Vijesti

Staljinističko smjenjivanje ministara!

U stvarno demokratskim državama nepisano je pravilo, politički standard i društvena obveza da se ministri smjene ili oni (ne)dragovoljno podnesu ostavku nakon što se pokaže i dokaže da u radu njihova resora nisu bili uspješni i realizirali zacrtani vladin program; ili nakon odstupanja od društvenih normi i moralnih standarda raznim aferama, skandalima, sukobom interesa i slično.

Mijo Brajković: Važno je otkriti krivce koji su napravili dug od 400 milijuna i potrošili 100 milijuna maraka zatečenih na računu Aluminija

Mijo Brajković proveo je u Aluminiju skoro četrdeset godina. Doživio je gašenje proizvodnje na početku rata. Nakon rata ga je ponovo podigao na noge i izmova doveo na razinu giganta. Brajković je zbog niza vijesti koje su se pojavile u medijima odlučio uputiti otvoreno pismo javnosti u kome napominje da je iznimno važno "otkrivanje uzroka i pravih krivaca koji su napravili dug od 400 milijuna i potrošili 100 milijuna maraka zatečenih na računu Aluminija".

Američka vojska nadzire Hormuški tjesnac

Američka vojska u petak je objavila da je njezin nenaoružani izviđački zrakoplov u međunarodnom zračnom prostoru iznad Hormuškog tjesnaca i prati stanje nakon iranske zapljene britanskog tankera te je u stalnom kontaktu s američkim brodovima u tom području.

Preko volje polemika ...

Najradije ne bih odgovarao Boriću. Prvo, jer obojica, koliko god nam se stavovi o nekim stvarima razilazili, pišemo za isti tjednik; drugo, tema raspre možda suvremeno čitateljstvo i ne zanima previše; treće, polemika se u Hrvatskoj obično pretvori u besmislenu svađu, vrijeđanje i nadvikivanje, a u tomu mi se baš i ne da sudjelovati. No, odgovoriti moram, na to me obvezuju moja uvjerenja, ali i prijateljstvo s pokojnim Zvonkom Bušićem. Pa kad se već mora, krenimo redom.