Magazin

Koncert u čast Akija treba biti – humanitaran!

Nakon smrti, pjevač grupe Parni valjak Aki Rahimovski dobio je neviđen medijski prostor. Nije bilo portala, novina, tv i radio emisija, a da nije netko nešto napisao ili rekao. U pojedinim tiskovinama danima su izlazi i feljtoni o njegovu i obiteljskom životu. „Svi“ su davali intervjue, „svi“ su ga poznavali, a najviše njegov „šef“ Husein Hasanefendić- Hus.

Pokopali su Hrvatsko slovo - tko je sljedeći na redu?

Na hrvatskim kulturnim institucijama danas bi trebale vijoriti crne zastave! Naime, nakon što su ovih dana velikog hrvatskog dramskog umjetnika Dragana Despota otjerali iz zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), jer je napunio 65 godina i po sili zakona mora otići u mirovinu, odnosno kako je to objasnila ministrica kulture i medija – prepustiti mjesto mladima (sic!), zahvaljujući (dobrim dijelom) tom istom ministarstvu u petak, 11. veljače 2022. na novinskim kioscima pojavio se zadnji, 1350-ti (!), broj hrvatskog tjednika za kulturu – Hrvatsko slovo!

Zdenka Kovačićek ponovno u borbi za Euroviziju

Jedna od najboljih hrvatskih pjevačica Zdenka Kovačićek ne miruje. U subotu, 19. veljače (kao lav!) borit će se na Dori, s nekim mladim i popularnim pjevačima za ulazak na Euroviziju. Iza sebe ima bogato glazbeno iskustvo. I to ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu. Jedna je od rijetkih za koju, kad je u pitanju glas, nitko nema što reći. Nu, sada ima i dobru, rado slušanu pjesmu…

Akrobacije historičara Hrvoja Klasića

HTV je prikazao prve dvije epizode dokumentarnog serijala “NDH” s potpisom historičara Hrvoja Klasića. Osobno sam iznenađen Klasićevim temeljnim stajalištima na tragu jedne moje raščlambe iz 1989. godine u povodu stogodišnjice rođenja poglavnika Ante Pavelića.

Komorna operna diva Sena Jurinac

Rijetki su Hrvati koji se sjećaju Srebrenake ili Sena Jurinac. U Austriji veliki broj glazbeno zainteresiranih ljudi poznaju komornu pjevačicu Senu Jurinac koju tituliraju kao „Der Jahrhundert-Rosenkavalier“ (kavalir s ružama stoljeća)i koja je godinama nastupala na Državnoj bečkoj operi kao i širom svijeta.

Crnogorac nastupom šokirao Martinu Tomčić

Crnogorac iz Podgorice, diplomirani slikar i profesor slikanja Matan Vukčević u prvoj emisiji "Supertalenta" na Novoj TV (nedjelja, 26. 9. 2021.) svojim je efektnim i vrlo zanimljivim nastupom, te izuzetnim slikarskim talentom koji se uistinu rijetko viđa, oduševio je publiku u dvorani i pred TV ekranima i tri od ukupno četiri člana žirija.