Društvo

Sisak: Misa zadušnica za poginule, umrle i nestale branitelje

Misu zadušnicu za sve poginule, umrle i nestale branitelje, a u povodu Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije, predvodio je u utorak 18. listopada u katedrali Uzvišenja sv. Križa sisački biskup Vlado Košić. U koncelebraciji bili su povjerenik za pastoral branitelja Mladen Vidak, kancelar mons. Marko Cvitkušić, katedralni župnik preč. Marko Karača, vicekancelar Janko Lulić i župnik iz Prelošćice Damir Ceković.

Europski biskupi upozorili na opasnost uklanjanja Boga iz društva

Nijekanje Boga Isusa Krista kao i njegovo uklanjanje iz društva nije jamstvo razvoja već početak duhovnoga i moralnoga osiromašenja koje obilježava naše vrijeme, a koje se tijekom vremena pretvara u društveno, gospodarsko i kulturno osiromašenje, istaknuto je u poruci europskih biskupa upućenoj iz Monaka na završetku biskupske plenarne skupštine, na kojoj je izabrano novo predsjedništvo Vijeća europskih biskupskih konferencija, na čelu s kardinalom Angelom Bagnascom, predsjednikom Talijanske biskupske konferencije.

25. obljetnica smrti don Ivana Burika

Hrvatska se ovih dana s posebnim pijetetom prisjeća, već 25. godinu u nizu, strašnih razaranja svog teritorija, progona nedužnog pučanstva i ubojstava tolikih nevinih civila i onih koji su svoju Domovinu branili oružjem. Među ubijenima je i tovarnički župnik Ivan Burik.