Velimir Bujanec u nedjelju se na društvenim mrežama oglasio zanimljivivim statusom u kome je upozorio na čudnu medijsku kampanju austrijskog Kleine Zeitunga, inače medija u vlasništu Styrije, koja je vlasnik i Večernjeg lista

-Utjecajni regionalni list iz Austrije, u vlasništvu Styrije (koja je u Hrvatskoj vlasnik ‘Večernjaka’) Kleine Zeitung - danas je pojačao medijsku kampanju protiv Bleiburške komemoracije, objavio je u nedjelju Velimir Bujanec na svome Facebook profilu.

Iznenađen je što glasilo blisko vladajućoj desnoj koaliciji u Austriji iznenada daje prostora radikalno lijevom županu Koruške.

-S obzirom da je riječ o novinama koje su bliske vladajućoj desnoj koaliciji u Austriji, to zaista zabrinjava. Odjednom prenose gluposti radikalno lijevog župana Koruške Petera Kaisera, koji pod svaku cijenu želi zabraniti komemoraciju, podsjeća Bujanec.

Navodi da je na prošlogodišnjem partyu Kleine Zeitunga u Poguschu, zajedno sa austrijskim saveznim kancelarom Sebastianom Kurzom, nazočio i Andrej Plenković.

-Stvar je još i gora, uzme li se u obzir da je na prošlogodišnjem partyu Kleine Zeitunga u Poguschu (svega mjesec dana nakon Bleiburške komemoracije koja je prošla bez ikakvih incidenata), zajedno sa austrijskim saveznim kancelarom Sebastianom Kurzom - bio i hrvatski premijer Andrej Plenković, zaključio je Bujanec.

Podsjetimo, pisanje Kleine Zeitunga u pravilu u Hrvatsku prenosi Večernji list.

 

M.M.