Nakon što je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao kako HOS-ova ploča u Jasenovcu ostaje do daljnjeg te kako vjerojatno neće biti uklonjena prije ožujka 2018., odnosno do donošenja novog zakona, uslijedile su žestoke reakciju oporbenih stranaka kao i HNS-a te predstavnika manjina.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Hrvatskog Sabora Milijan Brkić ustvrdio je u nedjelju kako Vlada neće pasti zbog toga.

-Sigurno Vlada će biti stabilna i ne brinite što se toga tiče - istaknuo je Brkić komentirajući spekulacije da bi zbog ploče HOS-a mogla pasti Vlada Andreja Plenkovića.

Podsjetio je da branitelji '91 nisu išli u Domovinski rat s pjesmom 'Druže Tito mi ti se kunemo',

-Mislim da moramo prestati s tim podaničkim mentalitetom u Hrvatskoj i shvatiti napokon da imamo svoju domovinu, državu, svoju Hrvatsku i da više ne moramo polagati račune nikomu. Ovo je naš dom, mi smo ovdje svoji na svome, a mi branitelji '91 sigurno nismo išli u Domovinski rat s pjesmom 'Druže Tito mi ti se kunemo' -ustvrdio je Brkić poručivši: Nećemo više komentirati o tome, dovoljno je! 

Podsjetimo, Milorad Pupovac i HNS sve otvorenije upozoravaju da bi zbog HOS-ove Ploče u Jasenovcu mogli uskratiti potporu Vladi Andreja Plenkovića i tako isprovocirati prijevremene izbore.

 

R.H.