Vijesti

Ruski špijuni vrbuju srpske agente - istraga u tijeku

Predsjednica srpske vlade Ana Brnabić izjavila je da se srpska vojno-sigurnosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente te da će kasnije tijekom dana imati više informacija o tome jer je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio istragu.

U Zagrebu počeo dvodnevni kongres Europske pučke stranke

U zagrebačkoj Areni je počeo dvodnevni 24. izborni kongres Europske pučke stranke (EPP). Više od 2000 sudionika iz 40 zemalja izabrat će novo vodstvo EPP-a. Donald Tusk zamijenit će Francuza Josepha Daula koji je konzervativni EPP vodio od kraja 2013. Raspravljat će se i o akcijskom planu za klimu, politikama za mlade te zapadnom Balkanu.

"Da se Vlasi ne dosjete..."

Nekoliko političkih stranaka sklopilo takozvani anti-korupcijski sporazum kojim se navodno kani obračunati s općeraširenoj korupciji u Republici Hrvatskoj.

Reuf Bajrović pojasnio zašto Izetbegović opstruira uspostavu vlasti

Reuf Bajrović, jedan je od bošnjačkih "jastrebova", koji je prošao politički put od suradnika Zlatka Lagumdžije i Željka Komšića, u posljednje je vrijeme glasnogovornik unitarističkih "političkih ideja Bakira Izetbegovića". U "Novom danu", emisiji N1 televizije, ovaj je samoproglašeni predsjednik "Američko - europske alijanse" otkrio razloge zbog kojih Bakir Izetbegović opstruira uspostavu vlasti temeljem rezultata Općih izbora iz listopada 2018.