(Nitko nema moralno pravo biti antifašist ako nije istodobno i antikomunist.) (Hannah Arendt, njemačka filozofkinja, židovka, koju je Gestapo mučio.)

PAZINSKE ODLUKE, PARIŠKA MIROVNA KONFERENCIJA I DON BOŽO MILANOVIĆ

Na proslavi 74. obljetnice donošenja Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s maticom zemljom Hrvatskom i 70. obljetnice Pariške mirovne konferencije u Pazinu, 25. rujna 2017., ‘antifašisti’ su zviždali predsjednici države gospođi Kolindi Grabar-Kitarović, saborskom zastupniku Antonu Klimanu, ministru Olegu Butkoviću pa i istarskom županu Valteru Flegi, na spomen doprinosa Katoličke crkve na čelu s don Božom Milanovićem, o pripojenju Istre matici zemlji Hrvatskoj.

Dominikanac dr. Hacijant Ante Bošković (1900.-1947.) se 1939. god., u  knjizi Filozofski izvori fašizma i nacionalsocijalizma pita jesu li spojivi Crkva i antifašizam? Jesu li to suprotni pojmovi, koji se  isključuju!?  Antifašizam komunista i katolika bio je različit, kao i sovjetski antifašizam, s njegovim potrčcima, i antifašizam zapadnih zemalja, jer ’antifašizam’ počiva na posvemašnjoj isklučivosti, što ga je odvelo u zlokobni (totalitarni) sustav i zločine nad vlastitim narodom, a Crkva osuđuje sve totalitarizme, uključuje ljubav prema narodu općenito, slobodu mišljenja i demokraciju.

Kada je don Božu Milanovića  (1890.-1980.) katolički novinar Walter Eberhard(1885.-1979), s kojim je razgovarao na Pariškoj mirovnoj konferenciji, pitao kako može surađivati sa ’zločincem’ Titom i raditi  na priključenju Istre  komunističkoj Jugoslaviji, a ne katoličkoj Italiji, Milanović mu je odgovorio:  ‘Državne se granice određuju  za stoljeća, a vlasti se mijenjaju, a pod Italijom je u opasnosti život našeg naroda’. On je svoje sunarodnjake  uvjeravao da ‘privremeno zlo ne smije zasjeniti trajno dobro’. Taj vrhunski umni radnik, doktor znanosti (Beč), profesor, nakladnik, novinar i znanstvenik, bio je na ciljniku (meti) fašista prije i nakon Rapalla god. 1920., a na ciljniku je i 2017.,  što jasno govori s kime su se zviždači svrstali!?

Zviždati istarskim domoljubima, izvornim i istinskim antifašistima, mogu samo fašisti, crveni, kako ih je nazvao Ivica Šola (Slobodna Dalmacija, 1.10.2017.). Šola je bio blag u ocjeni.  Oni su čisti komunisti boljševičkog smjera, a to je još gore! Fašisti i većina talijanskih svećenika u Istri, nisu nikada voljeli hrvatske istarske antifašiste, naše svećenike, koji su zajedno s drugim domoljubima, bili ponižavani, premlaćivani, ubijani, protjerivani... Gdje su tada bili hrvatski salonski komunisti?

ZVIŽDAČI  I  DON  BOŽO  MILANOVIĆ

Zviždati don Boži Milanoviću i njegovim svećenicima, kojima je i deseti veleubojica 20. stoljeća, JB Tito odao priznanje ne iz naklonosti nego iz koristi jer bez njih ne bi dobio istarsku zemlju (Daily Mail 2016., Piero Scaruffi sa Stanforda: 'The Worst genocides of the 20th Century', Gunnar Heinsohn, Klaus Jakobi u knjizi: 'Moj dnevnik' ('Bild' 22.03.2003.; 'Večernji list' 13.09.2004. Znanstveni skup Mons.dr.Božo Milanović – tragovi jedne vizije, Pazin 2010., Rijeka, sv.16.br.1.ožujak 2011.: https://hr.wikipedia.org/wiki/Božo_Milanović). O tim je domoljubima dosta pisano ovih dana, ali su  nepismeni boljševici zaostali na svom psihološkom stavu, iz doba  krvave žetve katoličkih svećenika, kao i mladog, danas blaženog don Miroslava  Bulešića (1920.-1947.),  kojeg su komunistički zločinci, koji se zovu ’antifašistima’, zaklali nožem nakon obreda potvrde (krizme), ljeti 1947., u župnoj kući u Lanišću.

Zviždati domoljubima koji su, 13. rujna 1943., u Pazinu, izdali Proglas o priključenju Istre matici zemlji Hrvatskoj i proglasili ujedinjenje s našom hrvatskom braćom, mogu samo fašisti! Proglas poručuje da je Istra hrvatska zemlja i da će Hrvatska ostati, te označava kraj fašističke i talijanske vlasti na prostoru Istre.Čudno je kako se ti zviždači-'antifašisti’ više ne uzbuđuju, kada se Iridenta budi, s ove i one strane granice.

Zviždati istarskim predstavnicima, svećenicima, na čelu s don Božom Milanovićem, koji su bili na mirovnom zasjedanju (konferenciji),  u Parizu 1946., a ne predstavnici ni ZAVNOH-a ni AVNOJ-a, istarskim domoljubima antifašistima ne-komunistima, koji su  imali odlučujuću ulogu u stvaranju novih granica na tim  područjima pod talijanskom vlašću, mogu samo iskreni fašisti (Kamenjar, 25.09.2017. objelodanio Krešimir: svećenik, antifašist i hrvatski domoljub, msgr. Božo Milanović).

Nisam primjetio, drugovi ‘antifašisti’ da ste 'graknuli' kada je vaša 'antifašistička' perjanica Nenad Stazić, 4. listopada godine 2017., u Hrvatskome saboru predložio da bi: 'Istrijani' trebali razmisliti da postupe kao Katalonci'. Dakle, da proglase neovisnost od Hrvatske!? Već se drugi put, u zadnjih sto godina, daje u tuđi naručaj hrvatska Istra, starom srpskom savezniku, prvi put od Karađorđevića, drugi put od dičnog 'antifašiste', a oba puta od braće Srba. I to još hrvatski saborski zastupnik, koji treba prije i iznad svega štititi hrvatske državne interese. 'Čestitam', drugovi 'antifašisti' i drugovi iz tzv. SDP-a!

SPOMENICA  HRVATSKOGA  SVEĆENSTVA  U ISTRI

Zviždati protiv ’Spomenice hrvatskoga svećenstva u Istri’, najvažnijem dokazu o narodnosnomu (etničkom) sastavu Istre, koji  je Savezničko  povjerenstvo za razgraničenje Julijske krajine, u Pazinu,  uvažilo 12. veljače 1946. god., mogu, dakle, biti  samo iskreni fašisti! Spomenicu je napisao 'Zbor svećenika sv. Pavla za Istru', a potpisali su je predsjednik Tomo Banko, tajnik Miro Bulešić (poslije ubijen), odbornici Božo Milanović, Leopold Jurca, Josip Pavlišić (kasnije nadbiskup Riječko-Senjski), Antun Cukari  i Srećko Štifanić, kao i 48 članova odbora. Svećenici su u spomenici prikazali strahote koje su Talijani činili  Hrvatima, naročito svećenicima od 1918. do 1943. god. Istra je, i unatoč tomu, ostala nastanjena, u velikoj većini Hrvatima, pa se zbog toga i trebala zauvijek sjediniti s Hrvatskom (izvor: https://hr.wikipedia.org/wiki/Božo_Milanović).

Valja dodati, da takva visoka narodna i moralna svijest istarskih svećenika ima svoje svijetle uzore u povijesti Istre preko davne glagoljaške baštine – o čemu su napisane brojne studije – na koju se među svećenicima oslonio i preporoditeljski pokret 19. st., u čemu se od svećeničkih krugova najviše istaknuo istarski biskup Juraj Dobrila (1812.–1882.). Taj čestiti i učeni biskup, i on doktor znanosti (Beč), djelovao je podjednako u krugu običnih vjernika kao i među prosvijećenim Istranima. Bio je stalni član Pokrajinskog sabora u Poreču od njegova početka (1861.), ujedno i predstavnik tog Sabora u Carskom vijeću u Beču, gdje je odvažno zastupao prava i interese istarskih Hrvata. Objavio je brojne publikacije na hrvatskom jeziku (molitvenike, poučne knjige za prosvjećivanje običnog puka u općoj kulturi i privredi, pokrenuo kalendar Istran i svesrdno podržavao izlaženje lista Naša sloga, koji je sve do 1915. bio glavno glasilo istarskih Hrvata (izvor: Opći religijski leksikon, izd. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, str. 197). 

Teško mi je vjerovati da su pravi Istrani-antifašisti sudjelovali u zviždanju sa slijedbenicima onih koji su i u Istri nakon propasti (kapitulacije) Italije, od 13. rujna do 2. listopada 1943. do dolaska Nijemaca, učinili brojne zločine nad svećenicima i svima za koje su pretpostavili da su im ideološki neprijatelji, a onda pobjegli i ostavili narod na cijedilu. Mnogo je bilo prestrašnih zločina... (http://hrcak.srce.hr/file/188770).  

Treba se samo sjetiti da je tada u Istri  kružio ’autobus smrti’,  koji je odvodio  ’narodne neprijatelje’…, a Istra je puna jama…  I danas sljedbenici tih političkih spodoba slave kada se spomene  Tita, kada veliki  (prema potrebi) ’antifašist’ Mesić drži govor. Vjerujem da su najveći dio današnjih vladajućih ’antifašista’ u Istri, potomci poratnih Rankovićevih (1909.-1983.) naseljenika, dok su pravi istarski antifašisti, osobito svećenici, davno odstranjeni iz današnjih ’antifašističkih’ udruga i javnog života, na ovaj ili onaj način. Pridošli su ’antifašisti’ bili  dobri učenici najboljeg Staljinova (1878.-1953.) učenika, koji je na poljskom narodu naučio kako pobiti antifašiste, one koji nisu pod njihovim nadzorom. 

ISTARSKI  SVEĆENICI  SA  SVOJIM  HRVATSKIM  NARODOM

          Za razliku od zviždača i njihovih učitelja, istarski su svećenici i redovnici bili s narodom stoljećima pa i kad je bilo najteže fašističko zlosilje. Istarski je narod pretrpio četiri vala teških zločinstava: najprije talijanski fašizam, osobito nakon Rapallskoga ugovora, kratkotrajni val komunističkih zločina za tri tjedna nakon propasti Italije, potom  njemačke strašne zločine i, nakon 1945., ponovo od komunističke vlasti. Iz zahvalnosti za bitne dokaze i ulogu pripojenja Istre Hrvatskoj, nakon 1945., i osobito nakon konačnog pripojenja Istre, komunističke vlasti izazivaju, onemogućuju crkvene obrede, odvode i svećenike i građane koji se ne vraćaju..., mnogi su postali 'klerofašisti', 'reakcija' kojoj su se pridružili 'nekoji nazovi narodni svećenici' (među kojima  spominje i don Božu Milanovića!, 'narodni neprijatelji', 'reakcija', sve kao podloga za uhićenja, progone…, a progonitelji su postali ’antifašisti’ (https://hr.wikipedia.org/wiki/Božo_Milanović)!  U Hrvatskoj i BiH je,  u ratu i nakon rata, od 'antifašista', ubijeno 667 katoličkih svećenika, redovnika, časnih sestara, bogoslova, sjemeništaraca i biskupa, što je najviše  od svih zemalja protuhitlerovskga saveza. 

Drugovi 'antifašisti', vrhunac vašeg 'antifašističkog' licemjerja i prijevare je činjenica da ste bili u savezu s nacistima i fašistima prvih dviju godina Drugoga svjetskog rata, da ste prešutjeli nacistički napad na vlastitu zemlju i niste se pobunili, skrivali ste sovjetska ubojstva Poljaka u Katinskoj šumi (i ne samo ondje), komunističke sovjetske progone i zlosilje, sovjetsko osvajanje baltičkih država i zlosilje, raseljavanje njihova stanovništva naseljavanjem Rusa. Vaši su uzori slično radili nakon 1945. s hrvatskim krajevima, osobito s Istrom, gdje se raseljavanjem Hrvata i doseljavanjem Srba i projugoslavenskih kadrova iz drugih republika, često na vodeće položaje u vojsci, miliciji, sudstvu i upravi, htjelo Hrvatsku rashrvatiti ili posrbiti. 'Srećom' za njih da tada nije bilo  Jakovčića koji bi zabranio doseljavanje u Istru,  da se ne bi promijenio narodnosni (etnički) ustroj, kao što se uplašio tijekom Domovinskog obrambenog rata od srpsko-crnogorske brutalne agresije, nakon progona Hrvata iz Istočne Slavonije.

LAŽNI  ISTARSKI  ANTIFAŠISTI

          Tih i takvih 'antifašista' nažalost nema samo u Istri. Nije im lako živjeti u demokratskoj Hrvatskoj i gledati hrvatski grb i zastavu na svakom mjestu, pa samo jedna himna (doduše, prema 'njihovu' Maksimu Gorkom 'najljepša na svijetu'), pa nema više crvenih zastava...?Ali gle čuda, u Zagrebu na jednom ''antifa'' prosvjedu, 28. kolovoza 2017., odjednom donose crvene sovjetske zastave, sa srpom, čekićem i crvenom petokrakom...!? Pitam se:  Gdje su ti 'antifašisti' skrivali i čuvali sovjetske zastave, zbog koje su izginuli desetci miljuna nevinih ljudi, zbog koje je i Tito, kada se posvadio sa svojim učiteljem, od 1948. do 1952. uhitio veliki broj ljudi (Banac, I.,Sa Staljinom protiv Tita, str. 147.  Bilandţić, D., Hrvatska moderna povijest, str. 308, 309. ). Jesu li te spodobe i sada čekale mig od pokojne Kominterne da podignu  ustanak..., ali miga nema... Osuđeni su na demokraciju, i to u samostalnoj Hrvatskoj, a to je pak nepodnošljivo.

Odakle na 'antifinu' prosvjedu,  28. kolovoza 2017.,  petokraka  iz Vukovara, Škabrnje, Lipika, Lovasa...? Mislio sam da je dobrano i ponovo razotkrivena (kompromitirana), a ono odjedanput  osvanula usred Zagreba, na Trgu žrtava fašizma, vijori se iznad poznatih udruga i pojedinaca, mrzitelja hrvatske državnosti i nekih bivših 'antifašističkih' ministara, jednog bivšeg predsjednika RH, na čelu s najvećom oporbenom strankom SDP-om... Tada su se razotkrili! Postalo posve jasno da su svi oni čisti boljševici, a da je sve ostalo, od devedesetih do danas, gluma o nekakvoj socijaldemokraciji SDP-a, njihovom 'poštenju' i uvažavanju drugih, sama tlapnja. Netko je dobro napisao da je tada ''Bernardić (1980.)  pucao sebi u nogu''...  Mlad je. Pozvali ga, a njemu je bilo nezgodno odbiti, a mora se i dokazati. Te su političke nakaze ipak njegovi birači!... Teško se u samo dvadesetak godina otrgnuti izvornim  'antifinim' uzorima.

UZORI  ISTARSKIH  'ANTIFAŠISTA'

          Vi, istarski a i drugi  'antifašisti' ste, valjda, čuli da su vaši vrli uzori  s Hitlerom (1889.-1945.)  'tikve sadili' na štetu drugih i drukčijih,  potpisali  prijateljstvo s Hitlerom 23. kolovoza 1939.  (Molotov-Ribbentropov savez). Niste digli ustanak nakon 1. rujna 1939., kada su miljuni Poljaka i poljskih Židova bili proganjani i ubijani, u nasrtajima  nacista sa zapada i komunista s Istoka, jer su i jedni i drugi bili vaši, a imperijalisti (Velika Britanija, Francuska...) neprijatelji! Ta šutnja, to vaše prijateljstvo s Hitlerom, 'do neba' vas optužuje, okrivljuje, sramoti!  Jeste li čuli i da ste, zajedno s Hitlerovcima, 22. rujna 1939., održali svečani vojni mimohod u Brest-Litovsku, u  pokorenoj Poljskoj,  nakon zajedničkog nacističko-komunističkog zaposjednuća (okupacije) Poljske?  Tada je ruski 'antifašist' i general vašeg velikog učitelja Staljina,  Semyon Krivoshein (1899.-1978.),  pozvao nacističke zapovjednike da nazdrave zajedničkoj pobjedi i porazu  'kapitalističke Engleske'. Brojni su zajednički mimohodi održani i u Bialystoku, Grodnu, Lwowu itd. (Janusz Magnuski,Maksym Kolomijec, 'Czerwony Bltzkrieg' Wrzesien 1939: Sowieckie Wojska Pancerne w Polsce' ('Red Bltzkrieg. Rujan 1939: sovjetske oklopne postrojbe u Poljskoj'). ISBN 83-85314-03-02. Wydawnictwo Pelta, Warszawa 1994.).  ISBN83-85314-03-2 . Wydawnictwo Pelta, Warszawa 1994.). Vaši su uzori (Staljin), slavili i čestitali Hitleru na pobjedi,  kada je ušao u okupirani Pariz! Dvije ste godine bili u političko-interesnoj ljubavi, dok vas nacisti nisu iznevjerili...! Oni su vas iznevjerili i napustili, ne vi njih!!! Tito i vodstvo KPJ su podržali taj sporazum, a KPJ za rat optuživala imperijalne sile. Komunistička partija Jugoslavije, s Titom na čelu, bila je dio Treće komunističke internacionale i slijepo slušala sve odredbe koje su se donosile u Moskvi.  (http://direktno.hr/direkt/tito-1940-podrzavao-reich-kpj-rat-optuzivala-imperijalne-sile-90308/).  A vi!?  Vi se pozivate na svog velikog uzora i Staljinovog najboljeg učenika i poslušnika, a zviždite poštenim antifašistima koje ste pobili gdje god ste to mogli, a samo zbog toga što  nisu bili boljševici nego hrvatski domoljubi.

Dok ste bili s Hitlerom u savezu, dvije godine na početku Drugoga svjetskog rata, kako smo vas onda trebali nazivati?  Hajde, vi to predložite!

Što biste bili da vas Hitler nije iznevjerio!?

           Bili ste pronacisti i profašisti, a kada vas je vaš saveznik Hitler prevario i napao jednu daleku zemlju, onda ste po zapovijedi ('direktivi') najvećega zločinca XX. st., Staljina i njegove Kominterne, postali ‘’anti’’…, i opet izvorni komunisti-boljševici! (http://www.historiografija.hr/hz/1955/HZ_8_3_LEONTIC.pdfihttp://www.ratnakronikasplita.com/prilozi/heroji).

Vi ste uistinu zreli samo za (vaša omiljena izreka): 'ropotarnicu povijesti'.  Njoj pripadate i u njoj ostanite!  Nitko vas u ropotarnici ne će žive zazidati, samo iz nje ne izlazite.

I sada vi tvrdite da se vaš ’antifašizam’ nalazi u temeljima Ustava RH, koju niste željeli, a jer se u uvodu Ustava RH spominje ZAVNOH, slično kao i niz odluka u borbi protiv Osmanlija, Mađara, Mlečića… Uostalom, gotovo sve demokratsko iz ZAVNOH-a, nakon potpunog preuzimanja vlasti, vi ste izbacili!

Smetaju vam oni koji su prije vas bili na pravoj strani, na kojoj vi nikad niste bili, jer ste kao komunisti koristili iste metode nasilja, svekolikog divljačkog gaženja ljudskih prava, kao vaši bivši saveznici nacifašisti, samo malo duže!  Pogledajte što o vama piše u 'Rezoluciji vijeća EU 1996. god. i 'Rezoluciji skupštine vijeća EU od 2006.god'. To nisu pisali hrvatski ''ognjištari'', ''nazadnjaci''..., da ne spominjem sve vaše omiljene označnice, kada u nedostatku istine nekoga želite ukloniti iz rasprave ili kao u svoje 'najplodnije' doba, uistinu ukloniti!

ANTIFINE  POLITIČKE GRDOBE

          Te žviždače, 'antifašističke' političke spodobe, koje su svojedobno započinjali ponosno svoje govore kao: ''Ja kao komunist...'', a dalje po uzoru, već prema važećoj 'direktivi', bez korištenja svog mozga, ali čvrsto na trenutnoj 'liniji', ti gazitelji svega drukčijega, koji ste zatvarali homoseksualce, koji danas zagovaraju neka ljudska prava, o kojima ništa ne znaju osim prava na mišljenje svoje  partije, kako ih nije stid  u demokraciji, u Europskoj uniji, izaći među ljude?! Žviždati na spomen prvih i pravih istarskih antifašista, katoličkih svećenika antifašista, koji su prebijani i ubijani dok su salonski komunisti sa svojim Staljinom slavili njegov zločinački savez  s Hitlerom ili kukavički šutjeli, i galamili samo protiv mrskih imperijalista, uistinu treba imati jako debeli obraz.  Kada ste ih 'oslobodili', nakon 1945.,  i kada vam istarski antifašisti više nisu trebali,  nastavili ste ih prebijati, ubijati i progoniti.

Vaši  prešućeni 'antifašistički', danas otkriveni zločini, obesnažuju (diskvalificiraju) vas i za raspravu, a kamoli da vi vodite glavnu riječ i ponovo pokušavate dijeliti vašu ‘istinu’. Vaš je najveći današnji 'antifašistički' uzor, JBT, u ožujku 1945., izdao zapovijed svim partijskim odborima i zapovjednicima vojnih jedinica: 'Ovih dana pružit će se prilika da Komunistička partija Jugoslavije preuzme vlast na teritoriju cijele države. Ta prilika trajat će samo nekoliko dana, a možda i nekoliko sati, i ako u to vrijeme ne likvidiramo sve naše neprijatelje ta će se prilika zauvijek izgubiti' ('Politički zatvorenik' svibanj 2007., str 182). Zapovijed je bila temeljito izvršena...  I vi danas tražite ustaše, ispod svakog kamena, u svakom grmu, tražite te ''zmije'', koje ste davno pobili, bez suda, iza završetka Drugoga svjetskog rata,  na najzvjerskije načine...  Znate vi dobro gdje su oni! U jamama, gdje leže zajedno sa svojim obiteljima i svojom djecom. Neka vam kažu vaši uzori i učitelji gdje su ih još skrili i koliko su tona zemlje, betona, gline nanijeli na otvore da sakriju grijeh, koji se više ne može skriti. Čitajte što su rekli, pod teretom zakašnjele kakve-takve savjesti,  oni kojima vjerujete, vašim dikama, vrhunskim 'antifašistima' i zločincima: Simo Dubajić (1923.-2009.), Milovan Đilas (1911.-1995.), Koća Popović (1908.-1992.)... vidite tko im je i što zapovjedio...!

Jeste li vidjeli tv-izjavu Vlade Dapčevića, (1917.-2001.) na  crnogorskoj privatnoj televiziji Blue Moon 1998., nakon što se vratio u Crnu Goru, da bi pomogao njezino osamostaljenje. V. Dapčevć je kao staljinist bio osuđenik i robijao je na Golom otoku, a njegov poznatiji brat Peko Dapčević bio je načelnik Generalštaba JNA. Evo što je Vlado rekao: 'Mi smo sto puta surovije postupali sa ustašama, nego sa četnicima. Mi smo pobili 90% ustaša, a u samo tri dana streljali smo preko 30 hiljada ustaša 45. godine kod Maribora. Uhvatili smo kompletnu Vladu Draže Mihailovića (1893.-1946.) i niko od njih nije bio suđen na smrt. Svi su suđeni na vremenske kazne i svi su izašli iz zatvora', rekao je smješeći se, Titov prvoborac o ostvarenju zločinačkog plana i izvršenog narodozatora (genocida) nad cvijetom hrvatske mladeži, nakon završenoga Drugoga svjetskog rata.  (https://www.facebook.com/maxportal.hr/videos/635069736616765/).

HUDA JAMA – ČINJENICA I DOKAZ VELIKOGA ZLOČINA

U vašoj ste partiji one koji su imali hrvatsku nacionalnu svijest, koji su htjeli demokratsku Hrvatsku, sklanjali s puta na različite načine: noćna odvođenja, tamnice, progoni pa čak i vješanja o radijator, koji i nije postojao…  Neopisiv je bio način sprječavanja, da oni koje ste žive zakopali, ne mogu izaći iz jame, od tona betona, gline, zemlje…. Kada se ipak došlo do njih, otkrivene su prelijepe djevojačke pletenice… Što mislite, da i ’antifašistički doktorat’- Hudu jamu, ugradimo u temelje Ustava Republike Hrvatske?

Što mislite da stavimo i ’antifašističke’autore ’svećenika na ražnju’, iz ’Dana (četničkog) ustanka naroda Hrvatske', 27. srpnja 1941., s 300 zaklanih hodočasnika i s najmlađim od 2 godine, bačenih u jamu?  Oni su i danas u njoj, ali ste zato ponovo  podignuli spomenik njihovim ubojicama! Predlažete li da u Ustav stavimo i velikog ’antifašistu’ Simu Dubajića ’heroja’ Kočevskoga Roga, s 30 tisuća zaklanih i s onima koji su mu to zapovijedili (po njegovoj izjavi: Maks(imiljan) Baće (1914.-2005.),  Matija Maček (1908.-1993,),  Jovo Kapičić  (1919.-2013.),  a sve to po zapovijedi druga Josipa Broza Tita (Izvor: Marko Lopušina, ‘’Ubij bližnjeg svog’’, Beograd 1997., str. 122-123),  i da stavimo još toga…?

Mislite li da to nije istina?  Uvijek ste tim vašim 'herojima-antifašistima'' vjerovali, pa vjerujete li im i sad? Jesu li vam oni i njihov zapovjednik JBT, još uvijek uzori?  Ako jesu..., raščistili smo tko je tko! Ako nisu, odrecite ih se! Nikad nije kasno! Tada kleknite pred djevojačkim pletenicama u ime vašeg 'antifašizma', i recite: 'Moj grijeh, moj preveliki grijeh!'

 

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić