Vijesti

Mediji i senzacionalistički primitivizam?

Vrlo se često čuju različita mišljenja o hrvatskom novinarstvu, televizijama i tiskovinama. Ocjene variraju od onih najnižih do najviših što nažalost ovisi o političkoj pripadnosti čitatelja odnosno gledatelja.

Riba smrdi od glave

Čini se da je elementarna nepogoda šumskih požara medijski potisnula jednu drugu, dugoročno gledano još pogubniju nepogodu - državnu maturu. Čak što više potisnuta je u drugi plan i izjava ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO-a) a u udarnom terminu javne televizije HTV u prilogu infantilno trivijalne novinarke da je kod nas u sustavu naobrazbe na djelu nacionalna veleizdaja.

Danas drugi od tri koraka za preimenovanje Trga maršala Tita

Zlatko Hasanbegović sazvao je za danas Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine. Na prvoj sjednici točka je samo jedna: raspravljat će o prijedlogu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku, za preimenovanje Trga maršala Tita.

Izabrani predsjednik Vrhovnog suda položio prisegu

„Prisežem da ću se u obnašanju svoje dužnosti pridržavati Ustava i zakona te štititi cjelovitost, suverenitet i državno ustrojstvo Republike Hrvatske i Ustavom i zakonom utvrđene slobode i prava čovjeka“, riječi su kojima je izabrani predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa dao prisegu pred predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Poučak Svetozara Pribićevića

Najpoznatiji i najutjecajniji politički lider Srba u Hrvatskoj u prvom desetljeću postojanja Kraljevine SHS, Svetozar Pribićević, vrlo je zanimljiva povijesna ličnost koju je uvelike odredilo burno razdoblje previranja između dva svjetska rata.