Svijet

Predsjednica razgovarala s guvernerom države Sao Paulo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je sinoć s guvernerom države Sao Paulo Geraldom Alckminom. Tijekom razgovora utvrđeno je da su bilateralni odnosi Hrvatske i Brazila dobri ali kako je suradnji potrebno dati bolji smjer i sadržaj.

Napadnuto tursko veleposlanstvo u Danskoj

Najmanje dvoje ljudi napalo je rano jutros tursko veleposlanstvo u Kopenhagenu molotovljevim koktelima, uzrokujući manju štetu na vanjskom dijelu zgrade, dok ozlijeđenih nije bilo, javljaju novinske agencije.

Vladimir Putin izborio još jedan predsjednički mandat

Na predsjedničkim izborima održanim jučer u Rusiji, Vladimir Putin je osvojio 75 posto glasova, objavilo je središnje izborno povjerenstvo. Na drugom je mjestu s 13,4 posto kandidat komunista Pavel Grudinin, pred ultranacionalistom Vladimirom Žirinovskim koji je dobio 6,3 posto i liberalnom novinarkom Ksenijom Sobšak s 1,4 posto.

Turska vojska ušla u sirijski grad Afrin

Turska vojska u nedjelju je ušla duboko u sirijski grad Afrin, većinski kurdski grad, u okviru dvomjesečne ofenzive na sjeverozapadu Sirije, objavili su promatrači, a turski predsjednik Tayyip Erdogan objavio je da je središte mjesta "potpuno pod našom kontrolom".

Predsjednica Republike posjetila čileanski grad Punta Arenas

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u subotu čileanski grad Punta Arenas, gdje se susrela s upraviteljem pokrajine Magallanes i čileanskog dijela Antarktike Christianom Mathesonom Villanom, predstavnicima hrvatske zajednice u Punta Arenasu te gospodarstvenicima pokrajine Magallanes, priopćeno je iz ureda predsjednice.