Svijet

Belgijski Le Soir: Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković među kandidatima za predsjednika Europske komisije

Europski socijalisti i liberali snažno se protive kandidaturi njemačkog demokršćanina Manfreda Webera za predsjednika Europske komisije, ali pristaju da to mjesto pripadne Europskoj pučkoj stranci, koja sada traži nove kandidate, a među tim nedeklariranim kandidatima spominje se dvoje najviših hrvatskih dužnosnika Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković, piše u četvrtak belgijski dnevni list Le Soir.

Erdogan ne vjeruje da je Mohamed Mursi umro prirodnom smrću

Bivši predsjednik Egipta Mohamed Mursi, koji je s vlasti svrgnut 2013. godine, preminuo je jučer u 67. godini od posljedica srčanog udara nakon što se onesvijestio u sudnici u Kairu, gdje se protiv njega vodio proces prema optužbama za špijunažu.

Zbog američkih sankcija Huawei će izgubiti 30 milijardi dolara

U ratu trgovinsko-tehnološkom ratu Sjedinjenih Država i Kine, neće biti pobjednika, obje strane će patiti i trpjeti gubitke. Rekao je to Ren Zhengfei, prvi čovjek i osnivač kineskog tehno diva Huaweija, koji je jučer upriličio događanje ležernog naziva - “Na kavi s Renom”. A na kavu u sjedište tvrtke u Shenzhenu pozvao je dvojicu priznatih američkih i svjetskih tehnoloških stručnjaka i znanstvenika, Georgea Gilder (80), futurista i investitora te Nicholasa Negropontea (75), tehnološkog vizionara i suosnivača Media Laba, na prestižnom američkom sveučilištu MIT-u.

Iran odbacio optužbe o napadu na tankere u Omanskom zaljevu

Američki državni tajnik Mike Pompeo optužio je Iran za napad na naftne tankere u Omanskom zaljevu, javlja BBC. Službeni Teheran je u četvrtak "kategorički odbacio neutemeljene tvrdnje" Washingtona prema kojima je Iran odgovoran za napade na dva tankera