Vijesti

Mladen Pavković: „Srpski dernek“ u Jadovnu

Što bi Milorad Pupovac radio da nije bilo ustaških zločina tijekom II. svjetskog rata? Nu, dobro. Da prenosi istinu i samo istinu nitko mu ništa ne bi zamjerio, odnosno da se prema ratnim i inim zločinima odnosi jednakom mjerom, ali ne...On se namjerno služi lažima, klevetama i poluistinama, sve u cilju – zavadi pa vladaj! Jadno je i žalosno što takvi i dalje predaju hrvatskim studentima na fakultetima, a na žalost imaju svoje mjesto i u Hrvatskom saboru.

Saudijska Arabija presrela dvije rakete ispaljene iz Jemena

Saudijska Arabija presrela je nad glavnim gradom Rijadom dvije rakete koje su ispalili milicije Hutija iz Jemena, nakon što su snage pod vodstvom Saudijske Arabije odlučile preuzeti nadzor nad glavnom lukom u Jemenu od tamošnje proiranske koalicije.

Zmaj koji umire glasno riče

Prolazeći sinoć pored HNK imao sam dojam da sam nekim nevjerojatnim prirodnim fenomenom vraćen u 1950-u ili 60-u godinu. Oko mene neki hodali su gerijatrijski primjerci odjeveni u odjela i kostime „Beko“ i „Vesna“ kao da sam upao na Šesti kongres KPJ u Zagrebu u studenom 1952. Jedini promašeni modni detalji te činovničke komunističke kaste bile su tenisice „Walkmaxx“ i mali ruksačići koji nisu bili u SMB boji.

“Isušivanje močvare” ili „Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta!“ ?

“Svi u kockastim dresovima navijaju za jugoslavensku reprezentaciju” – izjavio je Nenad Neša Stazić u Hrvatskom (državnom) saboru. Neki će kazati da je to najrazvidnija potvrda stare latinske – “in vino veritas”, dok će drugi kazati da je na djelu podsvijest, jugoslavenska, jugokomunistička i jugosrpska podsvijest. Što god bilo, ovo je klasičan primjer nelustriranog jugoslavenskog ludila.