Glas HRsvijeta

Mediji i senzacionalistički primitivizam?

Vrlo se često čuju različita mišljenja o hrvatskom novinarstvu, televizijama i tiskovinama. Ocjene variraju od onih najnižih do najviših što nažalost ovisi o političkoj pripadnosti čitatelja odnosno gledatelja.

Riba smrdi od glave

Čini se da je elementarna nepogoda šumskih požara medijski potisnula jednu drugu, dugoročno gledano još pogubniju nepogodu - državnu maturu. Čak što više potisnuta je u drugi plan i izjava ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO-a) a u udarnom terminu javne televizije HTV u prilogu infantilno trivijalne novinarke da je kod nas u sustavu naobrazbe na djelu nacionalna veleizdaja.

Mladen Pavković: Galiću, da te ne znamo, odmah bi te kupili!

U hrvatskom novinarstvu malo je ljudi sa tako sjajnom karijerom kakvu je dosad imao – Mirko Galić (r.1948.), koji je u nedjelju, 16. srpnja 2017. (drugi put) gostovao u emisiji „Nedjeljom u dva“ Aleksandra Stankovića. Majstor je majstora ovog puta pozvao da objasni zbog čega ga optužuju za nekakve ugovore koje je sklopio kao prvi čovjek HRT-a s Antunom Vrdoljakom.

Srebrenica opominje i podsjeća (Video)

Ulazeći u Srebrenicu, krvnik Ratko Mladić u kameru je rekao: „Uoči najvećeg srpskog praznika, poklanjam svome narodu ovaj slobodni grad. I napokon, došlo je vreme da se posle bune protiv dahija turcima osvetimo na ovom prostoru.“

Mladen Pavković: Kratko i jasno!

Poštovani gospodine i uvaženi predsjedniče Vlade Republike Hrvatske! Kratko i jasno. Kako može Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Vlada RH biti u koaliciji (suradnji) sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS), odnosno kontraverznom udrugom Srpsko narodno vijeće (SNV) Milorada Pupovca, kad u tjedniku „Novosti“, kojeg financiraju i hrvatski poreski obveznici (sic!), a izdaje SNV-e, uz ostalo piše da je „Bezveznjak vodio Hrvatsku, da ima manjak elementarnog kućnog odgoja, a da se taj bezveznjak zvao – Franjo Tuđman“? (Novosti, 7.srpnja 2017., str.2).

Zadah jugokomunizma se širi Hrvatskom

Zadah jugokomunističke lešine i dalje se širi Hrvatskom i taj ogavni smrad, čini se, jača iz dana u dan iako „Juge“ i njezine Partije nema već punih 27 godina. On izvire iz gotovo svake riječi koju izgovore sljedbenici propale zločinačke ideologije i njezini apologeti.