Kultura

Ciklus posvećen blaženiku

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, istaknuti akadem,ski kipar i donedavni redoviti prodesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, autor impozantnog djela, Kruno Bošnjak, i s osamdeset i šest godina kontinuirano radi na ciklusu posvećenom blaženiku kardinalu Alojziju Stepincu.

Najavljeno 68. Splitsko ljeto

Medijskom konferencijom u Hrvatskom narodnom kazalištu Split najavljeno je 68. Splitsko ljeto. Na otvorenim ozračjima pozornica Splita i okolice, svi ansambli splitskog Hrvatskog narodnog kazališta te brojni gostujući ansambli, od 14. srpnja do 14. kolovoza, u 51 izvedbi prikazat će čak 43 naslova opernih, dramskih, baletnih, koncertnih predstava uključujući i nekoliko biranih izložbi i predstavljanja knjiga.

Ciklus oslobađanja Mladena Žunjića

Na mnoge je likovne izazove strastveno odgovarao suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor opsežnog i slojevitog opusa koga čine brojni ciklusi ulja i akrila izvedeni na velikim formatima.

Novi ciklus slika Stjerpka Mamića

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, Dubrovčanin, slikar Stjepko Mamić, u više proteklih godina ostavio je značajan trag karakterističnog rukopisa svojih djela u najpoznatijim svjetskim inozemnim galerijama ,kontinuirano izlažući i osvajajući priznanja.

Iris Bondora Dvornik izlaže u Velikoj Gorici

Suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica Iris Bondora Dvornik početkom lipnja (izložba je otvorena od 3. do 24.lipnja) predstavlja se sa samostalnom izložbom u Kulturnom centru u Velikoj Gorici.

Olena Sokolovska izlaže u dubrovačkoj Sponzi

Suvremena istaknuta ukrajinska hrvatska akademska slikarica Olena Sokolovska ( rođena je 1969. godine u Ivano - Frankivsku u Ukrajini. U Ukrajini završila državni koledž dekorativne i primijenjene umjetnosti im. Ivana Trusha., grad Lavov. U Ukrajini završava studij na Akademiji likovne i primijenjene umjetnosti u Lavovu, te specijalistički smjer likovne pedagogije na Sveučilištu “Stefanika” u Ivano - Frankivsku.