Svakim danom sve je više aktivnih slučajeva koronavirusa, zdravstveni sustav je sve opterećeniji, a gospodarski problemi su sve izraženiji. Što o svemu tome misli, rekao je ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović u razgovoru za RTL Direkt.

“Svaki dan se prati epidemiološka situacija, a situacija u bolnicama se prati iz sata u sat. To se odnosi pogotovo na Covid odjele. U ovom trenutku nam je važno da svi naši pacijenti dobiju odgovarajuću bolničku skrb i dokle god možemo zaštiti zdravstveni sustav, neće biti potrebe za strožim mjerama”, naglasio je Božinović i dodao kako je uvjeren da će zdravstveni sustav ostati siguran i dalje.

Iako su krenule kritike kako se Hrvatska postala Švedska u drugom valu koronavirusa, Božinović to odbacuje, napominjući kako Hrvatska, kao i u prvom valu pokušava naći mjeru između očuvanja zdravlja ljudi, ali i ekonomije.

Božinović se osvrnuo i na nadolazeći blagdan Svih svetih, pozivajući građane na pridržavanje svih propisanih mjera.

“Vrlo je važno pridržavati se propisanih epidemioloških mjera i naglasio da se izbjegavaju gužve, a groblja se mogu obići i dan prije, ili dan poslije”, rekao je.

M.M.