Kultura

Mercedes Bratoš izlaže u Malinskoj

Krajem svibnja ove godine, suvremena hrvatska likovna umjetnica,akademska slikarica Mercedes Bratoš predstavlja se u u Malinskoj, u Galeriji sv. Nikole, samostalnom izložbom, „Odrazi“.

 

Knjiga likova Lukše Obradovića

Promatrajući u cjelosti opus dubrovbačkog umjetnika, slikara Lukše Obradovića, nisam se mogao oteti dojmu, istina, nakon određenog vremena, kako on, ispisuje, iscrtava, slika svoju golemu KNJIGU LIKOVA, pazeći kako ne bi ispustio iz vida niti jedno lice koje je sretao u nizu godina na ulicama Grada, u raznim prigodama, u različitim godišnjim dobima i u njihovim svakovrsnim raspoloženjima.

Razgovor s povodom – slikar Vlado Tuđa

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa , ovih je dana u serioznim pripremama za dvije nove samostalne izložbe, koje ga uskoro očekuju u Trstu ( svaka s po nekoliko stotina recentnih radova ). Naravno dio vremena posvećuje kontinuiranom slikanju, posebice slikanju na velikim formatima, a koji ga u posljednje vrijeme privlače. Izlagačka aktivnost se vezuje za četiri vrlo zapažene njegove samostalne izložbe u Trstu, Parizu, Zagrebu i Splitu. Niz djela Vlade Tuđe nalazi se u brojnim muzejima i privatnim zbirkama.

Dnevnik o moru i oblacima

Suvremeni hrvatski slikar, s otoka Brača, Ivo Kličinović, temeljiti je i osjećajni kroničar svoga suživota s morem i oblacima, obala i otočja, na kojima živi i gdje danonoćno upija svoje jedinstvene uspomene, pretvarajući ih kasnije, u sliku, u ulje na platnu s motivom iz svoga dnevnika sjećanja.

Tekući akrili Mladena Žunjića

Svaki se put iskreno iznenadim, kada vidim atelier suvremenog hrvatskoga umjetnika, slikara Mladena Žunjića prepun novih slika, najčešće u velikom i ponešto u srednjem formatu. Redovi naslaganih slika, jedna do druge, ostavljaju malo mjesta za slikanja, za ostavljanje novih uradaka.