Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Radne grupe sigurno neće otkriti mjesta masovnih grobnica

Nakon sastanka u Zagrebu i Beogradu predstavnika Udruga obitelji nestalih hrvatskih branitelja s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je obećao da će se po ovom bolnom pitanju sve brzo riješiti, još se nažalost nije dogodilo – ništa. Vučić je saslušao sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i na tome je zasad sve ostalo.

Ernesto Che Guevara ili Ramirez Iljič Sančez Šakal?

Pred koji dan u „Slobodnoj Dalmaciji“ izašao je članak u kojem govore kako se u Francuskoj opet sudi Iljiću Ramirezu Sančezu Šakalu koji uz ovo prezime i nadimak ima još nekoliko, sve u stilu španjolske tradicije prema kojoj netko može imati više prezimena i imena.

Mladen Pavković: Gospodo generali, tako se ne ispravljaju nepravde!

Evo, kako se može ispraviti nepravda! Osobe kojima je do 31. prosinca 2005. prestala djelatna vojna služba, a koje su na dan prestanka službe bile u činu djelatnog stožernog brigadira, danom stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Državnim snagama RH, koji je predložio MORH, a Vlada RH prihvatila, i uputila u saborsku proceduru, prevode se po sili zakona u čin brigadnog generala!

Ne pucajte u vlastito nacionalno biće

Živjeti u skladu s prirodom poštujući sve njezine zakone jedini je ispravan način života koji garantira budućnost. Socijalizacija kao posljedica čovjekovog načina razmišljanja dovela nas je do trenutne moralne, a time i do egzistencijalne granice iza koje više ništa neće biti isto.

Hrvatski vlastodršci i domoljublje

Sveta Majka Tereza jednom je pripomenula: Politika bez ljubavi čini te egoistom. I uistinu, što se dade iščitati s većine lica ljudi koji upravljaju Hrvatskom, ako ne posvemašnji i beskrupulozni egoizam.