Vijesti

Zovko poziva EU da bude glasnija u rješavanju zamrznutih sukoba

Dnevni red ovotjedne plenarne sjednice Europskog parlamenta uključuje i glasovanje o godišnjim izvješćima o zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici i zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici. Izvješćima se procjenjuje utjecaj globalnog razvoja na geopolitičku scenu kao i izazovi s kojima će se Europska unija u svojoj globalnoj ulozi suočavati u budućnosti. Potpredsjednica Odbora za vanjske posloveŽeljana Zovkosudjelovala je u izradi izvješća kao i u raspravi gdje je iznijela svoje mišljenje.

Političari i javno cijepljenje

Pojedini političari su opet napravili pravi show – javno su se cijepili protiv koronavirusa iliti COVID-19! S obzirom da tog cjepiva nema dovoljno, ispalo je da su nam uz zdravstveno osoblje političari najvažniji! A kakve sve slušamo i gledamo recimo u Hrvatskom saboru…ili kakvi nas predstavljaju u općinama i županijama…(svaka čast iznimkama).

Slaven Zeljko: Središnje izborno povjerenstvo BiH treba snositi odgovornost za kompromitiranje izbornog procesa u Mostaru

Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar Slaven Zeljko u intervjuu za portal politika24.net govori o rezultatima izbora u Mostaru, o podnesenim prijavama Tužiteljstvu HNŽ-a u kojoj se navodi da se skupina pojedinaca udružila, kako bi počinila kazneno djelo izborne prijevare u Mostaru, komentira potez GO SDA koji je podnio kaznene prijave protiv djelatnika policije zbog otkrivanja osobnih podataka, te u kojim strankama HDZ BIH u Mostaru vidi svoje partnere.

Američko-britanska tvrtka preuzima Ledo

Fortenova je objavila kako je to Nomad Foods, američka kompanija sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Nakon dubinskog snimanja u kojem su sudjelovale četiri tvrtke – uz njih to su Orkla, EMMA i Podravka – američka ponuda ocijenjena je najboljom.