Svijet

Kremlj postavio Balkan među prioritete svojih vanjskopolitičkih interesa

Vladimir Putin ima novog čovjeka za Balkan. Na to osjetljivo, i u ovom trenutku vrlo važno, pa i ključno mjesto za geostratešku politiku Rusije, postavljen je jedan od njegovih najbližih suradnikaNikolaj Patrušev, trenutačni šef Vijeća za nacionalnu sigurnost (gotovo najvažnijeg političkog tijela uz Putina, koje ima odlučujuću ulogu u donošenju vanjskopolitičkih odluka) i dugogodišnji čelnik ruske tajne službe FSB, piše Jutarnji list.

Erdogan: Turska poštuje i podržava odgovor Katara

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u nedjelju da je ultimatum koji su Kataru postavili Saudijska Arabija i njezini saveznici "suprotan međunarodnom pravu", te da su pozivi da se zatvori turska baza u toj zemlji izraz nepoštovanja prema Turskoj.

Eksplozija u Bruxellesu je teroristički čin

Eksplozija koja se sinoć  dogodila na bruxelleskom glavnom željezničkom kolodvoru i u kojoj nema ozlijeđenih, teroristički je čin, ocijenilo je belgijsko savezno državno odvjetništvo. 

Ruska Sberbank počela plijeniti dionice Mercatora

Ruska banka Sberbank počela je plijeniti 18,53 posto dionica Mercatora koji su trenutačno u vlasništvu Agrokorove nizozemske tvrtke Agrokor B.V., objavili su u utorak slovenski mediji koji se pozivaju na agenciju Bloomberg.