Hrvatska

Politika međunarodnoga kaosa

Osim obnove naoružanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i nabave borbenih zrakoplova, uvođenje ročnoga služenja Hrvatske vojske, koje u početku može biti dragovoljne naravi, na duže vrijeme ipak treba se ozbiljno pripremiti  za obvezno uvođenje vojnoga roka. Tek uz ove pothvate moguće je sačuvati onda i konstitutivnost hrvatskoga naroda u BiH. 

Međunarodna konferencija o sigurnosti u Dubrovniku

Europska obrambena unija - između potrebe i mogućnosti" naziv je međunarodne konferencije koja je u Dubrovniku okupila domaće i strane stručnjake iz područja sigurnosti, ali i političke predstavnike EU-a, NATO-a te ministre obrane BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Borba za skupštinsku većinu u Zagrebu vrti se oko “druga Tita”

Iako je do konstituirajuće sjednice zagrebačke Skupštine preostalo još sedam dana, gradonačelnik Milan Bandić (još) nema dogovorenu većinu – petero zastupnika nezavisne Brune Esih (presudnih za većinu) traži da Skupština preimenuje Trg maršala Tita, dok Bandić zagovara referendum, a formalni pregovori Bandića sa zagrebačkim HDZ-om, koji mu nosi sedam mandata, još nisu počeli.

Turistička zajednica nagrada za izbornog gubitnika?

Iako je HDZ uvjerljivi pobjednik netom održanih lokalnih izbora, ukoliko bolje promotrimo tko je pobijedio i gdje je pobijedio, možemo izvući samo jedan zaključak – beziznimno svaki kandidat koji je „rukopoložen“ od strane Andreja Plenkovića – je izgubio (ili je čak teško poražen).

Ruski Sberbank započinje s ovrhom nad Kulmerovim dvorima?

U okviru nastojanja da pravnim sredstvima monetizira sve kolaterale i založne mehanizme koje ima u poslovima s Agrokorom i Ivicom Todorićem, ruska banka Sberbank je, prema pisanju Bloomberga, krenula u preuzimanje 18,53 posto dionica Mercatora koje su u vlasništvu nizozemske tvrtke Agrokor Investments BV.

Prijem povodom Dana državnosti

U povodu Dana državnosti u Banskim dvorima je održan prijam na koji su pozvani visoki državni dužnosnici i predstavnici diplomatskog zbora.