Vijesti

Vrijeme za politički zaokret ili odlazak...

Biti u pravo vrijeme na pravom mjestu dobitna je kombinacija. Nažalost mnogi ljudi nisu svjesni kako se u određenom trenutku nalaze na krivom mjestu. Jesu li se tamo našli na osnovi svoga znanja, sposobnosti, prijateljskih veza  ili političkih interesa pitaju se promatrači. Upravo takva je trenutna situacija oko naše ministrice kulture, gospođe Nine Obuljen Koržinek.

Komesari duha

Ipak se ovdje radi, uvjetno rečeno, o 21 gramu. O našim dušama. O ratu između dobra i zla. Vodi se rat za naše duše.

Mladen Pavković: Nisu došli na službenu komemoraciju, jer ne bi bili – glavni!

Prvo su (u subotu, 22. travnja 2017.) Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH) i udruga Srpskog narodnog vijeća (SNV), uz „jake snage“ SDP-a, u Spomen - području Jasenovac održali svoju komemoraciju žrtvama ustaškog koncentracijskog logora, a potom je dan kasnije, tj. u nedjelju na istom mjestu održana službena, državna komemoracija, uz nazočnost najviših predstavnika Vlade, Sabora, predsjednice Republike, mnogobrojnih veleposlanika i drugih.

Vesna Alaburić: Agresija Hrvatske na BiH nije nijednom spomenuta u Haškoj sudnici

Predmet vođama Herceg-Bosne izaziva posebnu pažnju u Hrvatskoj jer je u prvostupanjskoj presudi tadašnje vodstvo u Zagrebu predvođeno predsjednikom Franjom Tuđmanom označeno predvodnicima zločinačkoga poduhvata kojemu je navodni cilj bio otkidanje dijelova BiH i stvaranje Velike Hrvatske. Odvjetnica Vesna Alaburić komentirala je za Tportal  moguće implikacije koje bi pravomoćna presuda mogla imati na Hrvatsku, kao i mogućnost da Bošnjaci traže odštetu od naše zemlje.