Hrvatska

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović - pobjednica Svjetskog prvenstva u nogometu!

Ima onih koji vjeruju da su Francuzi svjetski prvaci. To su štreberi! Ima onih koji vjeruju da je Vladimir Putin svjetski prvak. To su KGB-ovci! Ima onih koji znaju da je predsjednica Grabar Kitarović jednostavno pomela konkureciju: od udbaša, poput Mesića i Josipovića, preko rezervnih oficira od Miljenka Jergovića i Ante Tomića, do Feralove septičke jame (što uključuje četnički riječki “Novi list” i tek nijansu manje četničke zagrebačke “Novosti”.

Svjetski mediji o veličanstvenom dočeku u Zagrebu

O veličanstvenom dočeku hrvatske nogometne reprezentacije izvijestili su i svjetski mediji, prenosi Slobodna Dalmacija. 'Hrvatska slavi kao svjetski prvak - piše DW.com', dok FoxSports javlja da su deseci tisuća Hrvata došli dati podršku herojima.

Vatreni se vraćaju kući

Hrvatski nogometni reprezentativcu napustili hotel i krenuli prema moskovskom aerodromu s kojeg će zrakoplovom hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa  poletjeti prema Zagrebu.

Zajedništvo sporta i domoljublja i samoupravljačka učmalost

Ono što hrvatski intelektualci, znanstvenici i umjetnici, političari pogotovo, nisu umijeli privesti kraju – osloboditi Hrvatsku od utvara prošlosti i domaćih izdajnika – učinila je to hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018.

Hloverka: Vatreni kao posljednja tuđmanistička institucija

Viktor Ivančić, kolumnist tjednika „Novosti“  čije izdavanje financira naša država, izvršio je medijsku egzekuciju  predsjednice Republike Hrvatske. Takvim govorom mržnje da čitatelj može samo zaključiti da mu je pištolj bio pri ruci – autor bi to učinio gotovo doslovce, a ne ovako metaforički.