Vijesti

Miro Kovač: Hrvatska je supotpisnik Daytonskog sporazuma i ima obvezu prema BiH

Hrvatska je jedna od država koja je potpisala Daytonski mirovni sporazum i ima obavezu poticati sve strane na provedbu Ustava, istaknuo je bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Miro Kovač u intervjuu za TV1, odgovarajući na pitanje radi li se o uplitanju u unutarnja pitanja BiH kada aktualni hrvatski šef diplomacije Davor Ivo Stier kaže da BiH mora do sredine ove godine mijenjati zakonodavni okvir koji govori o borbi protiv ekstremizma i radikalizma.

Kavazovićev neoosmanizam u Federaciji BiH

Ako hrvatska javnost ne shvati pravodobno pogibelj od neoosmanističkoga nastupanja u BiH, političke posljetke snosit će cjelokupan južnohrvatski prostor, odnosno istočna obala Jadranskoga mora. Neoosmanski pakt s revitaliziranom Moskvom u BiH dugoročno će postati prijetnjom i drugoj jadranskoj obali, ali i srednjoj Europi

Opasne mućke 'prote' Milorada!

U siječnju og. predsjednik SAD-a  Barack Obama je naredio protjerivanje 35 navodnih ruskih špijuna i uveo sankcije dvjema ruskim obavještajnim agencijama zbog hakiranja Demokratske stranke uoči predsjedničkih izbora 2016.

Mladen Pavković: Otišla je i Eva Šegarić, ali još nitko nije kaznio ubojice njezine djece

Kad je ovih dana umrla (i sahranjena) Eva Šegarić (90) iz Škabrnje u Hrvatskoj je trebao biti proglašen – dan žalosti! Međutim, nitko se nije sjetio ni da u Hrvatskom saboru za ovu Junakinju Domovinskoga rata oda i minutu tišine, kao što su  primjerice (ni krivi ni dužni) to učinili kad je umro kontraverzni jugoslavenski pisac Predrag Matvejević, koji je u vrijeme rata dezertirao, dok je gospođa Šegarić ostala i borila se za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu – do zadnjega dana.