Umjetnost

Veliki formati ulja Bojana Doleneca

Akademski slikar Bojan Dolenec agilni je predstavnik svoje generacije,autor je niza ciklusa,većinom ulja na platnu i drvu,izlagao je na brojnim samostalnim izložbama,stekavši uglednu poziciju u aktualnoj likovnoj produkciji.

Izbor djela iz fundusa Galerije Emanuel Vidović u Kaštelima

U utorak, 27.7. 2021. godine u Muzeju Grada Kaštela bit će predstavljena izložba slika „Emanuel Vidović – Izbor djela iz fundusa Galerije Emanuel Vidović“u organizaciji Muzeja grada Kaštela i Muzej grada Splita.  Autorica izložbe je  Nela Žižić muzejska savjetnica, a kustosica izložbe je Mirela Vujević Duvnjak, muzejska savjetnica. 

Ulja na platnu velikog formata Duška Šibla

Akademski slikar Duško Šibl sve se više okreće prema velikim formatima platna,od 120 x 90 cm do 150 x 100 cm,koristeći ulje u realizaciji kompleksnog ciklusa u kome se susreću motivi Noćnih ptica,razmišljanja o Hamletu,ali i teme vezane za prolaznost,smrt,Memento mori.

Hommage Murtiću Mladena Žunjića

O značaju i ugledu djela Ede Murtića suvišno je govoriti,no dobro je s vremena na vrijeme spomenuti njegov slikarski opus i podsjetiti nove generacije na iznimno djelo.

Noćne ptice Duška Šibla

Nedavno je akademski slikar Duško Šibl u skrivenom kutku atelijera pronašao zamotuljak zaboravljenih radova. Riječ je o nizu portreta iz devedesetih godina,koje je autor provizorno nazvao Noćne ptice.

Začetak novoga ciklusa Bojana Doleneca

Nakon niza klasičnih i uspjelih ciklusa,ulja ili akrila na platnu ili medijapanu,akademski slikar Bojan Dolenec odlučio je novi ciklus započeti u neobičnoj ali strastvenoj kombinaciji lesonita(formata 40 x 40 cm),mase za pločice,uz kamen i staklo,sve prekriveno žestokim kolorom,više konfrontiranih boja koje natkrivaju neravnine slikoskulpture.

Portreti Nade Zec Ivanović

Akademska slikarica iz Dubrovnika,Nada Zec Ivanović,suvremena je hrvatska likovna umjetnica,autorica je kompleksnog opusa,izlagala je na brojnim izložbama.Razgovaramo u povodu impresivnog ciklusa portreta.

Geometrijski ciklus Ranka Ajdinovića

U posljednjih nekoliko godina osjeća se aktivna nazočnost akademskog slikara Ranka Ajdinovića iz Karlovca,pripadnik srednje generacije, u suvremenom domaćem likovnom životu ,kontinuiranim izlaganjem niza poticajnih ciklusa sa zanimljivim apstraktnim ciklusima u tehnici kombiniranog akrila na platnu,različitih većihi velikih formata,od 80 x 80 do 120 x 80 cm,izvedeno snažnim,impulzivnim kolorističkim gestama.

Razgovor s Matildom Mueller

Akademska slikarica Matilda Mueller suvremena je hrvatska likovna umjetnica,diplomirala je na ljubljanskoj Akademiji,izlagala je na nekoliko samostalnih izložbi.