Znanost

Otkriven planet sličan Zemlji

Znanstvenici su otkrili planet sličan Zemlji koji kruži u orbiti Proxime Centauri, zvijezde najbliže Suncu, što je potencijalno ključan korak u potrazi za odgovorom na pitanje ima li života izvan našeg planeta.

U Splitu se održava Međunarodna znanstvena konferencija

Franjevački institut za kulturu mira pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, organizirao je Međunarodnu znanstvenu konferenciju „Nepomireno društvo - nepomirena pamćenja. Doprinos prevladavanju nepomirenih pamćenja hrvatskog naroda ad intra/ad extra".

Predrag Šustar: Ljudi su još uvijek u nekom starom mentalitetu

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar tek je na početku svog mandata, ali već iza sebe ima par burnih mjeseci na ministarskoj dužnosti. Nedavno je bio metom napada iz nekih znanstvenih krugova koji su ga “napali” zbog članka o Ruđeru Boškoviću koji je svojedobno objavio zajedno s kolegicom Aleksandrom Golubović u Riječkom teološkom časopisu.

Balkanizacija znanosti

Izgleda da Vlada u odlasku želi ostaviti još jedan poguban trag svoje neizlječive privrženosti bivšoj državi. Ovaj put kroz ZNANOST, nastoje se otškrinuti, a zatim širom otvoriti vrata Balkanu.