Umjetnost

Ciklus posvećen blaženiku

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, istaknuti akadem,ski kipar i donedavni redoviti prodesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, autor impozantnog djela, Kruno Bošnjak, i s osamdeset i šest godina kontinuirano radi na ciklusu posvećenom blaženiku kardinalu Alojziju Stepincu.

Ciklus oslobađanja Mladena Žunjića

Na mnoge je likovne izazove strastveno odgovarao suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor opsežnog i slojevitog opusa koga čine brojni ciklusi ulja i akrila izvedeni na velikim formatima.

Novi ciklus slika Stjerpka Mamića

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, Dubrovčanin, slikar Stjepko Mamić, u više proteklih godina ostavio je značajan trag karakterističnog rukopisa svojih djela u najpoznatijim svjetskim inozemnim galerijama ,kontinuirano izlažući i osvajajući priznanja.

Iris Bondora Dvornik izlaže u Velikoj Gorici

Suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica Iris Bondora Dvornik početkom lipnja (izložba je otvorena od 3. do 24.lipnja) predstavlja se sa samostalnom izložbom u Kulturnom centru u Velikoj Gorici.

Olena Sokolovska izlaže u dubrovačkoj Sponzi

Suvremena istaknuta ukrajinska hrvatska akademska slikarica Olena Sokolovska ( rođena je 1969. godine u Ivano - Frankivsku u Ukrajini. U Ukrajini završila državni koledž dekorativne i primijenjene umjetnosti im. Ivana Trusha., grad Lavov. U Ukrajini završava studij na Akademiji likovne i primijenjene umjetnosti u Lavovu, te specijalistički smjer likovne pedagogije na Sveučilištu “Stefanika” u Ivano - Frankivsku.

Složeni Svijet apstrakcije Mladena Žunjića

U posljednje vrijeme rijetko opažam retrospektive, izbor iz opusa, tek nedavno Šibl i Weisz u Osijeku, vjerojatno slikari doživljavaju današnje doba nepovoljnim po umjetnost i nisu skloni pokazivanju onoga što doista vrijedi vidjeti i doživjeti iz njihova djela.

Novi ciklus akrila Ivane Jovanović Trostmann

Akademska slikarica iz Dubrovnika, Ivana Jovanović Trostmann istaknuta je suvremena hrvatska likovna umjetnica, autorica je impresivng opusa, koga čine brojni ciklusi, izlagala je na nizu zapaženih izložbi.