Umjetnost

Rasplesani kolaža Duška Šibla

Čitavu seriju kolaža realizirao je akademski slikar Duško Šibl u svom londonskom atelijeru, koristeći vješto škare i šareni papir da bi se u najnovijoj produkciji koristio „vlastitim pokvarenim oslikanim papirima i dobio zabavan rezultat“.

Animalistika Alfreda Krupe

Akademski slikar iz Karlovca Alfred Krupa, u posljednje je vrijeme dosta ,mora se reći i uspješno, skretao pozornost javnost na svoj likovni opus koji je uistinu izazvao iznimno zanamanje ponajprije u inozemstvu.

Krajobrazi Ivane Jovanović Trostmann

Nekoliko je stalnih tema u bogatom opusu dubrovačke umjetnice, akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann,od mrtvih priroda, osobito motiv s vazom,preko kompleksnog sakralnog opusa,vrlo dojmljiv niz anđela i naravno muka Isusa Krista do niza fascinantnih krajobraza, najčešće u ulju i akrilu na platnu srednjeg formata.

Snažan prodor slikara Alfreda Krupe u inozemstvu

Akademski slikar Alfred Krupa iz Karlovca, ugledno je ime domaće likovne produkcije, autor vrijedan i nadahnut realizirao je više zapaženih i vrlo dojmljivih ciklusa, posebice crteža, izlagač na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u domovini ali još i više u inozemstvu.

Ovali Ranka Ajdinovića

Akademski slikar iz Karlovca, Ranko Ajdinović izrazito je produktivan suvremeni hrvatski likovni umjetnik, kontinuirano radi na više ciklusa, u akrilu, u kombinaciji s uljnim pastelom, olovkom, ugljenom na platnu različitih formata i oblika, s isključivo apstraktnim motivima.

Apstrakcije Ranka Ajdinovića

Akademski slikar iz Karlovca Ranko Ajdinović odani je sljedbenik nefigurativnog slikarstva, autor je niza ciklusa s apstraktnim motivima ( različitih naziva),koje je slikar vrlo uspješno predstavljao na nizu samostalnih izložbi.