Vijesti

Slobodna Bosna: Šefik Džaferović važan dio sigurnosnog aparata koji je podržavao iransku obavještajno-sigurnosnu penetraciju u BiH

Analizirajući duboke odnose bošnjačkog političkog vrha i Irana, sarajevski portal Slobodna Bosna u četvrtom nastavku iznimno zanimljivog serijala “Iran i BiH, tajne i trajne veze” “Iran i BiH, tajne i trajne veze” bavi se kampom Pogorelica kod Fojnice, gdje su odmah nakon rata iranski instruktori, obučavali odabrane pripadnike MUP-a BiH i tadašnjeg AID-a a mozak čitave operacije u to vrijeme, a i godinama kasnije, bio je ubijeni  iranski general Soleimani.    

Zoran Milanović dlaku mijenja malo, ali ćud nimalo

Nakon inauguracije, za koju postoji lijepa hrvatske riječ "ustoličenje", Zorana Milanovića kao petog predsjednika Republike Hrvatske i svih najblaže rečeno neobičnih okolnosti tog svečanog čina postavlja se pitanje što se može očekivati od njega na najvišoj državničkoj dužnosti. Budući da javnost ne zaboravlja kakav je Zoran Milanović na čelu Kukuriku koalicije bio neuspješan premijer sama organizacija inauguracije pod njegovom kontrolom samo je potvrdila da se Zoran Milanović nije promijenio, odnosno da je promijenio malo dlaku, ali ćud mu je ostala ista.

Ima li razlike između mafijaša i masona?

Ima li ikakve razlike između mafijaša i masona ili slobodnih zidara? I jedni i drugi su udruženi u tajne organizacije, a razlika je jedno što su masoni registrirani i legalni kao udruge, a mafijaši nisu. Države je ranije obično mafijaše progonila kao u SAD, najprije zbog šverca alkohola, a danas zbog šverca droge dok su masoni zakonom zaštićeni i nitko ne smije znati kako su došli do bogatstva.

U pripremi gradnja plinovoda od Posušja do središnje Bosne

BH-Gas, tvrtka za proizvodnju i transport plina, potpisala je Ugovor o dodjeli grant sredstava s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Konzultantski Ugovor za izradu Studije utjecaja na okoliš i Studiju opravdanosti s Konzorcijem čiji je voditelj Dvokut-Ecro, konzultantska kompanija koja pruža usluge u području zaštite okoliša i prirode.

Plenković bi trebao isključiti iz HDZ-a sve članove koji su slobodni zidari u sastavu Velike lože Hrvatske

Republika Hrvatska je ostala bez Glavnog državnog odvjetnika, Dražena Jelenića, zbog njegova priznanja da je slobodni zidar, odnosno mason. Ironija je, pak, u tome da u Hrvatskoj trenutno postoji samo jedna (ozbiljna) slobodnozidarska organizacija – Velika loža Hrvatske (VLH) – a koje Jelenić, ni Nikica Gabrić koji je zakuhao cijelu aferu, nisu članovi niti su ikad bili.