Svijet

Tomislav Sokol: Dužnost je međunarodne zajednice spasiti Hrvate u BiH od političke likvidacije

Na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta koje se održava u Strasbourgu zastupnici su raspravljali o Izvješću o Bosni i Hercegovini. Sudjelujući u plenarnoj raspravi, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu doc. dr. sc. Tomislav Sokol kritizirao je međunarodnu zajednicu zbog situacije u Bosni i Hercegovini ali je i upozorio na to da Hrvatima u BiH prijeti politička likvidacija.

Hrvatska izgubila spor protiv MOL-a, morat će platiti milijune

Hrvatska je izgubila spor protiv MOL-a na Međunarodnom centru za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu (ICSID), javljaju hrvatski mediji.
MOL je krajem 2013. pokrenuo postupak te tužio hrvatsku vladu tvrdeći da nije ispoštovala obveze iz glavnog ugovora o plinskom poslovanju i dodataka.

EPP: Uz izmjene izbornog zakona dodijeliti kandidatski status BiH

Europska pučka stranka (EPP) usvojila je u četvrtak deklaraciju na stranačkom summitu uoči sastanka Europskog vijeća u kojem poziva da se status kandidata EU dodjeli odmah Ukrajini i Moldaviji, ali i Bosni i Hercegovini, uz insistiranje na poštivanju političkog sporazuma iz Bruxellesa i usvajanju izmjena Izbornog zakona.