Skladbom pod nazivom” Za vatrene lavove”, poznati stuttgartski DJ Daddy Deluxe, pravim imenom Robert Špehar, odlučio je dati podršku izabranicima Nike Kovača na predstojećem svjetskom prvenstvu u Brazilu.


„Povijest u stvaranju Hrvati na otvaranju, ajmo svi za Liku, Vukovar i Baranju“ dio je teksta u uvodu pjesme koju je Špehar u suradnji sa poznatim hrvatskim aranžerima Baby Dooksom i Dustom snimio prije prije nekoliko dana.

Spot za pjesmu snimljen je ovih dana u Stuttgartu, a kako doznajemo postoji i humanitarna pozadina ovog projekta. Naime prihod od prodanih prvih 2000 pjesama Špehar će donirati 50 posto talentiranom glazbeniku F.Tklačiću iz Zagreba čiji je otac hrvatski branitelj, a  drugih 50 posto u humanitarne svrhe nezbrinutoj djeci ili djeci lošijih financijskih mogućnosti kojoj je potrebna nužna oprema za školovanje.


Daddy Deluxe, odnosno pravim imenom Robert Špehar, je hrvatski glazbenik  koji je  u karijeri prošao gotovo sve glazbene faze. Svojevremeno je bio i pjevač svjetske atrakcije devedesetih 'E-Rotic' poznate po hitu 'Max Don't Have Sex With Your Ex' pod redateljskom palicom poznatog producenta Davida Brandesa, te je na taj način iz prve ruke upoznao osnovne smjernice uspjeha u glazbenom svijetu - disciplinu, rad i mogućnost napredovanja i rada na sebi.

Danas osim organizacije koncerata hrvatske estradne scene po Njemačkoj i isejeništvu radi i na vlastitoj karijeri DJ-a i producenta uz suradnju s vodećim domaćim aranžerima i beatmakerima poput Baby Dooksa i Dusta.


M.B.