Vijesti

Ivo Rendić – Miočević: Ništa novo u Bačkoj Palanci - laž i dalje živi

U Bačkoj Palanci održan je 4. kolovoza 2018. Dan sjećanja na ubijene i prognane Srbe u "Oluji" pod parolom „Oluja je pogrom“. Tada je do izražaja došlo prikrivanje istine o Domovinskome ratu i negiranje bilo kakve krivnje srpske strane u tim zbivanjima ali i u prethodnim procesima koji traju dva stoljeća. Pri tome je sramotno poništena kronologija u kojoj je brisano sve što je srpka strana realizirala prije Oluje (etničko čišćenje i genocid).

Kritizirati kritike radi ili pragmatično politički djelovati?

„Temeljni hrvatski problem danas nije Plenković već Milijan Brkić, kojem možemo pridodati i Medveda, Krstičevića, Culeja potom i Stiera, Kovača, sve legende Domovinskog rata ili korifeje hrvatstva koji su svoj simbolički kapital stavili u službu strukture koja ti uvali Plenkovića koji ovisi o Pupovcu, koji ti, pak, normalizira usporedbu današnje Hrvatske s nacističkom Njemačkom, a oni, uza sve to, niti ne pomišljaju da uskrate potporu toj monstruoznoj piramidi sazdanoj na vlastohleplju, poltronstvu, kolonijalnom sluganstvu prema gore i oholosti prema dolje. Što se dogodi s ljudima da se tako pasiviziraju i promijene? Kako tigar, vuk ili puma postanu miš, kokoš i ovca?“ – piše Nino Raspudić za Večernjak.

Srbija je u potpunom okružju NATO-a

Reakcije na skandalozne izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića ne jenjavaju. Zaista, usporediti Hrvatsku s nacističkom Njemačkom u 2018. godini dokaz je, prije svega, nemoći i nervoze srbijanske politike.

Hloverka: Šešeljov četnički šegrt i njegov prikriveni nasljednik u Hrvatskoj

Nije lako ovog ljeta Jugoslavenima i velikosrbima. Uz sve njihove razlike, jedino što ih neprolazno ujedinjuje hrvatske su pobjede. Svjetski uspjeh Vatrenih i višemilijunsko slavlje zajedništva „kockastog“ naroda koje je oduševilo i cijeli svijet već ih je raspametilo, a proslava obljetnice pobjede i oslobođenja Hrvatske kroz veličanstvenu „Oluju“ dovela gotovo u stanje ratnohuškačkih prijetnji.

Izetbegović ponovo prijeti tužbom

Predsjednik SDA i bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, ponovno je u nedjelju najavio kako će pred međunarodnim sudovima tražiti pravorijek o tome je li legalna gradnja Pelješkog mosta bez definiranja morske granice s Hrvatskom.

Spomenik Franji Tuđmanu otkriven u Tomislavgradu

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu svečano je otkriven u petak na trgu u Tomislavgradu  u nazočnosti predstavnika institucija Republike Hrvatske i BiH te predstavnika lokalne vlasti i udruga koje su potaknule tu ideju.