Društvo

Hrvatski vukovci najveći neprijatelji hrvatskog jezika

Kako nam pokazuju maturalni ispiti iz hrvatskog jezika, hrvatski srednjoškolci su nepismeni, ali, na našu žalost, to ne uznemiruje nikoga. To je velika nevolja za jedan narod jer jezik je duša svakog naroda. Zašto je nepismenost raširena među školarcima krivi su hrvatski vukovci, a najveći problem je kada pisati IJE ili JE.

Obilježena 50. obljetnica utemeljenja župe Buhovo

U nedjelju 13. listopada 2019. godine svečanom svetom Misom koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić, u Buhovu je se obilježila 50. obljetnica utemeljenja župe Presvetog trostva u Buhovu.

Biskup Jure Bogdan predvodio misno slavlje u Metkoviću

Na Dan neovisnosti, u utorak 8. listopada, župa sv. Nikole biskupa u Metkoviću tradicionalno proslavlja suzaštitnicu - Gospu od Ružarija. Središnju misu kojoj je prethodio ophod uz pjevanje litanija predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan.

U Vukovaru postavljen poimeničan popis svih vukovarskih ratnih žrtava

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru u ponedjeljak 7. listopada pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić služio je misu za sve vukovarske žrtve, nakon koje su okupljeni u procesiji i s upaljenim svijećama otišli do mjesta gdje je postavljen popis svih vukovarskih žrtava u Domovinskom ratu te su se pomolili.

Bura ili drama oko predstavljanja knjige na zadarskom Sveučilištu

„Članovi Sveučilišta u Zadru poslali su anonimno pismo u kojem upozoravaju kako se u srijedu održava predstavljanje knjige dr. sc. Tončija Matulića „POBAČAJ-drama savjesti“ u organizaciji Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru i Zadarske nadbiskupije u Svečanoj dvorani fakulteta, a koje je, prema njihovim tvrdnjama, protivno Statutu i Etičkom kodeksu Sveučilišta“.(Portal Slobodna Dalmacija od 4. listopada 2019.)