Vijesti

Harlekin među enciklopedistima i književnim kritičarima ipak se oglasio

Nakon što je dobrom novinarskom analitikom kolumnist „Slobodne Dalmacije“, Tihomir Dujmović, opisao lik i djelo partijskog ideologa i komunističkog terorista u hrvatskoj kulturi, Velimira Viskovića – a sve povodom neslane šale oko proslave državnog praznika propale Titovine, 29. novembar – uvrijeđeni se partijski ISIL-ovac našao prozvanim i uvrijeđenim.

Novi američki predsjednik Donald Trump i Hrvatska

Tragove Busheve američke politike treba pronaći i u politici novoga predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji zasigurno ne će odstupati od već postignutih partnerskih standarda s Hrvatskom, a kao konzervativni političar mogao bi se i sam, poput Geroga Busha, diviti onoj borbenoj Hrvatskoj, koja se, unatoč svim protuhravtskim silnicima i protimbama, izborila za vlastitu slobodu, demokraciju i državnu neovisnost 

Mladen Pavković: „Opraštamo vam“!

Od hrvatskih ekstremnih ljevičara, srbijanskih i inih agresora, pa sve do onih koji su hrvatski obrambeni Domovinski rat proveli zajedno sa svojim bližim i daljnjim obiteljima na „skijanju“, u inozemstvu, na „ljetovanju“ ili pak u podrumu, često se može čuti da je rat već odavno završen, da je kršćanski oprostiti te da se moramo okrenuti – budućnosti, prije svega zbog mladih koji to više ne mogu gledati ni slušati.

Dodik optužio hrvatsku predsjednicu za miješanje u unutarnje poslove BiH

Predsjednik Republike Srpske u BiH Milorad Dodik optužio je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović za miješanje u unutarnje poslove BiH nakon što je ona upozorila na nestabilno stanje u susjednoj zemlji i opasnosti koje po njen opstanak predstavljaju postupci poput rujanskog referenduma u RS, koji je održan protivno odlukama Ustavnog suda BiH. 

Pepeo Fidela Castra u mauzoleju Ernesta Che Guevare

Pepeo umrlog kubanskog diktatora Fidela Castra stigao je u mauzolej u kojemu se nalaze posmrtni ostaci njegovog suborca Ernesta Che Guevare. Kovčeg s Castrovim pepelom ostat će preko noći u mauzoleju, nakon čega nastavlja put prema Santiago de Cubi.