Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Branitelji, demokracija i „Marš na Drinu“!

Imaju li pravo hrvatski branitelji i stradalnici te predstavnici Udruga proizašlih iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata javno predlagati, kritizirati i ne slagati se, prije svega, s muljatorima, Jugoslavenima, ekstremnim ljevičarima i sličnim tipovima, koji manje-više na svaku značajniju akciju onih koji su bili prvi kad je trebalo – pljuju i bljuju?

Mladen Pavković: Matić hrvatske branitelje naziva talibanima, a DORH – šuti!

Bivši, „teško ranjeni“, žalosni ministar branitelja Predrag Matić Fred, pišu mediji, opet je žestoko napao hrvatske branitelje, ali i časnog i uvaženog ministra hrvatskih branitelja generala Tomu Medveda. Zamjera mu što prima i kontaktira s Udrugama proisteklim iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, što je primio i saslušao njihove prijedloge i mišljenja u svezi jednog sramnog dokumentarnog filma o udovicama hrvatskih branitelja.

Mladen Pavković: Kakav predsjednik takav i HHO!

Često se pitamo: kakva je uloga i značaj tzv. nevladinih, neprofitnih, izvanstranačkih i neovisnih udruga kakav je recimo Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) koji u svom programu ima zacrtano i promicanje i razvoj ljudskih prava u Republici Hrvatskoj?

Mladen Pavković: Ima li kraja Mesićevim lažima i podmetanjima?

U prvu ovogodišnju tv emisiju Nedjeljom u dva Aleksandar Stanković doveo je svojeg starog znanca – Stjepana Mesića. Prema onome što smo vidjeli i čuli, cilj ovog gostovanja bilo je unaprijed dogovoreno „pranje ruku“ navodnog najvećeg hrvatskog izdajice. Emisija je protekla u prijateljskom „časkanju“ , a u kojoj baš ništa novoga nismo čuli, osim ponavljanja laži. Jednom riječju, kakva su bila (dogovorena) pitanja, takvi su bili i odgovori.

Mladen Pavković: Vrijeme je za uzbunu

Svakog mjeseca, u prosjeku umre oko 300 hrvatskih branitelja. Ali, to nije konačni broj! Naime, nitko ne zna točan podatak jer svi ne žele sahranu uz vojne počasti, na što imaju pravo, pa se točan broj umrlih junaka Domovinskoga rata i ne zna.

Mladen Pavković: Za suicid generala Praljka netko mora snositi odgovornost

Tko je kriv što je hrvatski general i mučenik Slobodan Praljak tijekom izricanja presude (29. studenoga 2017.) u Haagu pred milijunskim auditorijem popio otrov i – umro? Stručna istraga koja je provedena nakon ovog čina, utvrdila je da nije bilo nikakvih propusta ili manjkavosti u pravnom okviru Haaškog suda, pa prema tome nitko nije kriv.

Mladen Pavković: Ivan Korade je bio i ostat će ratni zapovjednik Puma!

Ove godine, od listopada pa do prosinca, pripadnici slavne 7. gardijske brigade Puma brojnim su događanjima obilježili 25. obljetnicu osnivanja ove poznate varaždinske ratne postrojbe. Hrvatska pošta čak je objavila i poštansku marku sa znakom Puma. S pravom se govorilo i podsjećalo na dane ponosa i slave kroz koje su prošli ratnici ove brigade. A ratovali su diljem Hrvatske! Na njihove svečanosti došli su mnogi, pa i političari i svi su imali samo riječi hvale.