Hrvatska

Kako će Plenković braniti ministricu koja je ugrozila vlastitu vladu?

Andrej Plenković je postigao dogovor s prosvjetnim sindikatima nakon višetjednog oklijevanja, u biti ignoriranja štrajkaša jer je bio previše zaokupljen EPP-ovskom zagrebačkom ekskurzijom. Početak štrajka je u tom smislu vremenski savršeno pogođen, jer ovaj i ovakav HDZ od lokalnih izbora 2017. godine pokazuje da mu je više stalo što o njemu misli briselska politička elita, nego vlastiti narod, dapače, vlastito članstvo, pa nije potreban politički genij za zaključiti kada i gdje udariti taj i takav HDZ.

Ivan Vrdoljak oštro protiv Grabar Kitarović

Predsjednik HNS-a i HDZ-ov koalicijski partner Ivan Vrdoljak reagirao je u četvrtak na izjavu aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je jučer izrazila žaljenje zbog rezultata PISA 2018, prema kojima su naši učenici ispod prosjeka zemalja OECD-a.

Željko Stipić: Sindikat “Preporod” rekao NE ponudi Vlade

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu “Preporod” jedini je sindikat koji je ponudu Vlade da na izglasavanje svojim članovima. Na danas održanoj konferenciji za novinare rezultate su predstavili predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić, voditelj Područnog ureda Sindikata Preporod u Splitu Sebastijan Troskot te Međužupanijski povjerenik južne Hrvatske Antun Vidak.

Predsjednik Općeg sindikata MUP-a najavio štrajk

Predsjednik Općeg sindikata MUP-a Tomislav Teri najavio je u utorak navečer kako se, ako ne postignu dogovor s Vladom oko koeficijenata, i carinici i policajci spremaju za štrajk koji će prouzročiti veliki kaos.