Glas HRsvijeta

Iredenta u Saboru

Milorad Pupovac i Furio Radin nisu nikakvo bogatstvo nego zloćudno breme hrvatskog naroda! Figurativno rečeno, Radin i Pupovac 'sastavljaju' nam vladu, a po Europi su slali deklaracij-u/e u koj-oj/ima većinske Hrvate prozivaju za etničku nesnošljivost!?

Rasplet političke trakavice

Sve je započelo organiziranom hajkom na gospodina Karamarka. Napadi su dolazili sa svih strana s ciljem blokiranja rada Vlade i Sabora kako bi se Vlada srušila a Sabor raspustio. Rastegnuto, ili bolje rečeno onemogućeno  formiranje Vlade i tijela Sabora, začinjeno nametanjem ideoloških tema i stvaranjem nepostojećih afera Vlada nije mogla kvalitetnije djelovati i bilo je potpuno jasno kako će se sve to završiti.

Mladen Pavković: Mladi „skojevci“ i dr. Hebrang

U čemu je problem? Nekakva Inicijativa mladih za ljudska prava podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv dr. Andrije Hebranga zbog navodnog javnog poricanja kaznenog djela ratnog zločina i zločina protiv čovječnosti.

Mladen Pavković: Što je naučila pačurlija ta, osim pa-pa-pa?

Ovih dana, na sve strane, obilježavaju se značajne obljetnice – 25 godina od stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Većina medija to marginalizira ili prešućuje. Ako netko nešto i objavi, onda se to svede na tek nekoliko rečenica, tu i tamo s fotografijom, ne većom od poštanske marke.

Zbog čega feministički pokreti ne zahtjevaju veću zastupljenost žena među automehaničarima ili rudarima?

Kapitalizam nije ideologija, nije politika, a pogotovo nije ekonomski sustav; kapitalizam je naprosto učinkovitost, odnosno obavljanje određenog posla što bolje, na najefikasniji mogući način i uz što manje troškove, tako da rezultanta poluči dobit srazmjerno veću od uloženog (minulog) rada i unaprijedi stanje zbog kojeg se rad uopće krenuo obavljati.

Za barbarska ubojstva u Tovarniku još nitko nije odgovarao

Tovarnik je prije 25 godina dao veliku žrtvu u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske. Imena njih 75 na spomen obilježju trajno podsjećaju na žrtvu koju su podnijeli. Napad na Tovarnik otpočeo je uoči blagdana Sv. Mateja, zaštitnika župe, i trajao tri dana kada je 22. rujna 1991. godine Tovarnik okupiran. Poslije okupacije sela mnogo je ljudi mučeno i barbarski ubijeno, žene su silovane, veliki broj mještana odveden je u srpske koncentracijske logore, mnoge kuće porušene i spaljene. Porušena je i crkva Sv. Mateja, apostola i evanđelista.

Politički oportunisti i ini politički reketari!

Dakle, s punih 28 godina osobne zrelosti Krešo Beljak postao je uličnim obijačem automobila a nakon toga, 14 godina kasnije…postaje čak i predsjednikom Radićevske HSS-stranke. Politički uzor mu, Stjepan Radić, zbog 'svog' nečasnog nasljednika vjerojatno se mrtav i u grobu okreće!

Mladen Pavković: Što će nam Vlada s Pupovcem?

Mediji ovih dana javljaju „tužnu“ vijest: Pupovac ne želi Hasanbegovića u Vladi Republike Hrvatske! Ovaj Srbin po zanimanju je upozorio da u slučaju njihova ulaska u Vladu u njoj ne može biti mjesta za bivšeg ministra kulture! Bože, pomozi!