Hrvatska

HRejting: Zoran Milanović u svim kombinacijama gubi izbore u drugom krugu

Kada bi Kolinda Grabar-Kitarović prošla u drugi krug predsjedničkih izbora osvojila bi još jedan mandat, bez obzira na to je li joj protukandidat Zoran Milanović ili Miroslav Škoro. Zoran Milanović ne prolazi ni u jednoj kombinaciji jer se ne bi uspio izboriti ni protiv Miroslava Škore, koji bi u tom slučaju postao nasljednik aktualne predsjednice, niti u slučaju ako se u drugom krugu Milanović "sudari" sa aktualnom predsjednicom, pokazalo je istraživanje HRejting objavljeno u Dnevniku HTV-a.

HNS podupire Milanovićev programski koncept - Predsjednika birati u Saboru

Iako su u HNS-u pokazivali i pokazuju simpatije prema predsjedničkom kandidatu SDP-a Zoranu Milanoviću, premda su oni partneri HDZ-a u Vladi, jučer su, očekivano, donijeli odluku da na predsjedničkim izborima neće podržati nijednog kandidata. Štoviše, najavljuju kako će s ustavnim i pravnim stručnjacima pokrenut inicijativu da se predsjednik države bira u Saboru, čime bi predsjednik države potpuno postao – fikus, piše Večernji list.

Grabar-Kitarović u Clevelandu o gospodarskoj suradnji i jačanju odnosa SAD-a i Hrvatske

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je i na konferenciji Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP), a u obraćanju je zahvalila članovima na trudu i radu u korist razvoja hrvatskoga gospodarstva i društva te jačanju tradicionalno dobrih gospodarskih odnosa između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, priopćeno je u subotu iz Ureda predsjednice.

Potvrđeno postojanje još jedne masovne grobnice u Zagrebu

Uz zagrebački potok Kustošak probnim iskapanjima pronađeni su posmrtni ostatci ljudskih  tijela, čime je potvrđeno postojanje masovne grobnice, a ekshumirani su posmrtni ostaci četiri osobe, žrtve iz razdoblja po završetku 2. Svjetskog rata, objavilo je u subotu Ministarstvo hrvatskih branitelja.