Izraelski premijer Benjamin Netanyahu optužio je militantnu grupu Hamas da je svojim raketnim napadom na Jeruzalem prešla granicu i obećao je oštar odgovor.

- Nećemo tolerirati napad na naš teritorij, u našem glavnom gradu, na naše građane i vojnike. Tko nas napadne, platit će visoku cijenu - rekao je Netanyahu u ponedjeljak, javlja AP.

Dok su izraelske snage izvodile zračne napade u Gazi, a militanti bombardirali južni Izrael raketnom vatrom tijekom cijele večeri, Netanyahu je upozorio da bi borbe mogle "neko vrijeme trajati".

Militanti Hamasa ispalili su u ponedjeljak desetke raketa na Izrael što je pokrenulo sirene za zračnu bombu čak do Jeruzalema, nakon što su stotine Palestinaca ozlijeđene u sukobima s izraelskom policijom na svetom mjestu u gradu.

Napadi su drastično eskalirali već povišene tenzije u cijeloj regiji nakon višetjednih obračuna izraelske policije i palestinskih prosvjednik.

U pozivima palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu i čelniku Hamasa Ismailu Haniyehu, Erdogan je osudio akcije Izraela i pružio im dodatnu podršku, javlja Al Jazeera English.

 

M.M.