Pred nama je košarkaški spektakl „Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića“ koji će održati 5. rujna u Areni Zagreb. U samo nekoliko dana prodano je više od 60 % kapaciteta Arene Zagreb, posjetitelji dolaze iz brojnih europskih zemalja.

„Veliki interes za ovaj spektakl pokazuje koliko ljudi cijene Dražena, njegov rad i ostavštinu. Očekujemo da se Arena Zagreb rasproda u nekoliko idućih dana. Pozivamo sve da svoje ulaznice osiguraju na vrijeme!“ – izjavio je Marko Petrović, predsjednik Udruge Dražen Petrović i nećak košarkaške legende.

Prije gotovo 60 godina u Šibeniku je rođen jedan od najpoznatijih svjetskih košarkaških virtuoza Dražen Petrović. Danas, generacije i generacije ljubitelja sporta žive Draženov duh i odaju počast sportskom velikanu.

Ovo je izniman događaj s brojnim pozitivnim utjecajima na različite aspekte sporta i društva. Po prvi put, u Hrvatskoj će se košarka igrati na LED podlozi. Spektaklu u Areni Zagreb kao gosti prisustvovat će košarkaši koji se nikada nisu zajedno okupili. Od današnjih NBA zvijezda kojima je Dražen bio uzor, pa sve do njegovih suigrača iz Barcelone 92' te igrača iz Dream Teama. Predstavljanje je posebno bilo emotivno za Draženovu majku Biserku Petrović koja svih ovih godina čuva uspomenu na njega. 

Osim sportskog aspekta, ova utakmica ima i kulturnu vrijednost jer slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića, čije ime ostaje sinonim za izvanredan talent, predanost i inspiraciju. Sve u svemu, ova utakmica će biti ne samo sportski događaj, već i prilika za zajedničko sjećanje, kao i prilika za promicanje vrijednosti košarke i sporta općenito. Pokrovitelj ovog događaja.je Vlada Republike Hrvatske.

Kombinacija najjačeg hrvatskog reprezentativnog sastava protiv selekcije Europe sastavljene od strane legendarnog košarkaškog trenera Želimira Obradovića sigurno će privući pažnju gledatelja i posjetitelja diljem svijeta. Ovaj izniman događaj svjedoči hrvatskoj sportskoj legendi koja je i danas jedna od najprepoznatljivijih u svijetu sporta. 

T.D.