Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Samo političari i dio medija ne znaju protiv kojeg smo se neprijatelja borili

Prošao je još jedan Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Deseci tisuća ljudi došlo se, mirno i dostojanstveno,  pokloniti onima koji su 18. studenoga 1991. najviše stradali u agresiji na Republiku Hrvatsku. Međutim, vrlo se slabo ili gotovo nikako nije čulo protiv koga smo se borili, tko ubio sve te ljude? Da, naviše se govorilo da smo se borili protiv „neprijatelja“!

Mladen Pavković: Još jedna sramota Drage Pilsela

Drago Pilsel je najveća sramota hrvatskog novinarstva. Riječ je „neovisnom“, nekulturnom, bezobraznom i podlom „pismo – klepcu“. Kao prvo, on je „neovisan“ baš koliko i Milorad Pupovac. Obilno ga plaćaju hrvatski porezni obveznici, a njegov portal među ostalim financiraju i Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb!

Mladen Pavković: Zašto ne sudite one koji su razorili Škabrnju!

Svi sve znaju o Vukovaru, ali nekako na žalost u sjeni stradanja ovog grada u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu ostalo je malo selo Škabrnja, smješteno dvadesetak kilometara jugoistočno od Zadra, u Ravnim kotarima. Srbi, odnosno zločinačka Jugoslavenska narodna armija (JNA) sravnali su ovo mjesto 18. studenoga 1991., dakle istoga dana kada je okupiran i Vukovar. Srbima je Škabrnja smetala i prije ovog rata. Nisu je mogli podnijeti jer su tu isključivo živjeli Hrvati, vrijedni, pošteni i gostoljubivi ljudi.

Islamističko jatačenje terorizma

Islam, prema mišljenju mnogih relevantnih faktora,  sve otvorenije postaje politički program sa samo jednim ciljem: širenje šerijata gdje god živi ili se nalazi makar i jedan musliman.

Mladen Pavković: Tko je kriv za nestanak Daytonskog sporazuma?

Sramota. Pronašli su tek sada originalni primjerak Daytonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, a koji nikada službeno nije dostavljen  Predsjedništvu BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH, a nitko od 1995., u BiH,  nije imao ni pojima gdje je jedan od najvažnijih povijesnih dokumenata. Pronađen je kod nekakvog Željka Kuntoša, nekadašnjeg pripadnika osiguranja i bliskog suradnika Dragana Kalinića, koji je nekada bio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske  i Srpske demokratske stranke, dok je danas savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika.

Mladen Pavković: Valentić je znao voditi državno gospodarstvo, a ne zna voditi privatnu tvrtku. Kako?

Nikica Valentić je navodno bio jedan od najboljih predsjednika Vlade Republike Hrvatske ((1993.-1995.). Obnašao je i dužnost savjetnika za gospodarstvo predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović. Ranije je bio na dužnosti generalnog direktora INA-Industrija nafte d.d. (najvećeg hrvatskog proizvođača naftnih derivata), a sjedio je i u klupi Hrvatskog sabora kao zastupnik (od 1995.). Inače, po zanimanju je pravnik.