Glas HRsvijeta

(Ne)mir mog nekadašnjeg školskog kolege Ivana Šarčevića

Slučajno naletih na jednom bošnjačkom portalu, na još jedan moralistički uradak izliven i proliven iz pera svoga nekadašnjeg školskog kolege dr. Ivana Šarčevića. Radi se o još jednom u nizu tolikih naručenih i pomno tempiranih pamfleta koje dr. Šarčević s takvom lakoćom štanca da se i sami naručitelji čudom čude tolikom zlu.

Hoće li Thompsonu zabraniti i koncert u Wuppertalu 04.lipnja?

Da li Marka Perkovića Thompsona očekuje neugodna zabrana nastupa i na skorašnjem koncertu u Wuppertalu 4.lipnja. To ne bi bilo ništa čudno kada se ima u vidu kako su organizirani njegovi neprijatelji i neprijatelji Hrvatske koji djeluju u Njemačkoj među hrvatskim iseljeništvom, gdje su mu već odavno u pravilu otežavani  mnogi nastupi u Berlinu, Stuttgartu i drugdje.

Mladen Pavković: Mnogi glazbenici karijere stvorili pjesmama o Titu

Mnogi će se, 25. svibnja, na rođendan maršala zločinačke JNA, Josipa Broza Tita, jednog od najvećih masovnih ubojica u povijesti, sjetiti i „lijepih vremena“, kad su o njemu pjevali pjesme i najpoznatiji pjevači u bivšoj Jugoslaviji. Tada je bila čast pjevati Titu, i svi su se natjecali tko će bolje i ljepše to uraditi.

Nekoliko datalja o velikoj potpori birača Milanu Bandiću

Milan Bandić u predizbornoj kampanji izbjegava javna sučeljavanja s ostalim kandidatima za gradonačelnika, a njegovu kandidaturu umjesto po zakonu minimalnih 5.ooo građana svojim je potpisom poduprlo 57.000 građana. Sve to pak ima za cilj da se psihološki u javnosti stvori dojam da Bandić u odnosu na sve ostale kandidate ima nadmoćnu potporu i nedostižnu većinu među biračima, te da su izbori tek puka formalnost pa birači drugih kandidata i nemaju razloga izlaziti na biračka mjesta i glasovati jer je već unaprijed odlučen i poznat pobjednik!

Mladen Pavković: Srbi lažu, a hrvatski državni vrh – šuti!

Srbijanski mediji su se raspisali o tome da se u Gospiću događa skandal nad skandalima, jer da Hrvati od Srba traže da u tom mjestu plate uklonjene ruševina kuća koje su stradale tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, poglavito nakon 1991, iz kojih su (čujte sad ovo!) „pobjegli da spase goli život!“.

Bez istinske informacije nema prave demokracije!

I lokalni izbori, održani u Republici Hrvatskoj 21. svibnja 2017. godine, pokazali su, kao i svi dosadašnji, posebno od 2000. godine na dalje, da najbolje rezultate ne postižu najbolji, najpošteniji i najsposobniji pojedinci i takve stranke, nego oni koji raspolažu sa najviše novca, iz sumnjivih izvora, za svoje lažno predstavljanje, obećanja i promidžbu kroz medijsku plaćenu potporu i manipulacije.