Društvo

Biskup Kutleša u godišnjoj vizitaciji Zavoda sv. Jeronima

Redovita godišnja vizitacija Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima obavljena je od 13. do 16. veljače. Za tekuću akademsku godinu 2016./2017. vizitaciju je obavio porečko-pulski biskup Dražen Kutleša, predsjednik Biskupskoga povjerenstva za Zavod sv. Jeronima. Mons. Kutleša razgovarao je s poglavarima, djelatnicima i svećenicima studentima, proučio cjelokupno duhovno i materijalno stanje Zavoda te obišao sve zavodske zgrade. 

Papa Franjo pohodio rimsko sveučilište

Selilaštvo nije opasnost, nego izazov za razvoj; pravi je put, put integracije, o kojemu valja razgovarati i na sveučilištima, na tim mjestima dijaloga u različitostima, glavna je misao govora pape Franje koji je održao na rimskom sveučilištu Roma Tre.

Umro mons. Tomislav Ivančić

U 79. godini života i 51. godini svećeništva u petak 17. veljače umro je mons. dr. Tomislav Ivančić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Ratko Perić održao predavanje o Stepincu

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, msgr. dr. Ratko Perić održao je predavanje na temu „Nadbiskup Stepinac i poglavnik Pavelić“ na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Krašić proslavio Stepinčevo

U prepunoj župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću svečano euharistijsko slavlje na Stepinčevo, 10. veljače, u koncelebraciji s tridesetak svećenika predvodio je postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja.