Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Za uhićenje „jadranskih terorista“ raspišite nagrade!

Nema dana, a da mediji ne javljaju o novim požarima po Jadranu. Dosad ih je samo ove godine bilo oko 250, a gdje je još kraj ljetu. U isto vrijeme gori na dva, tri pa i deset mjesta. Vatrogasci, kanaderi i helikopteri jedva izlaze na kraj s ovim nesrećama, u kojima je ipak najvažnija vijest da – nema mrtvih. Barem za sada. Svi se trude, uz vatrogasce, da bude što manja šteta, koja je inače već sada ogromna.

Tko je bez grijeha neka prvi baci kamen

Kad čovjek prima neki savjet ili kritiku uvijek prvo pokuša vidjeti tko ga savjetuje ili kritizira. Rado će prihvatiti savjete časnih i poštenih ljudi i korigirati svoje stavove ili ponašanje. One nečasne i zlonamjerne neće poslušati. Treba li njima odgovoriti ili ne ovisi o njihovim savjetima i kritikama te o njihovom ponavljanju.

Mladen Pavković: Je li Pupovac pisao izvješće State Departmenta?

Redovni godišnji Izvještaj Mladen Pavković: Je li Pupovac pisao izvješće State Departmentakoji se pojavio za 2016. pun je kritika za Hrvate i Hrvatsku kao – šipak koštica. Tako je napisan (prepisan) da kad ne bi znali tko je autor odmah bi pomislili da je to zajedničko djelo Pupovca, Josipovića, Teršelič, Mesića, Pusića ili pak Pilsela.

Vjerovali ili ne - ustaše su "napadale" i Srbiju!

U jesen 1942. godine, četnički propagandni centri, kako oni u Srbiji, tako i u zapadnoj Europi i SAD-u, prenijeli su „bombastične“ informacije o „ustaškoj invaziji na Srbiju“, uz tvrdnje kako „Pavelićeve horde na području Kopaonika, skupa s nemačkim trupama ubijaju civile, siluju, pljačkaju i pale čitava sela“.

Žestoki ratnik mekog srca

Već na prvom postrojavanju nakon dolaska u postrojbu izazvao je salvu smijeha...Onako malen i skvrčen, u odori većoj za nekoliko brojeva, nezgrapno grabeći u (očito) isto tako prevelikim „gojzericama“, žurio je kako bi na vrijeme pozdravio stijeg koji samo što se nije počeo dizati na jarbol. I zlo je htjelo da baš on zakasni.

Mladen Pavković: Svi znaju za Jasenovac, nitko za Staru Gradišku!

O ustaškom logoru Jasenovac svako se malo nešto govori i piše, pa se stječe dojam da drugih logora, primjerice srbijanskih četnika i komunističkih zločinaca, uopće i nije bilo. A bilo je. Itekako! Jedan od najgorih, i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata (djelovao od 1991.-1993.), bio je i logor Stara Gradiška, koji je znan i kao posljednji komunistički logor u Europi.

Mladen Pavković: Zašto prodajete „domoljubnu“ jahtu“?

Sramoti obitelji Todorić nema kraja. Sada im se na javnoj dražbi prodaje luksuzna jahta i helikopter, koje su godinama koristili u svoje privatne svrhe, iako su bili vlasništvo Agrokora. Jahta nosi „domoljubno“ ime „Jana“, proizvedena je 2006., ukupne dužine 23,86 metara. Cijena'- prava sitnica, poglavito za te i takve – 1,4 milijuna eura. Ni helikopter koji će iza toga stići na prodaju neće biti ni malo jeftin. Ali, kupaca ima!