Glas HRsvijeta

Vrijeme za politički zaokret ili odlazak...

Biti u pravo vrijeme na pravom mjestu dobitna je kombinacija. Nažalost mnogi ljudi nisu svjesni kako se u određenom trenutku nalaze na krivom mjestu. Jesu li se tamo našli na osnovi svoga znanja, sposobnosti, prijateljskih veza  ili političkih interesa pitaju se promatrači. Upravo takva je trenutna situacija oko naše ministrice kulture, gospođe Nine Obuljen Koržinek.

Mladen Pavković: Nisu došli na službenu komemoraciju, jer ne bi bili – glavni!

Prvo su (u subotu, 22. travnja 2017.) Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH) i udruga Srpskog narodnog vijeća (SNV), uz „jake snage“ SDP-a, u Spomen - području Jasenovac održali svoju komemoraciju žrtvama ustaškog koncentracijskog logora, a potom je dan kasnije, tj. u nedjelju na istom mjestu održana službena, državna komemoracija, uz nazočnost najviših predstavnika Vlade, Sabora, predsjednice Republike, mnogobrojnih veleposlanika i drugih.

Mladen Pavković: Branitelji podnose kaznenu prijavu protiv Pupovčevih „Novosti“

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv samostalnog srpskog tjednika „Novosti“, zbog teksta  na naslovnoj stranici (21. travnja 2017.), a koji glasi: „Nagrada smrada Zagreba“, koji je objavljen uz fotografiju uglednog i cijenjenog hrvatskog redatelja Jakova Sedlara, a u povodu dodjele priznanja Grada Zagreba.

Jakov Sedlar revidira podlu srbijansku mitomaniju!

Revizija je u najširem smislu riječi postupak ispitivanja točnosti, potpunosti, vjerodostojnosti, zakonitosti i objektivnosti određenih pojava i procesa, ponajprije zbog otkrivanja…'istine'.Srbijanskoj (bolje reći, srbijansko-židovskoj) mitomaniji, lažima i manipulacijama oko broja žrtava NDH-režima nema kraja.

Kočevsko Rog - stratište preko 40.000 Hrvata

U Kovčevski Rog su krajem svibnja i početkom lipnja 1945. godine dovedene žrtve iz Bleiburga. Iste se godine ondje odvio najveći genocid nad hrvatskim narodom. Likvidacije nisu bile nužno zlo, greška ili likvidacije suradnika okupatora. To je bio planirani genocid protiv čovječanstva u ime ideologije, u ime komunističke revolucije.

Mladen Pavković: Pupovčeve laži i obmane o Arsenu Dediću

Ako tko u Hrvatskoj neprestano širi laži, uvrede, mržnju i klevete onda je to uz ostale  - Milorad Pupovac i njegova „instant“ udruga - Srpsko narodno vijeće (SNV).  Oni se hrane i prehranjuju  od takvih i sličnih stvari. Svaki čas izmisle nešto novo. A pljuvanje po svemu što hrvatski diše je njihova specijalna djelatnost. Što su nam opet priredili?

Poljaci i Beli Hrvati

Gledajući po prvi put reprizu dokumentarnog filma na HRT-u Genetsko podrijetlo Hrvata u kojem se pojavio povjesničar Neven Budak i koji me je razočarao sa njegovim zaključcima. Nakon gledanja tog dokumentraca, uvjeren sam da povjesničari rezoniraju dogmatski jer oni kao papagaji ponavljaju tuđa mišljenja ne trudeći se da otkriju neku povjesnu tajnu.

„Zajedničkim“ jezikom do Treće Jugoslavije!

Jugoslavenska nacionalistica dr. Snježana Kordić sa svojim istomišljenicima te političkim  i financijskim sponzorima i pokroviteljima  nastavlja provoditi pseudoznanstveni lingvistički projekt „Jedan materinji jezik i jedna mater za sve“ u tzv. „regionu“  objavom sarajevske „Deklaracije o zajedničkom jeziku“.