Vijesti

Tesla na euru i reakcija Srbije

Premijer Hrvatske Andrej Plenković otkrio je koji će se simboli naći na budućim novčanicama eura. Upitan može li otkriti koji hrvatski simboli će biti kovanicama eura, premijer se malo dvoumio hoće li odgovoriti ili ne, ali na kraju je ipak otkrio.

Antifašizam nas sve drži zarobljene u prošlosti

Svima nam je danas jasno da Hrvati u zadnjih sto godina nisu imali svoj veleposlanički kadar (pa ni danas mnogi hrvatski diplomati ne poznaju dovoljno svoju povijest), tako da njihove kolege iz drugih država stječu pogrješan dojam o Hrvatskoj i Hrvatima.

Je li Bezukov čin teroristički?

„Moramo pronaći gnijezdo odakle je ovo sve krenulo. Prijeđena je granica, ovo je jedna nova razina“ – poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković na konferenciji za medije održanoj povodom pucnjave koja se 12. listopada 2020. godine dogodila ispred Banskih dvora, a navodno je imala elemente terorističkog čina, kako je Plenković kazao na sjednici Vlade 14. listopada iste godine.

Mesić za “Stav”: Postoji neka podudarnost između politika Hrvatske i Srbije kada je riječ o odnosu prema BiH

Stjepan Mesić, posljednji predsjednik SFRJ i bivši predsjednik Republike Hrvatske, poznat po krivokletničkom svjedočenju pred Haškim sudom, dao je prije nekoliko dana intervju magazinu tursko-sarajevskom magazinu Stav, u kojem je, između ostalog rekao, da se bude duhovi Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića u BiH, čime je dodatno podgrijao tezu političkog Sarajeva “o novoj agresiji na Bosnu s istoka i zapada”.