Hrvatska

Plenković uzvraća udarac Trumpu

Ono što nije uspjelo ni bivšim hrvatskim predsjednicima Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću, ni bivšoj ministrici Vanjskih poslova Vesni Pusić ni bivšem predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću pokušat će realizirati Marija Pejčinović Burić, ali ne kao ministrica Vanjskih poslova Republike Hrvatske nego kao glavna tajnica Vijeća Europe.

Ministrica Gabrijela Žalac pred odlaskom iz Vlade?

Ministrica Gabrijela Žalac teško će ostati u Banskim dvorima. Nakon što joj je tolerirana "nesmotrenost s vozačkom dozvolom" pa i postupci i istupi "oko Mercedesa", njezine najnovije izjave o unutarstranačkim sukobima u HDZ-u razljutile su vrh stranke i Vlade...

Božinović: SOA će zatražiti objašnjenje Mektićevih izjava

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je kazao da Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) od kolega iz BiH traži objašnjenje u vezi optužbi njihovog ministra sigurnosti Dragana Mektića da SOA vrbuje selefije kako bi potvrdila optužbe predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović o tisućama radikalnih islamista u BiH.

Daniel Markić: Vjerovao sam da s OSA-om BiH nemamo problema

Nakon trosatne sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, na kojoj su razmatrana i prihvaćena izvješća hrvatskih sigurnosnih službi za 2018., ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić izjavio je novinarima kako vjeruje da će s vodstvom OSA-e razjasniti optužbe da hrvatski obavještajci vrbuju i naoružavaju islamske ekstremiste u BiH.