bok, imamo Juranovića i Vrsaljka, Šime je opet malo ozlijeđen. Nadam se da će biti OK, hoćemo da se on vrati u reprezentaciju. Juranović će biti u redu do popisa. Novi stoper je Erlić, dobar je, dugo smo ga pratili i treba nam. Na lijevom boku smo možda i najkvalitetniji. Sosa i Barišić obojica igraju jako dobro. Lovren ne može, tu smo stavili još i Josipa Šutala koji se nakon dvije utakmice mladih priključuje nama.

U vezi smo dodali Sučića koji će isto kao i Šutalo biti s mladima pa doći nama. U fazi napada novi je Petar Musa, zabija golove i igra sjajno. Musa prelazi u veliki klub, pratili smo ga, napredovao je u posljednje vrijeme i ovo je prilika da ga vidimo u reprezentaciji."

Dalić je popis povećao zbog većeg broja utakmica u ovom ciklusu. "Čekaju nas četiri utakmice u kojima trebamo ostvariti cilj u Ligi nacija. Nezgodno je jer je kraj sezone, dečki će doći nakon sedam, osam dana odmora i četiri su utakmice, što je puno. Zato smo proširili popis i tu ću trebati kalkulirati."

Popis za lipanjske akcije: 

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović 

Obrana: Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta - Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo 

Veza: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić 

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir, Petar Musa  

Pretpozivi: Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović, Mario Vušković

M.B.