Čelnik Domovinskog pokreta i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro u petak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je govorio o svojoj kandidaturi i predstojećim lokalnim izborima.

Škoro kaže da je nepovjerljiv prema svim anketama. “I sam sam radio ankete i znam koliko je teško doći do uzorka. Ne bih gubio vrijeme na to. Izbori su najbolja anketa – to je frazetina, ali još nismo smislili bolji odgovor na sve skupa”, rekao je i ponovio da su izbori najbolja anketa. U drugom krugu vidi sebe i uvjeren je, kaže, da će pobijediti Tomislava Tomaševića.

Upitan kakve on ima veze s gradom Zagrebom i koliko ga poznaje, Škoro odgovara da je to, što on nije rođen u Zagrebu – ružna retorika. “Takva ružna retorika – da je netko iz istočne Slavonije pa ne može biti kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, da sam samo pjevač – to dolazi od dijela kandidata. To je razina kojoj ne pripadam. Mogao sam dobiti predsjedničke izbore da sam reagirao na ružne objede jedne kandidatkinje. Svojim radom sam pokazao što mogu, a koliko volim Zagreb, i koliko Zagreb voli mene, najbolje se vidjelo na mojim koncertima”, rekao je Škoro.

Smatra da se nije kasno uključio u kampanju, jer, kaže, dugo je u javnom prostoru i za njega ljudi znaju. O njegovom liderstvu, dodaje, trebalo bi pitati ljude s kojima je surađivao i stvarao.

“Što znači imati liderske sposobnosti u Hrvatskoj? Biti bezobrazan? Popljuvati nekoga neargumentirano, ponašati se kao revolveraš? percepcija liderstva je kod nas takva, a ja nisam takav čovjek. Plenković je prije svega jedan bahat čovjek koji se ponaša vrlo neodgovorno, vrijeđa i stvari rješava spinovima. Tomašević se u odgovorima referira na nešto što nema veze sa zdravom pameću. Lider je čovjek koji treba znati služiti, biti skroman i stvoriti tim… Što koga briga što sam ja i što ja radim? Sve radim svojim novcima, za razliku od njih”, rekao je.

Njegova imovina, kaže Škoro, švedski je stoč. “Odete na Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa i vidite koliko novaca imam na računu”, rekao je i dodao da se njegova kampanja financirana njegovim novcima i novcem Domovinskog pokreta, dok ‘donatora nemaju previše’.

Ljevica i desnica, smatra, ne postoje. “Gdje je trenutno HDZ? HDZ je više lijevo nego što je bilo koja stranka koja se definira kao lijevo ili lijevi centar. Gdje je papa Franjo – lijevo ili desno? Klupa u parku nema svjetonazorsku orijentaciju, stadion u Maksimiru također – ili ga treba napraviti ili ne”, rekao je te za platformu Možemo! kazao da su lijevi aktivisti i ponašaju se suprotno od svega što bi trebala biti tradicija grada Zagreba.

Obećao je da će napraviti stadion u Maksimiru. “Zagreb ima sposobnosti da izgradi prekrasan stadion. Ovo što sada imamo je ruglo”, rekao je. Pojašnjava da, lider ili ne lider, on napravi sve što kaže da će napraviti. “Kad kažem da ću napraviti koncert, ja ga napravim. Kad kažem da ću napraviti vino, ja ga napravim. Kad kažem da ću osnovati stranku, ja to napravim”, zaključio je.

 

M.M.