Hrvatska

Končareva hobotnica na sudu u Johannesburgu

Prošli je tjedan AMCU (Association of Mining and Construction) iz Južnoafričke Republike tužio rudarsku tvrtku Samancor Chrome i državno je tužilaštvo predmet dodijelilo Visokom sudu u Johannesburgu.

Stier, Kovač i Penava idu na Plenkovića

Svojim zadnjim intervjuom u Večernjem listu, gdje je objavio moguću kandidaturu za predsjednika HDZ-a, Penava je nadrastao “nestašluk”. Nije se to dogodilo preko noći, no sada je zakoračio u nacionalnu politiku. Time se pridružio Davoru Stieru i Miri Kovaču, koji već figuriraju kao suparnici Andreja Plenkovića. I time je preko noći znatno ojačao unutarstranačku oporbu Plenkoviću i najavio bunu

Može li štrajk učitelja i nastavnika dovesti do prijevremenih parlamentarnih izbora?

Učitelji i nastavnici štrajkaju, traže povećanje plaća od šest posto, Vlada nudi četiri posto, zbog čega HNS prijeti da će izaći iz Vlade i neće glasati za proračun. Premijer ima samo dva izbora - ili će pristati na ucjene i smiriti sindikate i koalicijskog partnera te mirno ići na predsjedničke izbore, uz nove ultimatume koje ističu i drugi koalicijski partneri, ili će mu puknuti film i raspisati izvanredne izbore, piše Jutarnji list.