Umjetnost

Nebo ljubavi Ivane Jovanović Trostmann

Istaknuta hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann predstavila se je u dubrovačkoj Galeriji Sebastian s novom samostalnom izložbom, 16.travnja ( izložba je otvorena do 5.5.2019.) u povodu Uskrsa, Nebo Ljubavi, izloživši pedesetak djela u većim i srednjim formatima ulja i akrila.

Apokalipsa Mladena Žunjića

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić u svom je kontinuiranom istraživanju koristio niz motiva, složene ili jednostavnije simbolike, niz tema koje su ga nadahnjivali da realizira ciklus od nekoliko ili od više desetaka slika, uglavnom u velikom formatu, sve preko jednog metra, u tehnici akrila i ulja, pa tako i u najnovijem dijelu opusa koji je posvetio Apokalipsi, kraju svijeta kakvoga znamo.

Novi ciklus Mladena Žunjića

Zagrebački slikar, autor znatnog i zanimljivog opusa, Mladen Žunjić nedavno je pokazao dio novoga ciklusa, izrazito kolorističkog i naravno, ulje i akrili na velikom formatu platna.

Mata CROata izlaže u Aninoj galeriji u Rogaškoj Slatini

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar Mata CROata (Mate Turić) od drugog travnja ove godine izlaže na dugotrajnoj ( otvorena je do kraja svibnja ) zajedničko – samostalnoj izložbi u Aninoj galeriji ( Zdraviliški trg 1) u slovenskoj Rogaškoj Slatini s umjetnikom Stanislavom Lukićem.

Slike Grada Lukše Obradovića

Suvremeni dubrovački likovni umjetnik, slikar Lukša Obradović autor je cijelog niza slika, ulja i akrila, na platnu i papiru, posvećenih jednom, doista poznatom motivu, motivu Grada, posvećeno Dubrovniku, motivu, koji je doista nepotrošiv i što uranjamo više u njega, dubina mu je sve neizmjernija.

Lice tražim tvoje, gospodine

Drugog travnja ove godine predstavila se je slikarica Ana Guberina s novom samostalnom izložbom u povodu Uskrsa ,LICE TVOJE TRAŽIM ,GOSPODINE u zagrebačkoj Galeriji AZ, izloživši trinaest velikih formata ( 100x100 cm i 100x150 cm,) u tehnici akrila na platnu.

Dimitrije Popović izlaže u Lyonu

Akademski slikar Dimitrije Popović, suvremeni umjetnik europskog renomea, od dvadeset i osmog ožujka do tridesetog travnja ove godine u povodu Uskrsa, izlaže u Lyonu na izložbi LA 3e HEURE u Galerie Ories s nizom istaknutih međunarodno afirmiranih likovnih stvaralaca, koji izlažu djela različitih pristupa i realizacije uskrsnih motiva, od skulptura do slika.