Umjetnost

50 mijena Željka Bubala

Na samom kraju siječnja, akademski slikar Željko Bubalo predstavio se je s novom samostalnom izložbom „ 50 mijena“u Splitu, u Staroj Gradskoj Vijećnici, riječ je o pedeset akrila na platnu i papiru srednjega formata.

Simboli Maya u novom ciklusu Mladena Žunjića

Naravno, da u kontinuiranom slikanju, svaki autor katkad doživljava zastoje, kako zbog potrošenosti motiva tako i zbog i nedostatka mogućnosti otkrivanja novih slikarskih prostora.Kako izbjeći te neugodne situacije, svaki autor pokušava pronaći vlastito, originalno riješenje.

Niz malih formata Anite Kunić

Čest je slučaj da je vrlo zanimljivo i za svoje vrijeme važno djelo, ostvario autor, koji se u životu bavio sasvim drugim stvarima ili je pak riječ o slikarstvu kome je pojedinac prilazio i odlazio samo povremeno, ispunjavajući unutarnju potrebu.

GRADOVI Branke Mumalo

Suvremena hrvatska umjetnica, fotografkinja iz Dubrovnika, Branka Mumalo, autorica je nekoliko zanimljivih i privlačnih ciklusa, od izvanredne serije aktova, niza kolor fotografija (neba i mora i onoga između njih), ali i brojnih crno bijelih fotografija posvećenih pojedinom istaknutom, ključnom simbolu mnogih stranih gradova, gradovima samim.

Lukša Obradović izlaže u Dubrovniku

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, dubrovački slikar Lukša Obradović, iznova samostalno izlaže u svome gradu , u atriju palače Sponza, od 5., do 18. 02.2019. Riječ je o devetnaestoj samostalnoj izložbi umjetnika, Mirakul.

Razgovor u povodu – Mauro Stipanov

Ugledni suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar i donedavni profesor na APURI, Mauro Stipanov, krajem prosinca prošle godine predstavio se je s novom samostalnom izložbom u Muzeju grada Rijeke.

Noć muzeja u Kaštelima

Muzej grada Kaštela se i ove godine priključio manifestaciji Noć muzeja koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo u petak 1. veljače. Odabirom ovogodišnje teme „Muzeji-inovacije i digitalna budućnost“ organizator želi motivirati muzeje i brojne druge baštinske ustanove da predstave javnosti iskustva u primjeni digitalne tehnologije i virtualno približe muzejsku budućnost. Pripremljeni program većim dijelom je prilagođen temi, a održavati će se u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću i Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.