Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Nisu se ni sjetili međunarodnog priznanja države

Počeo je s radom hrvatski Sabor. Očekivali smo da su se zastupnici dobrano odmorili i da će napokon krenuti s ozbiljnim radom (svaka čast iznimkama). Također smo vjerovali da će njihova prva sjednica u ovoj godini dobrano biti posvećena 15. siječnju 1992., danu kad su hrvatsku neovisnost priznale tadašnje članice Europske unije (EU), dok je Njemačka, koja je uz Vatikan odigrala ključnu ulogu u tom procesu, taj dan uspostavila i diplomatske odnose sa Republikom Hrvatskom.

Mladen Pavković: Ne odgovaraju im domoljubni filmovi, ni sve što hrvatski diše

O ustaškom logoru Jasenovac i dalje se piše, snimaju emisije i filmovi i ukazuje na Hrvate kao „ustaše“ i ljude koji „jedu malu djecu“. U nedostatku provjerenih činjenica pojedini nazovi povjesničari i tzv. novinari naprosto se natječu tko će više i bolje ocrniti hrvatski narod. Srbi su po tom pitanju najviše glasni. Oni ni u ovom slučaju ne priznaju pojedinačnu odgovornost, već okrivljuju sve što hrvatski diše.

Mladen Pavković: Niste se poklonili hrvatskim stradalnicima

U glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, ovih se dana okupilo „pola Europe“ političara, odnosno članova Kolegija povjerenika Europske komisije na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen. Riječ je o najvišem diplomatskom susretu u posljednjih nekoliko desetljeća u Hrvatskoj. Mediji javljaju da je u povodu toga Zagreb pod opsadom.

Istina je spora ali zakuca na svaka vrata

Moj takozvani katolički narod na Sv. Tri kralja odabrao ekstremnog ljevičara za „svog“ predsjednika, a ti Gašpare kralju moj nemoj se tome čuditi. Još davnih dana reče ti A.G. Matoš: Hrvatska već vidje tristo čuda al' ne nađe štrika za toliko Juda“. Svoju briljantnu devijantnost moj mali Hrvatić ponovno je potvrdio činjenicom kako slabo pamti, a vrlo brzo zaboravlja.