Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Mali Slobo opet trabunja

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, zvani „Mali Slobo“, svako malo daje neku čudnu izjavu. Tako je 13. studenoga 2019. izjavio da „histerija koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsjednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića na skupu Europske narodne partije u Zagrebu nije posljedica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako se naivno misli, već posljedica opće antisrpske atmosfere“.

Mladen Pavković: Uhljebi se i dalje zapošljavaju

Nije istina da se ljudi ne zapošljavaju. Prije svega u državnim tvrtkama, općinama, županijama, ministarstvima... Da sve bude po zakonu za većinu tih radnih mjesta raspisuju se i natječaji. Međutim, „kvaka“ je u tome da se natječaji (svaka čast iznimkama) prilagođavaju uljebima, pa ako neki šef neke političke stranke, gradonačelnik ili župan, a o pojedinim ministrima i njihovim kompanjonima da i ne govorimo, treba nekog zaposliti – nema problema.

Mladen Pavković: Sramni „komentar“, sramnog autora

Neki Boris Vlašić objavio je zanimljiv komentar u Jutarnjem listu (7.11.2019.) s naslovom „To što je Miroslav Škoro izabrao ženu umjesto puške u blatnom rovu, govori da je normalan“. Zatim ističe da je „baš zato što je izabrao ženu umjesto tamo neke njive, domovine i zastave, napravio ispravno i bio s njom umjesto puškom u rovu“. Pa, što onda, pita se notorni spisatelj.

Mladen Pavković: Jedino u Vukovaru se ne čitaju imena stradalih. Zašto?

Ni ove godine, prema svemu sudeći, 18. studenoga, u Vukovaru, kad će se okupiti možda i sto tisuća ljudi, ne će se čitati imena stradalih tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Naime, na našu inicijativu ta je praksa uvedena gotovo u svim gradovima i mjestima stradalih od velikosrpske agresije, jedino se to još u Vukovaru ne događa.