Vijesti

Korupcijska megaafera teška 230 milijardi kuna u tvrtkama bez uposlenih

U svojevrsnom apsurdistanu kakvog predstavlja Hrvatska najnovija je informacija koju je objavila famozna FINA, i sama dio tog apsurda je da je u prošloj godini čak 40.098 ili skoro 30 posto od ukupnog broja poslovnih subjekata poslovalo bez ijednog uposlenog. U informaciji koju je vjerojatno emitirala HINA ne spominje se najvažniji podatak da su te tvrtke bez uposlenih prošle godine ostvarile prihod od 23,3 milijarde kuna.

Jugonostalgičari trče počasni krug

Jedan od najstarijih živućih jugonostalgičara u Hrvatskoj, Budimir Lončar, uz pomoć soroševa doktora za povijest Tvrtka Jakovine, objavio je biografsku knjigu u kojoj je opisao svoj životni put dosljednog komuniste, titoiste i Jugoslavena od rane mladosti do dinosauerske starosti.

Dok Hrvati i poginulim Srbima pale svijeće, Vučić u Srbiji „razmatra“ jel bi tamo to dopustio i Hrvatima!

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, a prije svega s Hrvatskim društvom logoraša srpskih koncentracijskih logora i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH- Podružnica Zagreb, još krajem kolovoza, zamolila je predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da dozvoli predstavnicima nekoliko Udruga proisteklih iz hrvatskog Domovinskog rata da posjete neke od bivših srpskih koncentracijskih logora, a u kojima su u vrijeme velikosrpske agresije stradali brojni nevini Hrvati, poglavito nakon okupacije Grada Vukovara.

27. listopada 1991. JNA napala mađarski teritorij

Nakon niza provokacija, 27. listopada 1991. godine, zrakoplovstvo agresorske "JNA" napalo je dvjema kazetnim bombama pogranični mađarski gradić Barcs. Oštećeni su groblje, nogometni stadion i više stambenih zgrada. Uporaba kazetnih bombi je inače zabranjena međunarodnim konvencijama, no, srpski agresor ih je koristio, ne samo u ovom slučaju, nego i u brojnim napadima na gradove i sela u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.