Kultura

U Splitu praizvedena najpoznatija Tijardovićeva opereta

Najizvođenija i najpoznatija Tijardovićeva opereta Mala Floramye, nastala prije punih devedeset godina, praizvedena je, u subotu, 3. prosinca, nakon petnaest godina, ponovno je praizvedena pod ravnanjem maestra Harija Zlodre i u režiji Gorana Golovka.

Predstavljena knjiga "Pečat istine"

U Galeriji fra Didaka Buntića u Čitluku sinoć, 2.prosinca, predstavljena je knjiga »Pečat istine« autorice Ive Margeta. »Pečat istine« je krik jedne hrabre žene, majke, bake, prabake koja pred nas kao opomenu stavlja istinu zataškavanu dugih 70 godina, istinu koja je pronašla put i sada stoji pred nama kao opomena da se nikada ne zaboravi što su prolazili oni koji su ljubili svoju Domovinu, svoj hrvatski narod, svoju rodnu grudu, svoju katoličku vjeru, javlja Hercegovina.info

Sporni film "15 minuta – masakr u Dvoru" prikazan na kanadskoj televiziji

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata Zagreb uputila je otvoreno pismu ministru vanjskih i europskih poslova Davoru Ivi Stieru u kojem ga obavještavaju da je 24. studenog ove godine u udarnom terminu na kanadskoj televiziji prikazan dokumentarni film 15 minuta – masakr u Dvoru.

Čakovec: Predstavljena knjiga „Zrin 1943. – svjedoci komunističkog zločina"

U sklopu predstavljanja knjige „Zrin 1943. – svjedoci komunističkog zločina" u četvrtak 1. prosinca u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog na čakovečkome jugu misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u koncelebraciji s kancelarom Sisačke biskupije mons. Markom Cvitkušićem, Josipom Horvatom i župnikom fra Tomislavom Božičekom.

Knjigozori Miljenka Stojića: Varijacije idile

biti-viktorMiljenka Koštro, Biti Viktor, Imotska krajina, Imotski, 2016.

More, planina, pitomo mjesto. Ljepota. Ali to je samo razglednica s nekog od ljetovanja. Ispod buja život u svim svojim meandrima.

Miljenka Koštro to zna i ovim svojim romanom grabi duboko ispod kože jednoga trenutnog hrvatskog mjesta. Ona ga naziva Zlatinac, a mi mu možemo dati neko drugo ime jer se iste stvari događaju i u različitim krajevima.

Huda jama u Rijeci

Ukoliko se tko našao 23. studenoga u Rijeci, u dvorani Euroherca u 18:00, ugodno se iznenadio brojem prisutnih ljudi na predstavljanju filma Romana Leljaka “Huda jama – strogo čuvana tajna”.